Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Autors: Dīvāna eksperts

Dīvāna eksperts: absolūti līdzvērtīgās futbola valstis Portugāle un Malta

Dīvāna eksperts: absolūti līdzvērtīgās futbola valstis Portugāle un Malta
Foto: Sanita Ieva Sparāne/FK RFS

Vasarā, kurā nekas nenotiek, Dīvāna eksperts izbauda lielo Eiropas futbolu, kas pa īstam sācies arī Rietumos un joprojām turpinās arī Latvijā, kur gan jāsaskaras ar dažām anomālijām, un skaidrs, ka bez Dīvāna eksperta viedokļa Latvijas futbols šeit iztikt nevar, lai arī kā to vēlētos.

Apskatoties Eirokausu kvalifikācijas izlozi, Dīvāna eksperts jau otro gadu pēc kārtas ierēķināja rudens plānos, ka pirmoreiz futbola vēsturē Eirokausu grupu turnīrā spēlēs hokeja lielvalsts galvaspilsētas Rīgas klubs. Taču jau atkal šo aprēķinu pareizību nākas apšaubīt. Pirmkārt, šodien ir jau astotais augusts, bet hokeja lielvalsts čempionāta sastāvs joprojām ir rasas pilienos zīlējams (līgas mājaslapā pēdējā ziņa joprojām ir "Zemgales" apsveikums par čempiones titulu). Cita hokeja lielvalsts Somija gan arī ātruma ziņā neizceļas, jo skaidrība par tās pašas "Zemgales" spēlēšanu "Mestis" līgā, prognozēta jūnija beigās, joprojām nav ieviesta, un te nevajag ekspertu, lai novērtētu, ka īsti ideāla situācija tā nav.

Un, otrkārt, otro gadu pēc kārtas Rīgas futbola klubi izskatās saslapinājuši bikses tieši tad, kad nevajadzētu. "Riga" pirms gada vajadzēja uzveikt Maltas un Gibraltāra klubus, lai tiktu grupu turnīrā – pret maltiešiem izdevās vārda tiešā nozīmē izmocīt uzvaru, bet pret Gibraltāra "Lincoln" vairs nekas nesanāca. Tagad RFS ir principā tieši tāds pats uzdevums – jāuzvar Maltas "Hibernians" un pēc tam Ziemeļīrijas "Linfield". Tacu vismaz sākumā vēsture atkārtojas, jo RFS iepriekšējā nedēļā nospēlēja tā, ka varbūt tiešām labāk Eirokausos lieki nerādīties.

Pret "Hibernians" RFS nokļuva pat vairākumā, taču acīmredzot sajauca, ko tas nozīmē, un nākamajās 15 minūtēs iesēdās aizsardzībā. Arī ar aizsardzību negāja perfekti, un sanāca 0:1. Dīvāna ekspertam teksti "futbolu prot spēlēt visi un visur" jau sen noriebušies, tāpēc tos izlaidīsim un skatīsimies uz sevi. Rezultāta ziņā gan beigās tika izmocīts 1:1, tad nu RFS šonedēļ ir visas iespējas reabilitēties, un šeit jācer, ka RFS spēlē četrdimensiju šahu un ar savu sniegumu svētdien pret "Super Novu" (2:3) cer iemidzināt maltiešu modrību, kas, protams, ir traks arguments, uz ko cerēt.

Tikmēr "Riga" spēlēja pret Portugāles "Gil Vicente", kur Dīvāna eksperti ierēķināja laicīgi zaudējumu, bet īstie eksperti brīdināja, ka portugāļiem vispār netrūkst savu problēmu un ka "Riga" trāpījies ņemams pretinieks. Lai tur vai kā, bet rezultāts arī šeit bija 1:1, un secinājums acīmredzams – futbolu prot spēlēt visur, un izrādās, ka Maltā to dara tikpat labi kā Portugālē. "Riga" atbildes spēle TV4 tiešraidē būs ceturtdien, tad pat, kad RFS izbraukuma spēle Maltā, un RFS tomēr vajadzētu sniegt argumentus par Maltas un Portugāles futbola atšķirībām.

Nedēļas nogalē futboli sākās arī īstajās lielvalstīs Anglijā, Vācijā un Francijā, kurām drīz pievienosies arī Spānija un Itālija, attiecīgi gluži loģiskā kārtā Virslīgas klubiem par savu auditoriju nedēļas nogalēs būs jāpacīnās vēl vairāk. Pastāv gan liela iespēja, ka plašais Mančestras "United" sekotāju pulks beidzot sabrūk zem acīmredzamā spiediena, jo MU sezonu sāka ar sakāvi pret "Brighton" "Viaplay" tiešraidē, un šoreiz nebija pat Krištianu Ronaldu, ko varētu vainot pie neveiksmes – viņš laukumā devās tikai tad, kad abi vārti jau bija ielaisti.

Te nu gan Dīvāna ekspertam ir vieta nokaunēties, jo "United" tomēr ir pārāk viegls mērķis un reizē tāpat debesu augstumos virs Latvijas futbola, un principā kalpo tikai kā uzmanības novēršana no mūsu valsts čempiones iepriekšējās nedēļas neveiksmēm. Atšķirība gan tāda, ka RFS savās nākamajās trīs Eirokausu spēlēs var salabot pilnīgi visu un pēc tam pāris gadus pelnīti staigāt apkārt paceltiem pirkstiem, kamēr MU labošana trīs spēlēs noteikti nav iespējama.


, 2022-08-08 17:17, pirms 2 gadiem
Par vietējā čempionāta atspoguļojumu LHF lapā var piekrist. Pat play-off laikā info nereti bija neaktuāla.

https://www.optibethokejaliga.com/
, 2022-08-08 18:54, pirms 2 gadiem
Kadu murgu es nupat izlasīju?
Mirklis pēc Lionas "Olympique" trešā vārtu guvuma. Foto: Pauline Figuet/Zumapress.com/Scanpix

Sieviešu Čempionu līgas pusfinālā pārsteigums un favorītes izglābšanās

Šodien tika aizvadītas UEFA Čempionu līgas pirmās pusfināla spēles, Londonas "Chelsea" izbraukumā negaidīti pieveicot (1:0) "Barcelona", bet turnīra titulētākajam klubam Lionas "Olympique" intervālā no 80. līdz 86. minūtei gūstot trīs vārtus pēc kārtas un uzvarot (3:2) Parīzes "Saint-Germain".
Birmingemas "Aston Villa" futbolisti pēc iekļūšanas UEFA Eiropas Konferences līgas pusfinālā. Foto: Sameer Al-Doumi/AFP/Scanpix
1

"Aston Villa" Francijā izglābjas un pendelēs tiek otrajā Eirokausu pusfinālā kluba vēsturē

UEFA Eiropas Konferences līgā pusfinālu sasniegušas Florences "Fiorentina", Birmingemas "Aston Villa", "Club Brugge" un Pirejas "Olympiacos" komandas.
Mohameds Salāhs. Foto: AFP/Scanpix
2

Eiropas līga: Liverpūle neizglābjas pēc fiasko, "Bayer" turpina sezonu bez zaudējumiem

Šovakar UEFA Eiropas līgas pusfinālu sasniedza Vācijas Bundeslīgas titulu nodrošinājusī Leverkūzenes "Bayer", kas 89. minūtē paglābās no sezonas pirmā zaudējuma. Savukārt galvenajai favorītei "Liverpool" nebija pa spēkam sasmelt savā laukumā izlieto.