Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

E grupa: Vemblija lāsts turpinās, Akinfejevs ielaiž 38. spēlē pēc kārtas

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

E grupa: Vemblija lāsts turpinās, Akinfejevs ielaiž 38. spēlē pēc kārtas
Bernardu Silva atklāj rezultātu Londonā
Foto: AP/Scanpix

UEFA Čempionu līgas E grupā pie uzvaras izbraukumā tika "Monaco", kas Londonā prasmīgi izmantoja pretuzbrukumus un ar 2:1 pārspēja "Tottenham Hotspur", kas maču aizvadīja Vemblija stadionā. Tikmēr Maskavas CSKA divās minūtēs atspēlējās no 0:2 un Vācijā tika pie punkta pret Leverkūzenes "Bayer".

Leverkūzenes "Bayer", kas pagājušajā sezonā ierindojās Bundeslīgas trešajā vietā un ieguva ceļazīmi uz Čempionu līgas grupu turnīru, sāka vareni, pirmo 15 minūšu laikā iesitot divus vārtus. Vispirms pēc tālas piespēles vienatnē pret vārtsargu nonāca Admirs Mehmedi, kurš sita tālajā stūrī. Maskavas CSKA spēlētāji strīdējās ar tiesnesi par aizmugures stāvokli, tomēr soģis lēmumu nemainīja.

Tādējādi Maskavas CSKA vārtsargs Igors Akinfejevs ielaida 38. Eirokausu spēlē pēc kārtas, un novembrī tiks svinēta pēdējās sausās spēles desmit gadu jubileja. Situācija viesiem vēl nelabvēlīgāka kļuva pēc sešām minūtēm, kad visi atkāpās no turka Hākana Čalhanolu, kurš no soda laukuma līnijas ar rikošeta palīdzību dubultoja pārsvaru - 2:0.

Vācieši turpināja braši soļot uz priekšu, bet desmit minūtes līdz puslaika beigām pēc sitiena no tuvas distances glāba Akinfejevs. Laukuma saimnieku pārsvars bija nospiedošs, bet divās minūtēs situācija mainījās līdz nepazīšanai - Maskavas CSKA guva divus vārtus un panāca izlīdzinājumu.

Vispirms padevās ātra pāreja uzbrukumā, Alans Dzagojevs saņēma piespēli soda laukumā, ar pirmo pieskārienu skaisti pameta bumbu garām aizsargam un iesita tālajā stūrī, bet 38. minūtē 2:2 panāca Romāns Jerjomenko. Ar divām īsām piespēlēm viņš tika vienatnē pret vārtsargu. Lai gan sitiens bija jāizdara no šaura leņķa, izdevās trāpīt starp vārtsarga kājām.

74. minūtē Leverkūzenes "Bayer" prata trešo reizi bumbu dabūt Krievijas kluba cietoksnī - piespēle gar vārtiem, un uz maiņu laukumā nākušajam Kevinam Volandam no pāris metriem bija tikai jāpieliek kāja un jātrāpa tukšos vārtos. Tomēr rezultāts nekļuva 3:2 mājinieku labā, jo tika fiksēta aizmugure, par kuru vācieši nemaz nestrīdējās - tā bija pārāk acīmredzama.

"Tottenham Hotspur" mājas spēli aizvadīja leģendārajā Londonas Vemblija stadionā. Čempionu līgas grupu turnīru tas pēdējoreiz uzņēma 2000. gadā, tomēr Londonas "Arsenal" divas reizes pēc kārtas nespēja iekļūt nākamajā posmā un devās prom. Arī šoreiz laukuma saimniekiem veiksme nesmaidīja.

11. minūtē Harijs Keins izdarīja piespēli pa zemi no labās malas, un netraucētu soda sitienu no desmit metriem izdarīja korejietis Hens Mins Sons. Viņš pārspēja vārtsargu, bet bumbu no līnijas izsita itāliešu aizsargs Andrea Ragi. Izniekoto momentu nācās nožēlot ļoti ātri, jo "Monaco" asi dūra pretuzbrukumos.

Bernardu Silva ielauzās soda laukumā un trīs pretinieku ielenkumā ar kreiso kāju sita tālajā stūrī - 1:0. Londoniešiem arī pēc nonākšanas iedzinējos piederēja pārsvars, tomēr iespējas palika neizmantotas. Tikmēr sāncenšiem caurumu izmantošana pretinieku aizsardzībā problēmas nesagādāja.

Pēc centrējuma no kreisās malas ar galvu neizdevās uzsist Tomā Lemāram, bet viņš tika pie vēl vienas iespējas, turklāt šoreiz no pāris metriem varēja sist ar kāju. Francūzim izdevās neatvairāms šāviens tuvajā stūrī tieši zem pārliktņa - 2:0.

"Tottenham Hotspur" pirmā puslaika pašās beigās izdevās vienus vārtus atspēlēt, kad pēc stūra sitiena bumbu ar galvu vārtu tīklā sita Tobijs Alderveirelds. Pēc pārtraukuma mājinieku pārsvars un spiediens pieauga,aizsardzībā strādāt nācās pat pretinieku kapteinim Radamelam Falkao, tomēr izglābties neizdevās. Teicama iespēja 79. minūtē bija Keinam, kurš netraucēti sita no desmit metriem, bet trāpīja tieši virsū vārtsargam.

Čempionu līga, E grupa, pirmā kārta

SpēleRezultātsVārtu guvēji
Tottenham - Monaco1:2 (1:2)Alderveirelds 45' - Silva 15' Lemārs 31'
Bayer - CSKA2:2 (2:2)Mehmedi 9' Čalhanolu 15' - Dzagojevs 36' Jerjomenko 38'

  +1 [+] [-]

, 2016-09-14 23:42, pirms 8 gadiem
H.Kane es lieku maisa ar akmenjiem un metu tani pasha upe kura es pagajusho ned izmetu E.Hazard,nu nedrikst ta nerealizet momentus.

  +1 [+] [-]

, 2016-09-14 23:44, pirms 8 gadiem
Spurs izskatijās neslikti ņemot vēra, cik sīksta šosezon ir Monaco, tomēr savi momenti ir jāizmanto.

  -1 [+] [-]

, 2016-09-14 23:56, pirms 8 gadiem
Dzagojeva gols labs.