Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Vai "Bayern" spēs pārvarēt "Fiorentina" barjeru?

Agris Suveizda

Vai "Bayern" spēs pārvarēt "Fiorentina" barjeru?
"Fiorentina" vārtsargs Sebastjans Frejs šovakar centīsies palikt sausā
Foto: AFP/Scanpix

Šovakar norisināsies divas UEFA Čempionu līgas astotdaļfināla atbildes spēles. Itālijas "Fiorentina" savā laukumā uzņems titulēto Minhenes "Bayern", kas pirmajā savstarpējā spēlē bija pārāka ar 2:1.

Vai tiesneša kļūda būs liktenīga?

Pirmajā spēlē Minhenes "Bayern" Florenes klubu uzņēma savā laukumā. Abas komandas maču uzsāka ar vētrainiem uzbrukumiem, taču pirmās briesmas tika novērstas. Futbolisti pamazām nomierinājās, vairs nedodoties tik aktīvi ieņemt pretinieku vārtus. Tomēr puslaika pašā izskaņā Bavārijas publika varēja līksmot. Franks Riberī ielauzās soda laukumā un tika nogāzts. Lai gan francūzis paspēja piespēlēt Mario Gomezam, kurš ieraidīja bumbu vārtos, norvēģu tiesnesis Toms Henings Evrebe jau bija paspējis nosvilpties. Pendeli aukstasinīgi realizēja Arjens Robens.

Tomēr otrajā puslaikā itālieši panāca izlīdzinājumu, kad 50.minūtē mājinieku aizsargi pēc stūra sitiena pavisam aizmirsa par dāni Koldrupu - 1:1. Nokļuvuši ne pārāk patīkamā situācijā, "Bayern" metās iekarot florenciešu cietoksni. Tomēr "Fiorentina" prasmīgi aizsargājās un šķita, ka spēle noslēgsies ar neizšķirtu, kas itāļiem dotu labas cerības uz iekļūšanu ceturtdaļfinālā. Tomēr 89.minūtē rupji kļūdījās tiesnesis, kad Miroslavs Kloze no acīmredzama aizmugures stāvokļa izrāva klubam uzvaru.

"Fiorentina" obligāti jāuzvar

No pavisam netālās Minhenes atgriezušies ar zaudējumu, "Fiorentina" futbolisti tomēr saglabā itin lielas cerības uz uzvaru divu spēļu summā. Svarīgi, ka izdevās izpildīt vienu no galvenajiem uzdevumiem izbraukuma mačā - gūt vārtus. Tomēr "Fiorentina" šovakar, protams, obligāti ir jāuzvar. Itāļiem pietiks arī ar minimālu uzvaru (1:0), tomēr tāpat svarīgi būtu atstāt bavāriešus sausā. Zinot "Bayern" spēles stilu un uzbrukuma potenciālu, to gan vieglāk ir pateikt nekā izdarīt.

Aizvadītajā nedēļas nogalē "Bayern" izbraukumā nospēlēja neizšķirti ar "Köln", nezaudējot jau 18 spēli pēc kārtas. Jāpiebilst, ka ķelniešu labā vienīgos vārtus guva bijušais "Bayern" uzbrucējs Lukašs Podoļskis. Savukārt "Fiorentina" sīvā cīņā savā laukumā ar 1:2 piekāpās Turīnas "Juventus". Tas florenciešiem bija jau sestais zaudējums savā laukumā "A Sērijā" šosezon. Mājiniekiem šovakar nevarēs palīdzēt aizsargs Alesandro Gamberini, kuram tiks veikta operācija, bet diskvalificēts ir cits aizsargs Masimo Gobi, kā arī rumāņu uzbrucējs Adriano Mutu. Toties savainojumu izārstējis ir argentīniešu pussargs Mario Santana. "Bayern" palīdzēt nevarēs argentīniešu aizsargs Martins Demikelis, kurš guva savainojumu pārbaudes spēlē pret Vāciju, bet uz jautājuma zīmes ir Riberī došanās laukumā.

Van Gāls: "Zaudējums ir daļa no spēles"

"Mēs centīsimies darīt visu, ko spējam, lai pārrakstītu kluba vēsturi. Mums ir lieliska iespēja, tādēļ mums nevajadzētu pārāk daudz domāt par garīgo un fizisko stāvokli. Mēs esam labā noskaņojumā, jo sestdien labi nospēlējām pret "Juventus" un esam pierādījuši, ka spējam "Bayern" radīt problēmas,"sacīja "Fiorentina" galvenais treneris Čezāre Prandelli. "Mēs zinām, ka spēlēsim pret vienu no spēcīgākajām Eiropas komandām. Mums nav par katru cenu jāmetas uzbrukumā, lai gūtu ātrus vārtus, jo "Bayern" ir ļoti spēcīga komanda un mēs nedrīkstam viņiem atvēlēt daudz brīvas telpas. Mēs pēdējām spēlēs esam ielaiduši vārtus, taču tagad ir īstais laiks to pārtraukt. Līdz šim mūsu dalība Čempionu līgā ir bijusi perfekta."

"Grūti pateikt, kādēļ "Fiorentina" vietējā čempionātā spēlē sliktāk nekā Čempionu līgā, taču viņi Eiropā allaž bijuši spēcīgi, un domāju, ka viņi pret mums aizvadīs labu spēli. Ceru, ka nospēlēsim veiksmīgi, lai arī zinu, ka tas nebūs viegli. Ja spēlē kas noies greizi, būšu mierīgs, jo zaudējums ir spēles sastāvdaļa," piesardzīgs bija "Bayern" galvenais treneris Luiss van Gāls. "Esmu pamanījis, ka klubi parasti maina taktiku pret mums. Mēs parasti pieturamies pie tiem pašiem spēlētājiem. Domāju, ka gaidāms lielisks mačs. Mēs gūstam vārtus gandrīz katrā spēlē, tāpēc esmu pārliecināts, ka skatītājus gaida lieliska izrāde."

Izmantotie resursi:
uefa.com

Kura komanda iekļūs ceturtdaļfinālā?

  • 56

  • 126


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2010-03-09 13:56, pirms 14 gadiem
Protams, ka man visi piekritiis, ka tiks taalaak Bayern
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: Jay

  -1 [+] [-]

, 2010-03-09 14:27, pirms 14 gadiem
Par violu!
Viņiem vajag uz pilnu banku iet... Jo Serijā A vispār neiet...

  +3 [+] [-]

, 2010-03-09 14:38, pirms 14 gadiem
zināms ir viens - Fiorentina ir neprognozējama komanda. ja vēl nesen tāda bija arī Bayern, tad tagad viņi ir ieskrējušies un spēlē ļoti labu futbolu no dienas dienā. savukārt Fiore var sagādāt pārsteigumu. nevajag viņus nenovērtēt.

     [+] [-]

, 2010-03-09 14:52, pirms 14 gadiem
Jay rakstīja: Fio nav pelnījuši tikt tālāk. Lai kapā savā A sērijā, bet ČL lai sitas tālāk stiprāki klubi!!
Šoreiz būs savādāk nekā Minhenē, jo itāļi nevarēs ar visu komandu sēdēt aizsardzībā un cerēt uz pretuzbrukumiem. Tagad jāuzbrūk pašiem. Un te pavērsies lieliskas iespējas ātrajam Robbenam un Riberī pa flangiem taisīt uzbrukums... Par Bayern!
Stiprāki klubi..
LOL, šitas tak pēc spēka ir līdzīgs pāris. Kurš uzvarēs, tas arī pelnīs tikt tālāk un būs stiprāks.
Nemaz nav tik nereāli Violai savās mājās uzvarēt ar 1-0 un tikt tālāk viesos gūto vārtu dēļ.
Bet jā, Bayerns ir uzņēmis tempu, kamēr Viola ir piebremzējusi ar rezultātiem.

     [+] [-]

, 2010-03-09 16:13, pirms 14 gadiem
march_2k rakstīja: Stiprāki klubi..
LOL, šitas tak pēc spēka ir līdzīgs pāris. Kurš uzvarēs, tas arī pelnīs tikt tālāk un būs stiprāks.
Nemaz nav tik nereāli Violai savās mājās uzvarēt ar 1-0 un tikt tālāk viesos gūto vārtu dēļ.
Bet jā, Bayerns ir uzņēmis tempu, kamēr Viola ir piebremzējusi ar rezultātiem.
Spēka Līdzīgs ? Bayern noteikti uz papīra ir labāki vienīgi ar aizsardzību ir kā ir . Nav ko zīlēt vnk skataties spēli un viss . Lai uzvar labākais .

  +1 [+] [-]

, 2010-03-09 18:32, pirms 14 gadiem
Jay rakstīja: Fio nav pelnījuši tikt tālāk.
Ō jaa.. un Bayern peec 1. speles gutajiem vartiem no offside ir pelnijushi?

  -4 [+] [-]

, 2010-03-09 20:02, pirms 14 gadiem
manutdsucks rakstīja: Ō jaa.. un Bayern peec 1. speles gutajiem vartiem no offside ir pelnijushi?
Jā,ir pelnījuši,jo Koldrups bija jānoraida pēc loģikas,jo viņš kjip skaitījās pēdējais aizsargs. Tieši viņš atguva vārtus. Nebūtu viņš,nebūtu Violai gols[vismaz no viņa,mož kāds cits iesistu].

     [+] [-]

, 2010-03-09 20:18, pirms 14 gadiem
Na*uj rakstā nav pieminēts,ka Kontento arī spēlēt nevarēs šovakar? Tāpēc Bayern ritīgi švaki ar aizsardzību. Visticamāk,ka laukumā izies Lāms,Van Bujtens,Badštubers,Pranjičs. Tas skan slikti. Man jau gribētos redzēt Timoščuku laukumā,kvai kā malējo aizsargu vai kā centra aizsargu un tad lai Badštubers iet pranjiča malā. Nafig negribu to Pranjiču

     [+] [-]

, 2010-03-09 21:14, pirms 14 gadiem
O b*e,Alaba pamatā.

Butts
Lāms-Van Bujtens-Badštubers-Alaba
Šveinijs-MvB-Millers
Robēns-Gomezs-Riberī

Violai arī neslikts sastāvs. Tagad tikai jāgaida spēle

     [+] [-]

, 2010-03-09 21:44, pirms 14 gadiem
kur var redzēt internetā,ja nav tv6?

     [+] [-]

, 2010-03-09 22:13, pirms 14 gadiem
1:0 Fiorentina tiko iesita
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-03-09 23:23, pirms 14 gadiem
baac, kas par speeeli.. tik lido vaarti!