Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

"Real" fiasko - neveiksme vai tomēr likumsakarība?

Agris Suveizda

"Real" fiasko - neveiksme vai tomēr likumsakarība?
Madrides "Real" trešdien tika nospiesta uz ceļiem
Foto: AFP/Scanpix

Trešdienas vakarā notika pagaidām nozīmīgākais notikums Eiropas klubu futbolā šosezon - ar lielu blīkšķi no UEFA Čempionu līgas izkrita karaliskais Madrides "Real". Vai tas bija tikai mirkļa vājums vai tomēr šāds iznākums bija tikai laika jautājums?

"Real" no kļūdām nemācās

Nav tāda futbola interesenta, kurš nebūtu lietas kursā par Madrides "Real" veikumu iepriekšējā vasaras transfēru periodā. Ieguvuši ārkārtīgi spēcīgu sastāvu, kas tika saukts par labāko (vismaz zvaigžņotāko) futbola vēsturē, madridieši solīja paveikt lielas lietas. Protams, zemākus mērķus kā visi iespējamie tituli "Real" vadība un futbolisti nemaz nedrīkstēja uzstādīt. Tomēr visai ātri viens no trim tituliem aizplēnēja tālēs zilajās - "Real" piedzīvoja vienu no apkaunošākajiem zaudējumiem visā kluba vēsturē (0:4 pret trešās līgas klubu "Alcorcon"), un šajā spēlē izlieto nespēja sasmelt "Santiago Bernabeu" stadionā - divu spēļu summā zaudējot ar 1:4, "Real" atvadījās no sapņa par Karaļa kausu.

"Real" spēlētājiem un faniem nācās samierināties ar katastrofu, tomēr skats nākotnē bija pietiekami cerīgs - vēl taču paliek "La Liga" un UEFA Čempionu līga. Eirokausu spēcīgākajā turnīrā "Real" uzsāka bez lieliem pārdzīvojumiem - pirmā vieta grupā un visvairāk gūto vārtu visā grupu turnīrā. Izloze astotdaļfinālā pretī deva Lionas "Olympique" - klubu, kuru "Real" vēl nekad nav uzvarējis. Tomēr tas, protams, spāņus īpaši nebaidīja, jo ar šādu sastāvu jāsit visi, kas nāk pretī. Brīdinājuma zvani zvanīja jau pirmajā spēlē Lionā, kur madridieši drīzāk atgādināja Spānijas čempionāta autsaiderus, nevis valsts lielklubu. Taču pat zaudējums nesatricināja spāņu pārliecību. Par uzvaru pārliecināts bija praktiski ikviens. No lielākajām zvaigznēm vienīgi Kakā runāja piesardzīgi. Krištianu Ronaldu bija pārliecināts par ceturtdaļfināla sasniegšanu, Guti franču klubu joprojām neņēma par pilnu, savukārt Serhio Ramoss laikrakstam "Marca" solīja uzvaru ar 3:0. Ne velti pēc sensacionālās uzvaras divu spēļu summā "Lyon" uzbrucējs Lisandro nelaida garām izdevību tunelī iebāzt sejā Ramosam šo prognozi. Karstasinīgais spānis atbildi parādā nepalika, un notika neliela saķeršanās starp aizsargu un diviem Lionas argentīniešiem Lisandro un Delgado. Tiesa, zibenīgi iejaucās cits argentīnietis Gonzalo Iguains, un līdz nopietnām sekām nenonāca. Tagad "Real" pāri palicis vien Spānijas čempionāts. Vai madridieši spēs izvērtēt savas kļūdas un vismaz šajā turnīrā nostartēt veiksmīgi?

Nauda futbolu nespēlē

Madrides "Real" aizvadītajā vasarā spēlētāju pārejās iztērēja rekordlielu summu - 252 miljonus eiro. Ieņēmumi no spēlētāju pārdošanas arī nebija nekādi mazie - 88,5 miljoni eiro. Uz papīra šīs summas liekas ārkārtīgi iespaidīgas (un tā arī ir), taču laukumā katra iztērētā eiro atdeve tik liela nebūt nav. Lai arī "Alcorcon" budžets sastāda labi ja vienu divsimto daļu no "Real", laukumā dominēja nevis karaliskais "Real", bet gan otrs Madrides klubs. Pirms Čempionu līgas spēlēm Lionas "Olympique" varēja pamatoti sūkstīties, jo kluba budžets ne tuvu nav mērojams pat tai summai, ko "Real" iztērēja vasarā...

Pēc portāla transfermarkt.de datiem (tie, protams, ir tikai provizoriski) Madrides "Real" sastāvs ir 437,5 miljonus eiro vērts, kamēr lionieši ir vērti tikai 203 miljonus. Spānijas klubs abu astotdaļfināla maču laikā kopā izmantoja 17 futbolistus, kamēr pretinieki - 15. Par šiem futbolistiem kopā "Real" ir iztērējis (neskaitot bonusus) 364 miljonus eiro, kamēr francūži - 133. Tādējādi vidēji katrs laukumā iznākušais "Real" futbolists bija vērts 21,42 miljonus eiro, bet pretiniekiem - tikai 8,87. Visos nosauktajos skaitļos liels pārākums ir "Real". Nav šaubu, ka no reklāmu līgumiem un atribūtikas pārdošanas "Real" ir ieguvusi milzu summas, tomēr laukumā atkal kvalitatīvāka izrādījās second hand prece.

Ne viss ir zelts, kas spīd

"Real" transfēru politika jau labu laiku ir nemainīga - karaliskais klubs savā īpašumā vēlas iegūt katru lielāko zvaigzni. Nauda netiek skaitīta arī par nedaudz zemākas klases spēlētājiem. Peress šovasar praktiski īstenoja plānu vienuviet sapulcināt futbola superzvaigznes, taču kas līdzīgs piedzīvots arī agrāk. "Real" pie sevis pārvilinājusi lielu daļu jauno talantu, kas tik tikko uzspīdējis, kā arī nopirkusi nevienu vien zvaigzni. Nopirkusi, īpaši nedomājot. Ne velti "Real" sastāvā pazuduši ļoti daudzi meistarīgi futbolisti, daudzas superzvaigznes "Real" rindās nav spējušas parādīt gaidīto sniegumu. Tā tas noticis gan ar Maiklu Ouvenu, gan savulaik arī ar Deividu Bekhemu, gan tagad arī ar brazīliešu spīdekli Kakā. "Real" melnajā sarakstā var ierakstīt gan Nikolā Anelkā, gan Klāsu Janu Huntelāru, gan daudzus citus. Iemesls tam ir pavisam vienkāršs. Mainot spēlētājus un trenerus kā zeķes, "Real" neveido komandu, bet gan vienkārši vienkopus savāc zvaigznes. Tā varētu darīt kādā datorspēlē, taču ne reālajā dzīvē.

Aizvadītajā vasarā kluba rekordpirkumus veica arī Lionas "Olympique", kas kopumā iztērēja 72,5 miljonus eiro, bet šoziem pievienoja vēl desmit (talantīgais horvātu aizsargs Dejans Lovrens gan Čempionu līgā spēlēt šosezon vairāk nedrīkst). Lionieši pasaulē ierindojās piektajā vietā visvairāk iztērējušā kluba ziņā, tomēr šie pirkumi bija daudz pārdomātāki nekā "Real". Lionas kluba galvenais treneris Klods Puels allaž savos klubos piekopis ļoti taktisku un ļoti fizisku futbolu. Arī šoreiz Puels savā komandā savāca cīnītāja tipa spēlētājus - uzbrucējus Lisandro Lopesu un Bafetimbi Gomisu, malējo aizsargu Alī Sisoko un brazīlieti Mikelu Bastosu. Tieši fiziskā cīņa, nepiekāpība un sišanās par katru laukuma kvadrātcentimetru un katru zāles stiebriņu bija viens no galvenajiem "Lyon" panākuma iemesliem, jo madridiešu zvaigznes un aristokrāti uzvarēt vēlējās nesasmērējoties.

Komandai trūkst rakstura

Nav šaubu - "Real" individuāli ir ļoti lieli meistari. Taču individuāli. Futbols ir komandas sports, tomēr "Real" ne vienmēr spēj spēlēt kā komanda. Madridieši lieliski aizvadīja atsevišķu posmu iepriekšējā "La Liga" spēlē, kā arī aizvadīja teicamu puslaiku pret "Lyon". Madridieši tieši ar kopīgiem spēkiem, nevis tikai ar individuālo meistarību lika pretiniekiem izskatīties kā skolas puikām. Tomēr uzskatāmi bija redzama viena no "Real" vājajām vietām - momentu realizācija. Iguains nekādi nespēja gūt vārtus pret seviļiešiem, un neveiksmes turpinājās arī trešdien. Būtu Iguains trāpījis tukšos vārtos, spēle jau būtu praktiski izšķirta. Tomēr argentīnietis netrāpīja, neizmantoja vēl vairākas izdevības, un otrajā puslaikā mačs izmainījās par 180 grādiem. Savainojumu dēļ Puels bija spiests veikt divas maiņas, taču tās izrādījās ārkārtīgi veiksmīgas. "Lyon" pēc katastrofālā pirmā puslaika nu demonstrēja daudz kvalitatīvāku sniegumu, izlīdzinot rezultātu un pelnīti uzvarot divu spēļu summā. Otrā spēles daļa izgaismoja vēl vienu "Real" vājo vietu - rakstura trūkums. Uzskatāmi "Real" varējumu otrajā puslaikā paradīja Iguaina, maigi izsakoties, neprasmīgais tēlojums, izlidojot pat no soda laukuma robežām.Izšķirošos brīžos "Real" kārtējo reizi nespēja parādīt savu meistarību. Tā tas bija pret "Alcorcon", tā tas bija Lionā, tā tas bija atbildes mača otrajās 45 minūtēs. To pēc spēles uzsvēra arī kapteinis Guti, sakot, ka "Real" grūtā brīdī nav spējusi salauzt pretinieku. "Real" prot spēlēt skaisti un meistarīgi, taču izšķirošos brīžos reizi no reizes "Galacticos" zvaigznes spēlē pārāk sasaistīti.

Kā rīkosies "Real" vadība?

Madrides lepnuma liktenis nu lielā mērā ir atkarīgs no tā, vai izdosies uzvarēt Spānijas čempionātā. Protams, jebkurā gadījumā sezona jau ir izgāzta, tomēr ir iespējams to noslēgt uz pozitīvas nots, kas mierinātu gan kluba vadības, gan spēlētāju, gan fanu mieles. "La Liga" čempionu titula liktenis, visticamāk, izšķirsies 11.aprīlī, kad "Real" uzņems galveno konkurenti "Barcelona". Ja "Galacticos" piedzīvos kārtējo izgāšanos, galvas ripos. Jebkurā gadījumā galvenā trenera amatā diezin vai paliks čīlietis Manuels Pelegrini. Interesanti, ka kopš 1994.gada tikai divi treneri (Horhe Valdano un Visente del Boske) ir izdzīvojuši pie "Real" stūres divas sezonas pēc kārtas.

"Real" rindās nepaliks otrais vārtsargs Ježijs Dudeks, droši vien prom dosies arī vācu aizsargs Kristofs Metcelders. Ļoti iespējams, "Real" krekliņā nākamsezon vairāk neredzēsim ne Guti, ne kluba leģendu Raulu, ne vēl kādu citu. Pilnīgi noteikti Peress vasarā atkal atvērs maciņu, taču ir divi ceļi, kā tērēt šo naudu, - beidzot domāt ilgtermiņā un veidot komandu vai atkal pirkt tikai populārākos un zināmākos spēlētājus. Ļoti reāla ir Franka Riberī pārcelšanās tuvāk ekvatoram, "Real" jau ilgāku laiku lencot (vismaz tā baumo) arī Veinu Rūniju. Tomēr šim "Real" sastāvam ir liels potenciāls, jo praktiski visi vēl ir gados ļoti jauni. "Real" rindās ir futbolisti, ap kuriem var veidot spēli. Tomēr, lai zvaigznes tiktu izmantotas lietderīgi, ir nepieciešami arī spēlētāji, kas tām pienesīs ieročus. Viena gada laikā nav iespējams no pilnīgi no jauna izveidota sastāva izspiest maksimumu, un to der atcerēties arī Peresam, lai kārtējo reizi nekāptu uz viena un tā paša grābekļa. Katru vasaru "Real" transfēros iegulda milzīgas summas, taču pēdējo sešu gadu bilance ir vienkārši katastrofāla - tikai divreiz izcīnīts Spānijas čempionu tituls, vienreiz uzvarēts kausa izcīņā, bet sešreiz pēc kārtas "Real" Čempionu līgā apstājies astotdaļfinālā...Vai "Real" beidzot mācīsies no savām kļūdām?

Madrides "Real" pašreizējais sastāvs

SpēlētājsGadiSummaIepriekšējais klubsLīdz
Ikers Kasiljass28--2017
Ježijs Dudeks36-Liverpool2010
Antonio Adans22--2014
Alvaro Arbeloa274.5Liverpool2014
Pepe2730Porto2012
Serhio Ramoss2328Sevilla2013
Marselo216.5Fluminense2015
Rauls Albiols2415Valencia2014
Ezekiels Garajs2310Racing Santander2014
Kristofs Metcelders29-Borrussia Dortmund2010
Fernando Gago2320Boca Juniors2013
Mamadū Diarā2826Olympique Lyonnais2011
Kakā2765Milan2015
Lasana Diarā2520Portsmouth2013
Guti33--2011
Roistons Drente2213Feyenoord2012
Šabi Alonso2830Liverpool2014
Rafaels van der Vārts2713Hamburger SV2013
Estebans Granero224Getafe2013
Rauls32--2011
Krištianu Ronaldu2594Manchester United2015
Karims Benzemā2235Olympique Lyonnais2015
Gonzalo Iguains2213River Plate2013

Izmantotie resursi:
goal.com
realmadrid.com
transfermarkt.de

Vai Madrides "Real" triumfēs "La Liga"

  • 101

  • 171


  +1 [+] [-]

, 2010-03-12 22:27, pirms 14 gadiem
Spaanijas kausa zaudeejums joprojaam vissensacionaalaakais. Lyon... Lyon nav parociiga komanda Realam, kuro reizi jau atduraas. Un La Liga joprojaam domaaju, ka Barsa panjems.

  +1 [+] [-]

, 2010-03-12 22:28, pirms 14 gadiem
īstas zvaigznes un patiesi izcili spēlētāji Reala nepazuda(Ronaldu,Zidans,Figo) būtu Iguains iesitis tukšos vārtos Lyona būtu apglabāta un Kaka pamazām tomēr atgūstās.

  +1 [+] [-]

, 2010-03-12 22:30, pirms 14 gadiem
pareizi ka Barca paņems

  -1 [+] [-]

, 2010-03-12 22:33, pirms 14 gadiem
Pārskrienot pāri nesapratu, vai pats esi atbildējis uz virsrakstā uzdoto jautājumu..

     [+] [-]

, 2010-03-12 22:37, pirms 14 gadiem
Hipotenūza rakstīja: Pārskrienot pāri nesapratu, vai pats esi atbildējis uz virsrakstā uzdoto jautājumu..
Likumsakarība.

     [+] [-]

, 2010-03-12 22:44, pirms 14 gadiem
Noteikti, ka Granero un Marselo jūtas kā autsaideri.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2010-03-12 22:51, pirms 14 gadiem
kvalitatīvs raksts, paldies
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2010-03-12 23:00, pirms 14 gadiem
Malacis, Agri.

  +3 [+] [-]

, 2010-03-12 23:12, pirms 14 gadiem
ideaals raksts paldies autoram!

     [+] [-]

, 2010-03-12 23:12, pirms 14 gadiem
nekas uz naakamo sezonu vaig pastiprinaat aizsardziibu jo mani albiols nepaarliecina un kaadu speeles veidotaaju vaig un viss buuus ok

buus komanda saspeeleejusies un buuss naakusi klaat pieredze
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-03-12 23:16, pirms 14 gadiem
Likumsakarība!!

Jo komanda nespēlēja kā komanda, un turpināja liidz ar to darīt abās spēlēs. Domāja, ka paņems vnk uzejot jau laukumā, un pietiks ar komandu uzvārdiem, lai guutu uzvaru.......
bet?!

  -2 [+] [-]

, 2010-03-13 00:16, pirms 14 gadiem
REAL ir njishaki-tas ir fakts!!!!
barca the best

     [+] [-]

, 2010-03-13 00:46, pirms 14 gadiem
Real vienkāršāk būs nopirkt visus labākos

  +2 [+] [-]

, 2010-03-13 08:01, pirms 14 gadiem
asdfgh2 rakstīja: Nespēlē jau Real tik sliktu to futbolu, tā ka nevajag visādus blogus cept noliekot viņus.
Protams, visiem Real-antifaniem patīk redzēt, ka viņi zaudē un pēc tam dziedāt savus "nauda nespēlē futbolu" un "rezultātus nenopirkt" tekstiņus.
Tajā pašā Lyon spēlē Real'am vajadzēja vinēt ar saviem +2-3 vārtiem.
Iespējas jau bija, futbols arī pietiekami labs - nenoveicās.
Tajā pašā laikā visos tajos klišejiskajos tekstos sava daļa taisnības ir - nekādi tēriņi neko vēl negarantē.
Jā, Real spēlē labi, ko daudzi nepamana un raksta pilnīgās glupības, ka nav komandas spēles - kā tad nav, 1. puslaikā pret Lionu it sevišķi to varēja redzēt, Lionu masēja vienkārši gan ar savām izspēlēm, gan presingu, bet tāds ir futbols, kaut arī viņiem "vajadzēja vinnēt", bet re, nevinnēja.
Tāpēc viņu izkrišana nav likumsakarīga, bet nav arī nekāds brīnums. Var jau protams paņirgāties no sērijas "iztērējuši 250 miljonus un neko nav dabūjuši", bet visi tie tēriņi paši par sevi neko negarantē un jebkura komanda var zaudēt.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2010-03-13 11:24, pirms 14 gadiem
march_2k rakstīja: Tajā pašā laikā visos tajos klišejiskajos tekstos sava daļa taisnības ir - nekādi tēriņi neko vēl negarantē.
Jā, Real spēlē labi, ko daudzi nepamana un raksta pilnīgās glupības, ka nav komandas spēles - kā tad nav, 1. puslaikā pret Lionu it sevišķi to varēja redzēt, Lionu masēja vienkārši gan ar savām izspēlēm, gan presingu, bet tāds ir futbols, kaut arī viņiem "vajadzēja vinnēt", bet re, nevinnēja.
Tāpēc viņu izkrišana nav likumsakarīga, bet nav arī nekāds brīnums. Var jau protams paņirgāties no sērijas "iztērējuši 250 miljonus un neko nav dabūjuši", bet visi tie tēriņi paši par sevi neko negarantē un jebkura komanda var zaudēt.
Katrai monētai ir divas puses. Kā jau rakstā minēju - grūtā brīdī Real ļoti bieži tiek sapītas kājas. Otrajā puslaikā, kad Liona pretojās (pirmajā puslaikā lionieši laukumā tikai atradās), komandas spēles nebija nekādas. Bija individuāli mēģinājumi kaut ko izdarīt, bet...Tieši šādos brīžos ir jāspēlē komandas spēle, bet ārkārtīgi bieži šādos brīžos Real spēlē katrs par sevi. Real prot spēlēt kā komanda, taču šosezon patiesi izšķirošos brīžos tā nav noticis. Arī pret Alcorcon bija individuāli mēģinājumi kaut ko izdarīt, taču tie visi beidzās ar neko.
Ļoti iespējams, tās ir tikai manas iedomas, taču es uzskatu, ka Real krīzes situācijās (protams, ne vienmēr, bet ļoti bieži) nav spējīgs parādīt savu spēli . Un, lūk, tieši šādos mirkļos parādās īstais komandas spēks un vērtība.

  +1 [+] [-]

, 2010-03-13 11:35, pirms 14 gadiem
tomeer gribeetu oponeet, ka vinjiem it kaa nebuutu olu. remontada pret sevilju bija episka. huanito gars vinjiem ir DNS sastaavdalja. diemzheel.

     [+] [-]

, 2010-03-13 11:39, pirms 14 gadiem
un viss, kas vinjiem pietruukst, ir Laportas stila prezidents, kas pagaidiitu 1 gadu, kameer komanda saspeeleejas.
spriezhot peec marca, vinji jau atkal gatavojas vasaraa vairumaa iepirkties. buus jautri.

     [+] [-]

, 2010-03-13 11:53, pirms 14 gadiem
555 rakstīja: tomeer gribeetu oponeet, ka vinjiem it kaa nebuutu olu. remontada pret sevilju bija episka. huanito gars vinjiem ir DNS sastaavdalja. diemzheel.
Jā, tā spēle ir patīkams izņēmums. Real lielu daļu spēles nospēlēja fantastiski (tikai ne momentu realizācijas ziņā). Taču tajā mačā nekas neizšķīrās.

     [+] [-]

, 2010-03-13 11:54, pirms 14 gadiem
Mans viedoklis par šo visu ir tāds, ka Real vienkārši ir pietrūcis laika lai sadarbotos ar Pelegrini un superzvaigznēm.
Cerams ka vadība nenolems uzreiz atlaist treneri un nomainīt pusi no sastāva ar jaunām zvaigznēm, bet ļaus puikām pierast vienam pie otra.
Cerams nākam sezon aizejot vecejiem bukiem parādīsies jauniegūtie reāl talanti un varbūt tas būs tas kas nepieciešams ?!
Esmu pārliecināts par to, ka šī sezona bij neveiksme, jo Gonzalo čempionu līgā kaut kas bija atgadījies, tas nebij tas Gonzalo ko bijām pieraduši redzēt sezonas sākumā, vēl vajag vairāk laika Karimam uz laukuma lai zēns atklimatizējas no Francijas līgas. Ja tas viss piepildīsies tad nākam sezon, manuprāt, mēs redzēsim īsto Real spēku !!

  +1 [+] [-]

, 2010-03-13 12:08, pirms 14 gadiem
Agris Suveizda rakstīja: Katrai monētai ir divas puses. Kā jau rakstā minēju - grūtā brīdī Real ļoti bieži tiek sapītas kājas. Otrajā puslaikā, kad Liona pretojās (pirmajā puslaikā lionieši laukumā tikai atradās), komandas spēles nebija nekādas. Bija individuāli mēģinājumi kaut ko izdarīt, bet...Tieši šādos brīžos ir jāspēlē komandas spēle, bet ārkārtīgi bieži šādos brīžos Real spēlē katrs par sevi. Real prot spēlēt kā komanda, taču šosezon patiesi izšķirošos brīžos tā nav noticis. Arī pret Alcorcon bija individuāli mēģinājumi kaut ko izdarīt, taču tie visi beidzās ar neko.
Ļoti iespējams, tās ir tikai manas iedomas, taču es uzskatu, ka Real krīzes situācijās (protams, ne vienmēr, bet ļoti bieži) nav spējīgs parādīt savu spēli . Un, lūk, tieši šādos mirkļos parādās īstais komandas spēks un vērtība.
Daļēji var piekrist Tev par tiem krīzes momentiem. Bet Tu taču piekritīsi, ka pirmajā puslaikā Lionu nospieda Reals, nevis pašas Lionas centības trūkums? Lionas pretuzbrukumus vnk nopresēja, bet, ko ar aizsardzību izdarīja Real uzbrukums, visi redzēja. Tieši šādu spēli manuprāt arī Pelegrini no Real sagaida - līdzīgi kā savulaik Villarreal.
Visa vaina manuprāt bija tajā, ka jau laikus nenodarīja lietu līdz galam, ko viņiem pirmajā puslaikā bija iespējas izdarīt - Igvaina stabs un tūlīt pēc tam sitiens, kuru tvēra Loriss - es tā pieļauju, ka otrie vārti būtu pacēluši Realu un nospieduši Lyon. Iespējams, tajos momentos arī nolaidās rokas Real. Otrajā puslaikā jau Real izskatījās pēc komandas, kuru nez kāpēc 2 spēļu summā apmierina rezultāts 1-1 un pendeles, uz ko spēle arī gāja, bet pelnīti dabūja bumbu savos vārtos.

     [+] [-]

, 2010-03-13 12:13, pirms 14 gadiem
Es, personīgi, priecājos par šo ablamu !!

     [+] [-]

, 2010-03-13 12:13, pirms 14 gadiem
march_2k rakstīja:
Es tev par pirmo puslaiku piekrītu, un tas ir teikts arī rakstā.
Bet otrajā puslaikā Real nespēja lauzt spēles gaitu. Pie pirmajām grūtībām Real spēle sabruka. Arī treneru divcīņā Puels apspēlēja Pelegrini, jo Real acīmredzami nebija gatavi tam, ka Liona mainīs spēles plānu, un tā arī neattapās līdz mača beigām. Liona pastiprināja presingu, spēlē lieliski iekļāvās Kelstrēms, daļēji arī Gonalons. Lai cik tas dīvaini neliktos, Real nebija, ar ko pastiprināt spēli. Pelegrini laukumā laida M. Diarā, bet viņš nav tas spēlētājs, kas ienesīs dzīvību uzbrukumā. Varbūt savlaicīgi Raulu bija jālaiž laukumā, jo citas alternatīvas, kā pastiprināt spiedienu pretinieku vārtiem, īsti nebija. Bet nu pēc kara visi gudri.

  +1 [+] [-]

, 2010-03-13 16:30, pirms 14 gadiem
Domāju ,ka Real gadījumā, nav jārunā par futbolu,bet gan par biznesu.Visi ļoti labi atcerās šī kluba pirmo iepirkšanās tūri ,ar ko tas beidzās arī atceramies,bet acīmredzot neskatoties uz sportiskā rezultāta trūkumu ,labi nopelnīja.(Beka kreklņi vien cik ienesa].To ka nauda futbolu nespēlē saprot pat mazs bērns,bet ja var nopelnīt uz skaļiem vārdiem,tad futbols paliek otrajā plānā.