Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Autors: Nauris Mackevičs

Eiropas līga: "CSKA" mājas zaudē "Porto"; neveiksmes piedzīvo "Liverpool" un "City"

Eiropas līga: "CSKA" mājas zaudē "Porto"; neveiksmes piedzīvo "Liverpool" un "City"
Keisuke Honda (pa kreisi) pirmajā puslaikā pret "Porto" izcēlās ar pāris izcilām piespēlēm
Foto: AFP/Scanpix

UEFA Eiropas līgas 1/8 finālu pirmajās spēlēs par lielāko pārsteigumu parūpējas "Braga", kas savā laukumā ar 1:0 pārspēja "Liverpool". Zaudējumu piedzīvoja arī otra Anglijas Premjerlīgas komanda "Manchester City", kas izbraukumā ar 0:2 atzina Kijevas "Dinamo" pārākumu. Tikmēr Aleksandra Cauņas "CSKA" mājās ar 0:1 piekāpās "Porto".

"CSKA" bez Cauņas zaudē Maskavā

Spēles pirmais puslaiks Maskavā pagāja ļoti interesantā cīņā. „Porto” vizuāli vairāk kontrolēja bumbu, toties armijnieku ātrie prettriecieni bija bīstamāki. Jau pirmajā minūtē pēc lieliskas Hondas piespēles vienatnē pret vārtsargu izrāvās Sejdu Dumbija, bet vārtu vīrs bija vietā. „Porto” atbildēja ar Falkao sitienu no 11 metriem, kuru meistarīgi atvairīja Akinfejevs. Puslaika turpinājumā tieši vārtsargi bija galvenie varoņi, jo uzbrucēji nelika viņiem garlaikoties. Labākā iespēja izcelties bija Vāgneram, bet viņš uzsita virsū Eltonam. 37. minūtē pēc Vāgnera piespēles bumbu tukšos vārtos ieripināja jau pieminētais Dumbija, bet tiesnesis fiksēja aizmuguri. Uz šo epizodi „Porto” atbildēja ar Guarina sitienu no soda laukuma vidus, bet Akinfejevs bija lielisks.

Pirmais bīstams uzbrukums pēc pārtraukuma „Porto” rēķinā, kas vienatnē pret Akinfejevu izvirzīja Guarinu, bet tiesnesis pieļāva rupju kļūdu, fiksējot aizmuguri. Mājinieki atbildēja ar izcilu pretuzbrukumu, kura smailē nokļuva Dumbija. Sitiena vietā viņš iespēlēja Vāgneram, kurš...netrāpīja pa bumbu. Pamazām „Porto” sāka kontrolēt apaļo priekšmetu arvien vairāk, 70. minūtē gūstot arī vārtus. Ar ļoti precīzu sitienu no metriem 17 izcēlās Fredijs Guarins. Tie kļuva arī par vienīgajiem vārtiem - 1:0 "Porto" uzvarēja viesos, sperot platu soli pretī iekļūšanai ceturtdaļfinālā.

Aleksandrs Cauņa savainojuma dēļ mačam netika pieteikts, bet viņa kreisajā malā spēlēja Alans Dzagojevs, kurš bija visnotaļ nemanāms.

”Liverpool” kapitulē Portugālē

Par šī vakara agro maču rezultatīvāko dueli kļuva cīniņš Leverkūzenē, kur „Bayer” uzņēma „Villareal”. 32. minūtē rezultātu ar skaistu tālsitienu atklāja vācu kluba futbolists Mihals Kadlecs. Pāris minūtes līdz puslaika beigām izcēlās arī spāņi, kad izgājienu viens pret vienu realizēja Džuzepe Rosi. 70. minūtē viesi pamanījās izvirzīties arī vadībā (labs sologājiens Nilmaram), taču Gonsalo Kastro jau pēc divām minūtēm rezultātu līdzsvaroja. Likās, ka cīņa ar šādu rezultātu arī noslēgsies, bet ceturtajā kompensācijas laika minūtē Nilmars guva savus otros un komandas trešos vārtus – 3:2!

Par lielāko sensāciju parūpējās Portugāles „Braga”, kas savā laukumā ar 1:0 pārspēja „Liverpool”. Vienīgie vārti tika gūti 18. minūtē, kad par Sotirisa Kirjakosa pārkāpumu uz angļu vārtiem tika nozīmēts 11 metru soda sitiens. To pārliecinoši realizēja Alans, gūstot sava kluba 100. vārtus Eirokausos. „Liverpool” nospēlēja ļoti nepārliecinoši, mača gaitā izdarot tikai četrus sitienus vārtu virzienā. Atgādināsim, ka "Braga" 1/16 finālā no tālākās cīņas izsita Artjoma Rudņeva "Lech".

Vēl vienā agrajā spēlē "PSV” savā laukumā, neskatoties uz lielo teritoriālo pārsvaru, neprata uzlauzt „Rangers” aizsardzību – 0:0.

"Manchester City" 0:2 Kijevā pret "Dinamo"

Spēle iesākās aktīvi abu komandu izpildījumā, pirmajās minūtēs izveidojot labus momentus pie abiem vārtiem. Tomēr kopumā saturīgāku sniegumu rādīja Kijevas "Dinamo", kas izvirzījās vadībā 25.minūtē – teicamu piespēli vārtu priekšā izdarīja Jarmoļenko, un Ševčenko ieraidīja bumbu vārtos (1:0). Arī turpinājumā disciplinētā "Dinamo" spēle neļāva izvērsties "Manchester City", kas uzbrukumā izskatījās diezgan apjukusi.

Ar Tevesa uznākšanu laukumā otrā puslaika sākumā, nomainot Balotelli, viesi atdzīvojās un pārņēma iniciatīvu. Ielenkuši "Dinamo" soda laukumu, bīstami uzsita gan Turē, gan Leskots un arī Silva, taču nekā. Tā vietā "City" iekrita aizsardzībā, un 77.minūtē Gusevs dubultoja Kijevas kluba pārsvaru – 2:0! Atlikušajā laikā viesi vairs nespēja sasmelt izlieto ūdeni, un pirmajā spēlē ar 2:0 triumfēja "Dinamo" futbolisti.

Vēl vienā spēlē Lisabonas "Benfica" ar 2:1 pieveica "PSG. Lai gan mača sākumā "Benfica" uzbruka nedaudz vairāk, Pegijs Lujindula pēc Nenē piespēles izmantoja izgājienu viens pret vienu (1:0). Pēc pāris minūtēm pēc Mevlita Erdinča sitiena mājiniekus glāba vārtu stabs. Turpinājumā "Benfica" neizmantoja vairākas labas izdevības, līdz puslaika izskaņā Maksi Pereira beidzot izlīdzināja rezultātu. Spēles otrajā daļā mājiniekiem piederēja liels pārsvars, ko realizēt izdevās 81.minūtē - Franko Hara no 18 metriem iesita tālajā apakšējā stūrī. "Benfica" svinēja uzvaru ar 2:1.

Maskavas "Spartak", pateicoties Aleksa gūtajiem vārtiem, ar 1:0 izbraukumā pieveica Amsterdamas "Ajax", bet "Twente" savā laukumā neatstāja nekādas izredzes Sanktpēterburgas "Zenit" - 3:0. Divi vārti De Jonga kontā, bet vēl vienus guva Landzāts.

Eiropas līgas astotdaļfinālu pirmās spēles

LaiksSpēleRezultātsVārti
20:00CSKA – Porto0:1Guarins
20:00Bayer – Villarreal2:3Kadlecs; Kastro - De Rosi; Nilmars 2
20:00Braga – Liverpool1:0Alans
20:00PSV – Rangers0:0-
22:05Ajax – Spartak0:1Alex
22:05Benfica – PSG2:1Pereira; Jara - Luyindula
22:05Dynamo – Manchester City2:0Shevchenko; Gusev
22:05Twente – Zenit3:0De Jong 2; Landzaat

Izmantotie resursi:
The official website for European football –...


, 2011-03-10 22:09, pirms 14 gadiem
Čehijā?
, 2011-03-10 22:09, pirms 14 gadiem
”Liverpool” kapitulē Čehijā??? WTF???
, 2011-03-10 22:12, pirms 14 gadiem
JancX rakstīja: ”Liverpool” kapitulē Čehijā??? WTF???
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: labdien
, 2011-03-10 22:17, pirms 14 gadiem
Portugāle != Čehija!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2011-03-10 22:30, pirms 14 gadiem
Nu jā, Braga nav gluži Prāga
Bayer v Villarreal mačā jau pirms spēles šķita, ka būs neizšķirts, bet spāņi tomēr pieveica Leverkūzeni, turklāt viesos guva 3 vārtus. Spānijā "Bayer" viegli neklāsies.

Kas attiecas uz "Liverpool" maču, tad "Braga" pelnīti uzvarēja. "Pool" izbraukumā izskatījās diezgan garlaicīgi.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2011-03-10 22:40, pirms 14 gadiem
tomass93 rakstīja: marš gulēt!!!!
Pareizi. Vēl tik jāpiemetina, ka armēņu CSKA bez Cauņas iet tāpat, kā savā laikā Folklendu Pantērām bez Burē!

Bet vispār labs raksts.
, 2011-03-10 23:47, pirms 14 gadiem
Njā, žēl. CSKA būs grūts, taču ne nepaveicams uzdevums. Komandu spēku samēri ir līdzīgi. Pārsteigums arī par Rudņeva pāri darītājas Bragas uzvaru. Liverpool vēl pagājušajā nedēļas nogalē United vienos vārtos salika...
, 2011-03-10 23:59, pirms 14 gadiem
Vāja spēle - pussargi it sevišķi - gan Lucas, gan Poulsen, gan Spearing... Kamēr neuzlaida Carrol, vispār nekādu iespēju nebija - lai gan arī pēc tam nebija īsti kas viņam piespēles iedotu.
Nekas, pēc nedēļas viss nostāsies savā vietā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2011-03-11 00:07, pirms 14 gadiem
Jau šķita, ka spēle Kijevā būs līdzīga un interesanta. Varbūt nemaz tik aizraujoša tā neizdevās, vismaz "City" izpildījumā noteikti, bet "Dinamo" sniegums bija atzīstams, tāpēc arī pelnīta uzvara ar 2:0. Tagad "City" savā laukumā jāuzvar ar 3:0, lai tiktu tālāk. Protams, nedrīkst arī ielaist. Tomēr nešķiet, ka ar tik bezzobainu spēli kā šovakar "City" būs pa spēkam pārspēt Šovkovski 3 reizes, turklāt nosargājot savus vārtus neskartus. Gan jau ukraiņi Mančestrā pieplusos vēl kādus vārtus 2 spēļu summā
, 2011-03-11 00:11, pirms 14 gadiem
Malači Kijeva, patiešām labi nospēlēja un ar savām piespēlēm izvazāja City spēlētājus. Var saprast Mancini dusmas beigās, bet City pat negaidīti vāji nospēlēja, taktika nekāda, kā amatieri - kad vienam bumba, pārējie stāv un skatās.
, 2011-03-11 00:13, pirms 14 gadiem
Guseva vārtu momentā Ričardss pret viņu nospēlēja gluži kā Virslīgas vidusmēra kluba aizsargs, kamēr pārējie aizsargi vēl nebija izdomājuši, iet vai neiet bloķēt Guseva sitienu. Beigās Gusevam pietika laika izdarīt kvalitatīvu raidījumu. "City" aizsardzība bija gatavais cirks!
, 2011-03-11 00:21, pirms 14 gadiem
Zidane The Best rakstīja: šodien manuprāt diezgan daudz tādu nelielu pārsteigumu.
Spartak twente villareal porto - manuprāt jau stabili tiek tālāk
dynamo benfica liverpool rangers - un šitās 4tras arī piebiedrosies
Jā, daudz pārsteigumu. Sevišķi esmu pārsteigts par Zenit vājo sniegumu - 0:3 no Twente, pie tam neparādot praktiski nekādu spēli, to gan negaidīju.

Attiecībā uz Porto un Braga uzvarām nav tik liels pārsteigums. Porto ir pārliecinoša līdere savā čempionātā un rāda ļoti saturīgu spēli, savukārt CSKA vēl nav iespēlējies. Viņiem bija daudz labu izspēļu, taču noslēgumā katru reizi kaut kas pietrūka. Savukārt Braga jau iepriekš Čempionu līgā pagājušajā gadā parādīja, ka ar to jārēķinās, sevišķi savā laukumā - uzvaras pār Sevilla un Arsenal savā laukumā kaut ko nozīmē. Tādēļ nebrinījos, ka pieveica arī Livepūli, taču kā būs divu spēļu summā, gan nav skaidrs. Iespējas komandām 50:50 pašlaik.

Arī tas ka Kijeva var uzvarēt City jau paredzēju, jo šogad viņi spēlēja ļoti labi, bet angļiem bija ļoti saspringts spēļu grafiks pirms šīs spēles, par ko jau iepriekš žēlojās Mančīni vienā intervijā. Nebiju domājis tikai, ka ukraiņi uzvarēs ar divu vārtu pārsvaru. Atbildes spēlē, domāju, ka Kijeva noturēsies un tiks tālāk. Ukraiņiem šogad ļoti veiksmīgi gads iesācies.

Nedaudz negaidīti, ka Villarreal uzvarēja Vācijā. Kaut arī neizšķirts turējās ilgi un likās, ka tā arī beigsies. Spēli gan neredzēju, bet divus vārtus guva Brazīlijas izlases spēlētājs Nilmars. Acīmredzot izšķira augstāka spēlētāju meistarība. Kā nekā Villarreal ir pasaules čempioni Kazorla, Marčena, kā arī tas pats brazīlis Nilmars. Izskatās, ka vācu-spāņu otrā plāna klubu duelī būs 1:1 - vakar Valencia zaudēja, bet šodien Spānijas čempionāta 4.vietas īpašniece uzvarēja un domājams, ka arī noturēs mājās vajadzīgo rezultātu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2011-03-11 00:23, pirms 14 gadiem
Cerams, ka Kijeva noturēs 2 vārtu pārsvaru, Villareal normāla komanda 4 sitieni pa vārtiem 3 goli, no krievu klubiem tā arī likās, ka Spartak ies visveiksmīgāk
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2011-03-11 00:42, pirms 14 gadiem
City lielākais zaņķis kāds redzēts
, 2011-03-11 00:42, pirms 14 gadiem
Liverpool diemzheel, kaa ieprieksheejaas izbraukuma speeles Eiropas liigaa speeleeja. Neizteiksmiigi. Caroll izlaida saakas vismaz kkas. Nu domaajams, ka kad spelees uz Anfield, buus i Gerrads i Suarez. Visi labaakie. Un tur domaajams buus bez variantiem.

City vispaar nesaprotu. Komanda laba, bet speeleet negrib. Vai nu grib lai treneris aiziet vai kas. Nevar saprast. Prieks par Shevchenko. Un Kijeva bija pelniijusi uzvaru.
, 2011-03-11 00:46, pirms 14 gadiem
aNnounced rakstīja: City lielākais zaņķis kāds redzēts
Nav jau Mančestra tas lielākais zaņķis Anglijā. Ir arī trakāki redzēti.
, 2011-03-11 01:11, pirms 14 gadiem
Džerārdam, diemžēl, draud operācija un Suarezs nevar piedalīties Eiropas līgā šogad...
, 2011-03-11 01:17, pirms 14 gadiem
Dzagojevs - nemanāms, laikam mēs ar autoru skatījamies dažādas spēles.Skaistas un precīzas piespēles Vagneram un Dumbija + pērfekta spēle aizsargājoties = nemanāma spēle?! Tā tik turēt.
Ģeogrāfiju arī derētu pamācīties.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2011-03-11 02:06, pirms 14 gadiem
jukushais juka rakstīja: Chelsea? Es zinu vienu baigo zaņķi Itālijā, kas pārspēj visus pasaules zaņķus
Laikam neesi bijis Londonā (nemaz nerunājot par Mančestru), ja tā runā, bet ne jau visiem gadījies paviesoties šajā elitārajā rajonā. Ja domāji vietu, kur norisinājās ziemas olimpiāde, tad esi aizšāvis garām, bet gan jau negribēji izgāzties, tāpēc precīzu vietu Itālijā nenorādīji

P.S.- Vai varbūt Tu piekrīti aNnounced teiktajam, ka Mančestra tomēr ir zaņķis? "Zaņķi" jau var attiecināt tikai uz vietu, tātad šajā gadījumā pilsētu.
, 2011-03-11 05:48, pirms 14 gadiem
Siķiks atkal izgāžas.
, 2011-03-11 11:09, pirms 14 gadiem
par City spēli ir liels sarūgtinājums, saprotu, ka ja spēlē 3 turnīros un ir tik saspringts spēļu grafiks, tad kāds ir jāprioritizē, kā saprotu Mančīni prioritātes ir šādas: 1. EPL; 2. FA, 3. EL. to spriežu pēc Mančīni un spēlētāju izteikumiem pirms vakardienas spēlēs, pēc bildēm un video izskatījās, ka viņi šo izbraucienu uz Kijevu uztver kā tūrisma braucienu (ir foršas bildes no apzeltītas Kijevas viesnīcas zāles, kur City kā saprotu iesildījās pirms treniņa, tas izskatās diezgan komiski Bet kāpēc tad tādā gadījumā vakar spēlēja gandrīz viss pamatsastāvs (izņemot Tevez, De Joung un varbūt Boatengu, kas par 50% ir pamata spēlētājs), tad laistu rezervistus un jautājumu nebūtu. Izskatījās, ka vakar spēlētājiem nebija motivācijas, pat Tevez (kad iznāca otrajā puslaikā uz 30 min) vairāk pastaigājās un lamājās ar tiesnešiem (par ko dabūja dzelteno), nekad viņu tādu nebiju redzējis. Praktiski tikai Silva izskatījās OK, centās arī Džeko, Barry un Ričards, bet viņiem nesanāca un tādas kļūdas aizsardzībā un Hart flpos pie pirmā gola, tas bija tiešām virslīgas līmenis. Kas nez Kijevā ir par zāles segumu, ja Balotelli no tā sākas alerģija? domāju, ka tālāk netiksim galvenokārt tāpēc, ka atbildes spēle ir 3 dienas pirms pirms ļoti svarīgas spēles ar Chelsea EPL un droši vien atbildes spēlē vairs nespēlēs daļa no pamata, lai gan no otras puses tas pat varbūt ir +
, 2011-03-11 11:46, pirms 14 gadiem
Sidnas rakstīja: Liverpool diemzheel, kaa ieprieksheejaas izbraukuma speeles Eiropas liigaa speeleeja. Neizteiksmiigi. Caroll izlaida saakas vismaz kkas. Nu domaajams, ka kad spelees uz Anfield, buus i Gerrads i Suarez. Visi labaakie. Un tur domaajams buus bez variantiem.
Suarez nespēlēs EL, jo pārgāja no komandas(Ajax), kas piedalās šajā turnīrā.

Gerrards atgriezšanās arī nav garantēta, cirkšņa traumas sadziedēšana parasti ilgst vismaz 3-4 nedēļas un pat ja viņš būtu gatavs spēlei viņu visticamāk pietaupīs.

Nezinu ko tu uzskati par "visiem labākajiem" bet ne Kellijs, ne Aurelio nespēlēs. Aggers vēl aizvien zem jautājuma zīmes.
Foto: Roberts Pūce/FK RFS
31

Nekārtības pēc RFS un "Galatasaray" spēles: divi līdzjutēji asinīs

Vakar UEFA Eiropas līgā pirmo punktu nopelnīja Latvijas čempione RFS, kas atguvās pēc diviem ielaistiem vārtiem un nospēlēja 2:2 pret Turcijas čempioni Stambulas "Galatasaray". Ja laukumā RFS darbojās organizēti, tad jautājumus liek uzdot skatītāju plūsmas organizēšana pēc spēles.
Jānis Ikaunieks. Foto: Reuters/Scanpix
1

Pēc divām spēļu kārtām RFS ieņem 29. vietu Eiropas līgā

Latvijas futbola klubs RFS ceturtdienas vakarā Daugavas stadionā parūpējās par pozitīvu pārsteigumu, nospēlējot neizšķirti 2:2 pret Turcijas "Galatasaray". Ar vienu iegūtu punktu turnīra tabulā RFS pēc pirmajām divām kārtām ieņem 29. vietu 36 UEFA Eiropas līgas komandu konkurencē.
Harijs Makgvairs Foto: AFP/Scanpix
3

“Sarkanie velni” mazākumā izglābjas pret "Porto", FCSB mazākumā uzveic PAOK

Ceturtdien, 3. oktobrī, UEFA Eiropas līgas mačā Mančestras “United” pašā spēles izskaņā, neskatoties uz nonākšanu mazākumā, spēja izraut neizšķirtu pret “Porto”. Citā mačā RFS pretinieku duelī Bukarestes FCSB viesos pārspēja Saloniku PAOK