Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Lipuščeks: "Uz Florenci nebrauksim atpūtas ceļojumā''

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Lipuščeks: "Uz Florenci nebrauksim atpūtas ceļojumā''
Žiga Lipuščeks. Foto: Nora Krevņeva-Baibakova

LETA. Lai gan Latvijas čempione futbolā RFS UEFA Konferences līgas apakšgrupu turnīra pirmajā spēlē nebūs favorīte pret Itālijas A sērijas klubu Florences "Fiorentina", futbolisti ir kaujinieciski noskaņoti, sarunā ar aģentūru LETA atzina rīdzinieku aizsargs Žiga Lipuščeks.

Ceturtdien RFS piedzīvos debiju UEFA klubu sacensību grupu turnīros, Konferences līgas spēlē viesojoties pie "Fiorentina" komandas.

"Esam smagi strādājuši, lai varētu spēlēt grupu turnīrā. Mums nav ko zaudēt. Jau iekļūšana grupā mums ir liels panākums, taču nebrauksim tur atpūtas ceļojumā. Darīsim maksimālo, lai sevi apliecinātu un, kas zina, varbūt spēsim izcīnīt kādu punktu," stāstīja Lipuščeks.

"Gatavojamies tāpat, kā jebkurai citai spēlei. Protams, ka savā kvalitātē nevaram viņiem līdzināties, bet 90 minūtēs laukumā jebkas var notikt," uzsvēra slovēņu futbolists.

"Fiorentina" A sērijas pirmajās piecās kārtās izcīnījusi vienu uzvaru, trīsreiz cīnījusies neizšķirti un piedzīvojusi vienu zaudējumu. Sestdien Florences futbolisti mājās cīnījās neizšķirti 1:1 ar slaveno Turīnas "Juventus" un uzvarai bija krietni tuvāk, nekā titulētie pretinieki.

"Domāju, ka mačā pret "Juventus" "Fiorentina" bija labākā komanda laukumā. Tā ir augstas kvalitātes komanda. Viņu kvalitātes zinām ne tikai mēs, bet visa pasaule. Gatavojāmies, skatījāmies video. Zinām viņu stiprās puses un darīsim pēc iespējas vairāk, lai neļautu viņiem izpausties. Nav konkrētas formulas, kā viņus apstādināt, taču uzskatām, ka arī mums ir savas kvalitātes, kuras varam parādīt," stāstīja 25 gadus vecais centra aizsargs.

Lipuščekam, tāpat kā lielākajai daļai RFS futbolistu, ceturtdienas mačs būs līdzšinējā karjerā visaugstākā līmeņa cīņa. "Kad ieradīsimies Florencē un iziesim laukumā, domāju, jutīsim pozitīvu enerģiju, taču ne uztraukumu. Esam priecīgi spēlēt grupu turnīrā, tāpēc nav par ko uztraukties. Tā ir lieliska iespēja izjust augstākā līmeņa futbolu," secināja futbolists.

Paralēli startam Konferences līgā RFS futbolistiem jācīnās par Virslīgas titula nosargāšanu, kas gan būs ļoti sarežģīts uzdevums, jo līdervienība "Valmiera" šobrīd ir jau septiņu punktu attālumā. Tāpat oktobrī gaidāms Latvijas kausa fināls, kurā arī būs jāaizstāv pērn izcīnītais tituls. "Mums ir pietiekami dziļš sastāvs, lai veiktu rotācijas. Arī iepriekš sezonas laikā mači bijuši ik pa četrām vai piecām dienām, tāpēc esam pietiekami gatavi spēlēm un ar to nebūs problēmu," intensīvo grafiku komentēja futbolists.

RFS bija tuvu tam, lai nepārvarētu Konferences līgas "play-off" kārtu, taču Belfāstā notikušā atbildes mača papildlaika pēdējās minūtēs "Linfield" ieraidīja bumbu savos vārtos un pēc tam Ziemeļīrijas čempione tika pārspēta 11 metru sitienu sērijā.

"Ar komandas biedriem norunājām, ka nekad neaizmirsīsim šo maču, kas tajā notika un kā mēs uzvarējām. Par to spēli daudz runājām un ir patīkami tās emocijas ņemt līdzi. Piemēram, man šī uzvara sagādāja spilgtākās emocijas manā futbolista karjerā," atcerējās Lipuščeks.

RFS A grupā stāsies pretī Stambulas "Bašakšehir", Florences "Fiorentina" un Edinburgas "Hearts" komandas.

No Latvijas klubiem iepriekš tikai "Ventspils" bija spēlējusi Eiropas klubu sacensību grupu turnīrā. Kurzemnieki pirms 13 gadiem pēc UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas "play-off" kārtas nepārvarēšanas sezonu turpināja UEFA Eiropas līgas grupu turnīrā.

Izmantotie resursi:
LETA

  +1 [+] [-]

, 2022-09-07 10:40, pirms 2 gadiem
Man patīk šīs runas pirms spēlēm. Ko viņi teiks, kad dabūs iekša 0:6?

  +1 [+] [-]

, 2022-09-07 11:16, pirms 2 gadiem
Nu galvenais, lai nav sagrāve. 0:3 pieņemams rezultāts

  +1 [+] [-]

, 2022-09-07 12:57, pirms 2 gadiem
Ja vietējos tiesnešus varētu paķert līdzi, tad par kādu punktiņu varētu pacīnīties 🤣

  +1 [+] [-]

, 2022-09-07 13:20, pirms 2 gadiem
Ar tādu spēli kā pret ziemeļīriem izbraukumā 0:3 būtu ļoti labs rezultāts

  +1 [+] [-]

, 2022-09-07 15:08, pirms 2 gadiem
Murlāpsis rakstīja: Man patīk šīs runas pirms spēlēm. Ko viņi teiks, kad dabūs iekša 0:6?
A ko teikt, nākošreiz būs labāk!
Vai tas uzreizpateitk mēs te neesam pelnijuīs būt, ieskaitat pārējās spēles 0:3 tehniskos zaudējumus un viss?

Muļķīgs jautājums manuprāt.

  +1 [+] [-]

, 2022-09-07 15:11, pirms 2 gadiem
Skaidrs, ka ne atpūtas braucienā, tā būs īsta seksuālā verdzība!

     [+] [-]

, 2022-09-07 15:27, pirms 2 gadiem
Jūs tik pagaidiet - ņems un vēl ničā nospēlēs. Paši protams neko neiesitīs, bet uz tablo būs niča.

  -1 [+] [-]

, 2022-09-07 15:34, pirms 2 gadiem
Visādi jau brīnumi var būt, bet nu stipri šaubos. Te būs kārtīga skola RFS. 0-3 vēl būtu pieņemams. Bet liekas, ka jau 0-2 būs pēc 1/2

  -1 [+] [-]

, 2022-09-07 15:52, pirms 2 gadiem
man patīk šādas tukšas vāvuļošanas pirms spēlēm , kad ierīs 0-5 tad vainos itāļu makaronus ar ķiploku mērci un sūdīgos baznīcas viņķeļus . varēsim lasīt skaistas atmazkas

     [+] [-]

, 2022-09-07 15:57, pirms 2 gadiem
bumbotava rakstīja: man patīk šādas tukšas vāvuļošanas pirms spēlēm , kad ierīs 0-5 tad vainos itāļu makaronus ar ķiploku mērci un sūdīgos baznīcas viņķeļus . varēsim lasīt skaistas atmazkas
viņš jau nesola konkrētu rezultātu vai uzvaru. Drīzāk pauž, ka ir mobilizējušies spēlei un maksimālai atdevei, neskatoties uz to, ka pretinieks ir spēcīgāks. Piesardzīgs optimisms par kādu punktu izbraukumā nav nekas slikts.

  +2 [+] [-]

, 2022-09-07 19:32, pirms 2 gadiem
Diskusiju virzītājs Edgars rakstīja: viņš jau nesola konkrētu rezultātu vai uzvaru. Drīzāk pauž, ka ir mobilizējušies spēlei un maksimālai atdevei, neskatoties uz to, ka pretinieks ir spēcīgāks. Piesardzīgs optimisms par kādu punktu izbraukumā nav nekas slikts.
piesardzīgs optimisms ir kad mazāk vārsta muti , bet vairāk dara

     [+] [-]

, 2022-09-08 11:50, pirms 2 gadiem
Diskusiju virzītājs Edgars rakstīja: viņš jau nesola konkrētu rezultātu vai uzvaru. Drīzāk pauž, ka ir mobilizējušies spēlei un maksimālai atdevei, neskatoties uz to, ka pretinieks ir spēcīgāks. Piesardzīgs optimisms par kādu punktu izbraukumā nav nekas slikts.
Tagad visas tās intervijas vienādas. Pirms spēles: '' Braucam cīnīties par uzvaru...'', pēc spēles: '' neizpildījām trenera uzdevumus, netrāpījām savus metienus, utt.'...''. Visi tā kā klonēti būtu, nekādas individualitātes. Žurnālisti mierīgi var nevienu neintervēt, bet paši uzrakstīt. Neko daudz neatšķirsies

     [+] [-]

, 2022-09-08 21:58, pirms 2 gadiem
RESPECT!