Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

"Barcelona" iesniegs apelāciju par Alveša un Abidāla diskvalifikāciju

"Barcelona" iesniegs apelāciju par Alveša un Abidāla diskvalifikāciju
Erika Abidāla noraidīšana
Foto: AFP

''Barcelona'' klubs plāno iesniegt apelāciju UEFA par komandas malējo aizsargu diskvalifikāciju Čempionu līgas finālam, šodien preses konferencē paziņojis komandas galvenais treneris Pepe Gvardiola.

Eriks Abidāls tika noraidīts ''Barcelona'' pusfināla mača pret ''Chelsea'' (1:1) otrajā puslaikā par pēdējās cerības sodu pret Londonas kluba uzbrucēju Nikolā Anelku. Video atkārtojumos gan bija redzams, ka starp abiem franču futbolistiem kontakts nav bijis, un tiesnesis kļūdījies. Savukārt brazīlietis Daniels Alvešs dzelteno kartīti saņēma par pārkāpumu pret Ešliju Kolu. Līdz ar to abiem spāņu kluba malējiem aizsargiem diskvalifikācijas dēļ jāizlaiž fināls pret ''Manchester United'', kas notiks 27.maijā Romā.

''Barcelona'' galvenais treneris Pepe Gvardiola šodien paziņoja, ka klubs iesniegs apelāciju par abu aizsargu diskvalifikāciju. Gvardiola izteicies, ka ''United'' pussargam Darenam Flečeram arī būtu jāatceļ diskvalifikācija un jāļauj spēlēt finālā.

UEFA reglamentā nav paredzēti gadījumi par apelācijām, kas saistītas ar diskvalifikāciju atcelšanu, taču UEFA paziņojusi, ka pirmdien tikšot izskatīts Flečera (nepamatoti tika noraidīts spēlē pret ''Arsenal'') gadījums. Ņemot to vērā, arī ''Barcelona'' vēlas savu futbolistu ''attaisnošanu''.

Izmantotie resursi:
reuters.com


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-05-09 20:48, pirms 15 gadiem
nu bet tas jau nebij parkamus ka iedeva sarkano kartinu jo vispar tak nepieskaras anelkam
, 2009-05-09 20:59, pirms 15 gadiem
Nu tagad uzreiz neatceros, bet kāds pamatojums atcelt Alvešam dzelteno? Vienkāršu neatminos to epizodi, tur arī bija nepamatoti?

Vispār jau varētu apdomāt to pašu sistēmu kāda ieviesta EČ un PČ, kad pirms pusfināla, nu teksim otrās spēles, visas dzeltenās tiek anulētas! Lai tak finālā spēlē labākie, jo bieži vien tās dzeltenās kartiņas ir baigi atkarīgas no katra tiesneša subjektīvās un individuālās attieksmes pret pārkāpumu! Cits tiesnesis ļauj spēlēt fiziskāku spēli, cits svilpj pie katra pieskāriena, un beigās tā robeža starp vienkāršu pārkāpumu un pārkāpumu ar brīdinājumu ir baigi trausla un arī spēlētājiem nesaprotama!
, 2009-05-09 21:04, pirms 15 gadiem
Šī UEFA sistēma, normāli neizskatot apelācijas, manuprāt, ir milzīgs trūkums. T.i. kuram ir kāds labums, ka nav iespējams atcelt klaji nepareizus tiesnešu lēmumus?
, 2009-05-09 21:16, pirms 15 gadiem
Vispār jā, UEFA pieļauj apelāciju tikai tad, ja ir sajaukts spēlētājs, bet.
, 2009-05-09 21:21, pirms 15 gadiem
Alvešam jau nu tiešām neatcels, tas ir skaidrs.
, 2009-05-09 21:22, pirms 15 gadiem
Alvesh pats vainiigs!tur vinam bija pelniiti - ne varbuut par pashu paarkaapumu, bet par to, ka tas bija kkaads 4. paarkaapums paaris minuushu laikaa...
, 2009-05-09 22:47, pirms 15 gadiem
Domāju ka Alvešam tur točna bija pelnīts sods, bet Abidālam tieši pretēji - pilnībā nebija nekāda soda!!!!
Bet tas ir maz, salīdzinot ar tām 3-4 pendelēm ko nepiešķīra!
, 2009-05-09 23:02, pirms 15 gadiem
Man liekas, ka Abidāls tomēr pieslārās nedaudz Anelkas kājas papēdim vai kam citam, jo Anelkam pirms nokrišanas bija tipiskā "aizķeršanās" aiz otras kājas papēža. Protams, nostāvēt kājās viņš varēja, bet es neteiktu par visiem 100%, ka nav bijis nekāds kontakts starp Abidālu un Anelku.
Par kartīti gan neizteikšos.
, 2009-05-09 23:20, pirms 15 gadiem
kawich rakstīja: Domāju ka Alvešam tur točna bija pelnīts sods, bet Abidālam tieši pretēji - pilnībā nebija nekāda soda!!!!
Bet tas ir maz, salīdzinot ar tām 3-4 pendelēm ko nepiešķīra!
Pendele tur bij tikai 1, par Pikē roku, nu cik var.

Ja Anelka un Drogba būtu mazāk laika pavadījuši, vārtoties pa zemi, varbūt tiesnesis uz kādu viņu simulāciju būtu iekritis. Bet šoreiz iespējams viņu reputācija drusciņ "gāja pa priekšu".

Un ja Drogba būtu izmantojis savus vārtu momentus (nonāca 1:1 ar vārtsargu gan izbraukumā, gan savā laukumā, un visas reizes pamanījās uzsist Valdesam virsū), tad jums (Čelsī faniem) šobrīd par tiesāšanu vispār nebūtu jārunā, jo Čelsī būtu finālā.
, 2009-05-09 23:27, pirms 15 gadiem
Barselona bieži apelē, tas mani kā fanu kaut kā neapmierina, jo liekas, ka pārāk daudz tiek apelēts. Dani diez vai tur kaut ko iedos, bet par Abidālu būtu tā godīgi, ja arī viņam neatceltu diskavalifikāciju, jo uz Chelsea vārtiem netika iedota pendele un tas jau nav pavisam smuki kaut ko te apelēt. Tiesnesis kļūdījās par sliktu abām komandām un būtu tikai godīgi pret Chelsea, ja Abidālam neatceltu diskv. Pārkāpums un sarkanā tur noteikti nebija, taču arī Barselonai varēja iedot to 11nieku... Kā sacīt - Fair Play šeit vajadzēja.
, 2009-05-10 11:29, pirms 15 gadiem
Alavešs dzelteno bij pelnijis jau sen, par to, ka pirmajās 20min katrā epizodē apelēja pie tiesneša lēmuma.
"Fiorentina" galvenais treneris Vinčenco Italjāno. Foto: Zumapress.com/Scanpix
3

Atēnās par Konferences līgas titulu cīnīsies ''Olympiacos'' un ''Fiorentina''

Šodien plkst. 22:00 noslēgsies 2023./2024. gada UEFA Eiropas Konferences līgas sezona. Izšķirošajā spēlē par titulu Grieķijas pilsētā Atēnās cīnīsies Pireju ''Olympiacos'' un A sērijas klubs ''Fiorentina''.
UEFA Čempionu līgas trofeju nosargājusī "Barcelona" komanda. Foto: Alvaro Medranda/PanoramiC/Imago Images/Scanpix

"Barcelona" futbolistes trešo reizi pēdējo četru gadu laikā kāpj Eiropas tronī

UEFA Sieviešu Čempionu līgas turnīrā trešo reizi triumfējusi "Barcelona", Bilbao notikušajā finālcīņā ar 2:0 pārspējot Eiropas titulētāko klubu Lionas "Olympique".
"Atalanta" futbolisti. Foto: Sipa/Scanpix
16

Lukmenam hat-trick, ''Atalanta'' pārtrauc ''Bayer'' sēriju un triumfē Eiropas līgā

Par 2023./2024. gada UEFA Eiropas līgas čempioni kļuvusi Itālijas A sērijas vienība Bergamo ''Atalanta'', kas Dublinā notikušajā finālspēlē ar 3:0 sakāva Leverkūzenes ''Bayer'', sagādājot vāciešiem pirmo zaudējumu sezonā. Ar hat-trick uzvarētāju rindās izcēlās Ademola Lukmens.