Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

"Sūduvas" treneris: ""Valmiera" ir ļoti stipra, mēs būtu priecājušies arī par neizšķirtu"

Agris Suveizda

"Sūduvas" treneris: ""Valmiera" ir ļoti stipra, mēs būtu priecājušies arī par neizšķirtu"
Viktors Basadre. Foto: FK "Sūduva"

Trīs 11 metru soda sitienu spēlē laimīgu uzvaru UEFA Konferences līgas kvalifikācijas pirmās kārtas pirmajā spēlē svinēja Marijampoles "Sūduva", kas kompensācijas laikā izrāva 2:1 pār "Valmieru". Preses konferencē pēc spēles mājinieku galvenais treneris Viktors Basadre uzsvēra, ka ir aizvadīta tikai pirmā puse no dueļa un ka viss tik un tā izšķirsies Rīgā.

"Ļoti smaga spēle pret ļoti, ļoti stipru pretinieci. Vairāk pirmajā puslaikā nekā otrajā, bet "Valmiera" parādīja, cik bīstama komanda tā ir," sacīja "Sūduvas" spāņu speciālists. "Bijām gaidījuši šādu spēli. Varbūt mums nebija tik daudz meistarīgi izspēlētu epizožu un bija brāķis ar bumbu, bet kopumā esam ļoti priecīgi par šo rezultātu un uzvaru. Taču mēs būtu bijuši priecīgi pat tad, ja spēle būtu beigusies neizšķirti, jo zinām, ka viss izšķirsies divu maču summā."

"Pirms spēles daudz par to runājām un vēl šodien atkārtojām, ka spēle ilgs 180 minūtes – pašlaik aizritējusi tikai puse spēles. Mūsu mērķis ir pārvarēt šo barjeru. Esam spēruši soli tuvāk tam, lai to izdarītu, bet mums vienalga būs jābrauc pie viņiem un jāuzvar. Mūsu mērķis allaž ir uzvara. Reizēm to varam sasniegt vieniem ieročiem (uzbrukumu), citreiz – ar citiem (pretuzbrukumiem un aizsardzību), bet mūsu mērķis vienmēr ir uzvarēt. Šī diena bija tikai pirmais solis pretī mērķim. Bet nedomāju, ka izbraukumā daudz ko mainīsim mūsu spēlē, jo tieši pretiniekiem būs jāuzņemas iniciatīva," teica Basadre.

"Pirmajās 15-20 minūtēs viņi augstu presingoja. Mēs neizskatījāmies svaigi un nepieņēmām pareizos lēmumus, neizmantojot vienkāršas iespējas, kā apspēlēt presingu. Tādēļ viņiem radās izdevības pārtvert bumbu, taču, par laimi mums, tās nebija pārāk bīstamas epizodes. Pirmajā puslaikā noteikti nespēlējām pārāk labi. No vienas puses, jums varētu būt taisnība, ka neesam pieraduši, ka pret mums spēlē ar tādu presingu, taču, no otras puses, to varētu saistīt arī ar mūsu emocionālo stāvokli – cits turnīrs, citas emocijas, spiediens, atmosfēra. Domāju, ka tieši mūsu emocijas bija mūsu lielākais ienaidnieks – vēl lielāks par sāncenšu presingu."

     [+] [-]

, 2021-07-09 20:56, pirms 3 gadiem
Tas ar ironiju domāts, kārtējo reizi Suduva izdrate LV klubus