Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Bosančičs: "Horvātijā tikai 1-2 klubiem ir tik labi apstākļi kā Piņķos, Mežaparkā"

Agris Suveizda

Bosančičs: "Horvātijā tikai 1-2 klubiem ir tik labi apstākļi kā Piņķos, Mežaparkā"
Petars Bosančics svin Brunu Tavariša vārtu guvumu. Foto: Kristians Putniņš/FK Auda

Jau devīto uzvaru pēc kārtas izcīnījusi Latvijas futbola bronzas medaļniece "Auda", kas Virslīgā pakāpusies uz ceturto pozīciju, bet Eirokausos uzvarējusi visās piecās spēlēs – vakar Konferences līgas trešās kārtas pirmajā mačā ar 1:0 tika pārspēta Kosovas "Drita". Portāls Sportacentrs.com pēc spēles aprunājās ar "Audas" jaunpienācēju Petaru Bosančiču.

"Ļoti laba spēle, parādījām labu sniegumu un uzvarējām – tas pirmajam mačam bija svarīgākais. Esam arī nedaudz saskumuši par neizmantotajām vārtu gūšanas iespējām – varējām gūt otros un varbūt arī trešos vārtus, kas atvieglotu darbu izbraukumā. Taču esam apmierināti ar to, kā nospēlējām, un jau ar piekto uzvaru Eiropā – braucam uz Kosovu un rakstām vēsturi. Beigu beigās uzvara ir uzvara," sacīja 28 gadus vecais horvātu centra aizsargs, kurš astoņus mačus aizvadījis arī Horvātijas grandā Splitas "Hajduk", guvis vārtus Horvātijas U21 izlasē, spēlējis arī Ukrainā, Bosnijā un Hercegovinā un Bulgārijā.

""Drita" ir grūta pretiniece, tai ir Balkānu mentalitāte, kuru es, protams, zinu ļoti labi. Balkānos futbols ir galvenais sporta veids, Eirokausi ir īpaši svarīgi mazajās valstīs, mazajos klubos, kas Eirokausu laikā tam visam dzīvo līdzi. Viņi gan nespēlēs savā pilsētā, taču tas būs tikai stundas brauciens – noteikti būs daudz fanu, būs laba atmosfēra, kas man ļoti patīk," turpināja Bosančičs, kurš Kosovas galvaspilsētu Prištinu apciemos pirmoreiz. "Būs daudz fanu, būs presings, būs provokācijas, bet būsim tam gatavi. Viņiem ir ātri malējie pussargi, ir spēcīgi un ātri mērķa uzbrucēji – labi, kvalitatīvi spēlētāji, zinu, ka [centra uzbrucējs] Manajs spēlēja arī Horvātijā. Izbraukumā būs daudz grūtāk, taču mums ir jāspēlē sava spēle – manuprāt, esam labāka komanda, ko šodien arī parādījām."

Šovasar Bosančičs pievienojās "Audai", bet pirms tam pusotru sezonu pavadīja "Riga" un pagājušajā vasarā arī sāka visas sešas Eirokausu spēles: "Man šeit ļoti patīk, īpaši Rīgā – ļoti jauka pilsēta, kurā dzīvot. Arī futbols šeit aug, uzlabojas apstākļi. Kad biju "Riga" un tagad "Audā" – treniņapstākļi un viss pārējais uzlabojas. Horvātijā tādi apstākļi varbūt ir tikai vienā vai divos klubos – Zagrebas "Dinamo" un varbūt "Rijeka", kas uzcēla jaunu bāzi. Arī Splitā ir labi laukumi, bet ne tādā līmenī kā Piņķos un Mežaparkā. Futbols Latvijā aug, ceru, ka tas turpinās progresēt un ka arvien vairāk bērnu spēlēs futbolu, un šie sasniegumi Eiropā ir ļoti svarīgi Latvijas futbolam. Uz Latviju brauc labi spēlētāji no labām līgām, un, kā redzam, "Auda" ir trešajā kārtā ar labām cerībām uz play-off kārtu – Latvijas futbols attīstās. Šī ir ļoti sarežģīta līga, kurā ir jāadaptējas laukumiem, pretinieku komandām, pretinieku spēlētājiem, kurus sākumā zini ne tik labi."

Uz Rīgu horvāts pārcēlās pagājušā gada martā, sezonas laikā atstājot Bulgārijas piektās vietas ieguvēju "Cherno More": "Zināju, kurp braucu, jo Latvijā spēlējuši daudz Balkānu futbolistu. Horvātijas klubā "Istra" spēlēju kopā ar Slavko Blagojeviču, kurš spēlēja RFS un pirms tam arī Viļņas "Žalgirī", tā ka labi zināju, kurp braucu, un biju labi sagatavojies." Par to, kādēļ pēc pusotras sezonas "Riga" nācās atstāt, Bosančičs gan runāja nelabprāt un īsi noteica: "Kopīgs lēmums."

Eirokausos "Auda" uzvarējusi visās piecās spēlēs, bet ar Latvijas turnīriem izveidojusies jau deviņu uzvaru virkne: "Atmosfēra ģērbtuvē ir lieliska. Vēl pirms manis ieradās jauns treneris [slovēnis Zorans Zeļkovičs], sākumā sanāca trīs zaudējumi, taču bija smags kalendārs un nu sākam iespēlēties, labāk saprast gan cits citu, gan arī to, ko treneris no mums vēlas. Spēli no spēles kļūstam labāki un šo sēriju esam nopelnījuši ar smagu darbu. Turklāt mums joprojām ir daudz vietas progresam, īpaši laukuma pēdējā trešdaļā. Cenšamies spēlēt kompaktu futbolu un izmantot mūsu ātros spēlētājus. Pret viņiem aizsargāties ir ārkārtīgi grūti. Jau "Riga" laikos komandā bija [Mors] Tallā un [Usenū] Niangs - viņi ir mazi, ātri, nekad nezini, kurā virzienā viņi skries, pret viņiem spēlēt galīgi nav viegli."

"Eirokausu sapnis? Mūsu sapnis ir play-off kārta," atbildēja Bosančičs, kuram blakus kluba cilvēks ambiciozi piebilda - grupu turnīrs. "Jā, arī tas, bet ejam soli pa solim. Vispirms jāuzvar Kosovā, un tad jau redzēs. Nesteigsimies – jāiet soli pa solim." Šā pāra uzvarētāja pēdējā kārtā pirms līgas fāzes tiksies ar Kopenhāgenas "Brondby" un Varšavas "Legia" dueļa uzvarētāju – pirmajā spēlē Dānijā ar 3:2 pārāki bija poļi. Starp Eirokausu mačiem paredzētā Virslīgas mājas spēle pret tukumniekiem ir pārcelta.

  +1 [+] [-]

, 2024-08-09 17:24, pirms mēneša
Lai izdodas.

  +1 [+] [-]

, 2024-08-09 18:21, pirms mēneša
Tikai viens maziņš bet - Horvātijā cauru gadu ir pārsvarā silts

     [+] [-]

, 2024-08-09 18:41, pirms mēneša
tieši kas tik labs ir Piņķos?

  +1 [+] [-]

, 2024-08-09 18:56, pirms mēneša
Kas notiek Piņķos? Rīga solīja stadionu ar 4000 sēdvietām. Darbi turpinās vai apstājušies?

  +1 [+] [-]

, 2024-08-09 20:49, pirms mēneša
fagcentrs rakstīja: tieši kas tik labs ir Piņķos?
Ceturtā autobusa pietura uz Imantu

     [+] [-]

, 2024-08-09 22:03, pirms mēneša
MA1963 rakstīja: Kas notiek Piņķos? Rīga solīja stadionu ar 4000 sēdvietām. Darbi turpinās vai apstājušies?
Vispār jau bija plānotas 5000 sēdvietas un kopējās projekta izmaksas toreiz lēsa ap 50 milj. eur.

     [+] [-]

, 2024-08-09 23:39, pirms mēneša
fagcentrs rakstīja: tieši kas tik labs ir Piņķos?
4,5 hektāri ar augstākās kvalitātes segumiem no Greenfields (Nīderlande) un modernu drenāžas sistēmu. Rain Bird apūdeņošanas sistēmu zem laukumiem. Augstākās kvalitātes viesnīcas numuri, trenažieru zāles, peldbaseins, kafejnīcas, viss rehabilitācijai un atjaunošanai.

     [+] [-]

, 2024-08-10 01:09, pirms mēneša
Latvijā arī tikai 1-2 klubiem ir tik labi apstākļi kā Piņķos, Mežaparkā...

     [+] [-]

, 2024-08-10 02:51, pirms mēneša
Apinīc rakstīja: 4,5 hektāri ar augstākās kvalitātes segumiem no Greenfields (Nīderlande) un modernu drenāžas sistēmu. Rain Bird apūdeņošanas sistēmu zem laukumiem. Augstākās kvalitātes viesnīcas numuri, trenažieru zāles, peldbaseins, kafejnīcas, viss rehabilitācijai un atjaunošanai.
Bet to Riga FC bāzes projektu taču apturēja nezināmu iemeslu dēļ, kas bija paredzēts Piņķos. Tur tomēr kaut ko lēnām bīda uz priekšu? Jo cik man bija info, tad Riga FC izlēma naudu tomēr ieguldīt Skonto stadionā un nevis Piņķu futbola bāzē.

     [+] [-]

, 2024-08-10 02:54, pirms mēneša
WarOwl rakstīja: Latvijā arī tikai 1-2 klubiem ir tik labi apstākļi kā Piņķos, Mežaparkā...
Cik ir dzirdēts, tad Valmierā apstākļu uzlabojoties, un pie mums Ventspilī arī ir diezgan labi - vismaz divi mākslīgā zāliena treniņu laikumi, kuri tiešām ir labā kvalitātē + viens dabīgā zāliena treniņu laukums pilna izmēra + galvenā stadiona zāliens ar mākslīgo apsildi utt. Jā ģērbtuves varēja būt labākas, bet tas ir kas tāds ko var ar laiku savest kārtībā, ja ir vēlme ieguldīt tam naudu.