Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Adebajors apsūdz "Hotspur" līdzjutējus rasisma izpausmēs

Andrejs Siliņš

Adebajors apsūdz "Hotspur" līdzjutējus rasisma izpausmēs
Emanuēls Adebajors
Foto: AP/Scanpix

Spānijas karaliskā futbola kluba Madrides "Real" uzbrucējs Emanuēls Adebajors medijos izteicies, ka UEFA Čempionu līgas ceturtdaļfināla pirmajā spēlē pret "Tottenham Hotspur" angļu kluba līdzjutēji melnādainā spēlētāja virzienā vērsuši rasistiskus saukļus.

"Esam darījuši visu iespējamo, lai rasismam parādītu sarkano kartīti, bet cilvēki joprojām ar to turpina nodarboties," futbolistu citē "Daily Mirror". Bijušais Londonas "Arsenal" spēlētājs madridiešu labā guva divus vārtus, palīdzot savai komandai izcīnīt pārliecinošu uzvaru ar rezultātu 4:0. No "Manchester City" izīrētais futbolists atklāja, ka bijis upuris rasistiskiem izteikumiem no angļu līdzjutēju puses arī šajā mačā "Bernabeu" stadionā.

"Šķiet, ka tā vienkārši ir un paliks daļa no dzīves. Rasisms pastāvēs vienmēr. Samuels Eto'o un citi augstākā kalibra spēlētāji par to jau ir runājuši vairāk un labāk nekā es, bet tas nav apturējis notiekošo," nolemtības sajūtu pauda Adebajors. "Varbūt mēs nevaram izdarīt neko, lai to apturētu."

Izmantotie resursi:
Daily Mirror

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: Jurichs4

  +3 [+] [-]

, 2011-04-07 14:37, pirms 13 gadiem
Nu ko var nīdēt par to rasismu, tas nāk no abām pusēm. Tikai kaut kā nedzirdu, ka baltajiem tas baigi raustītu. Tas tak skaidrs, ka rasismu nekad neiznīdēsi, ja cilvēks ienīst melnos, nav iespējams likt viņam to izmainīt. Tāpat kā, ja Tev nepatīk kaķi, bet patīk suņi, tas nekad nebūs otrādi. Ko var cepties par šīm lietām, kas ir neizmaināmas. Ja cilvēka intelekts ir tik zemu, ka tas ir jaizbļauj spēles laikā uz spēlētāju, tā ir viņa paša problēma. Nevajag ņemt galvā un viss.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-04-07 14:49, pirms 13 gadiem
Jurichs4 rakstīja: Gribeji izcelties ar gudrību? Nesanāca. Parādīji tieši pretējo. Rasisms manuprāt pastāvēs visos laikos. Bet novēlu tiem, kas šitā dara nonākt kādā geto rajonā, kur viņš varētu mētāt kruto.
Kad'Tavu komentu izlasiju (par geto), atmiņā uzausa kadrs no filmas Cietais Rieksts 3 sākumdaļas.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2011-04-07 15:03, pirms 13 gadiem
Jaymen rakstīja: Jā, un kad Real līdzjūtēji spāņu valodā apsaukā Tottenhamas baltos, tad tas nekas nav, ja ?
Baigais jau rasisms, smiekli nāk.
Baig spāņu valodu māki!? Vete a la mierda

  +8 [+] [-]

, 2011-04-07 15:07, pirms 13 gadiem
Latvijaa gan melnos neviens nenoliek Jo pietiek ar krieviem

  +5 [+] [-]

, 2011-04-07 15:08, pirms 13 gadiem
Man liekas, ka pie vainas nav tumšā ādas krāsa, bet gan viņa gūtie vārti

  +2 [+] [-]

, 2011-04-07 15:13, pirms 13 gadiem
Pascual Raul Velasco rakstīja: Jūs nerubījat kāpēc melnādainie to uztver tik asi?! Baltie cilvēki vienmēr ir bijuši labiņi, agrāk jau paverdzināja tikai melnādainos. Un tas viss nāk līdzi jau ilgu laiku.
Kadas mulkibas? Ne tikai melnie ir tikusi paverdzinati un piemeram Krievijas imperija dzimtcilveks praktiski tas pats vien negeris no Amerikas plantacijam bija.

Runajot par rasismu - kada jega ar to cinies vispar? Lidzjuteji ta pat "noliek" pretinieku speletajus un neredzu starpibu vai vinus apdi.....s adas krasas, kaju izliekuma vai vel ka del. Tas tikai parada cilveku neaudzinatibu un viss. Diezvai ar to kaut ka iespejams cinities, ja nem vera kadi atsaldeti kadri biezi vien ir futbola lidzjuteju vidu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2011-04-07 15:36, pirms 13 gadiem
Es nesaprotu ko tie nigeri grib?! Tu nevari sūdu nosaukt par k-ko labu un k-ko labu par sliktu, visam tač ir sava definīcija, ja tu esi dzimis nigers tad tu esi un ko vel var blaustities!!!

  -1 [+] [-]

, 2011-04-07 15:50, pirms 13 gadiem
Ulrihs rakstīja: Runajot par rasismu - kada jega ar to cinies vispar?
Tāda pati jēga kā cīnīties ar noziedzību, kā cīnīties ar nāvi. Tāpat cilvēka dabā vienmēr būs sist, laupīt, izvarot un nogalināt un tāpat katrs no mums kādreiz mirs. Tad kāda jēga? Piekrītu, ka ir maz variantu izskaust rasu neiecietību, taču bezdarbība un vienaldzība ir pats sliktākais variants, kuru izvēlēties.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-04-07 16:50, pirms 13 gadiem
jukushais juka rakstīja: lol tu ko izvēlējies sev ādaskrāsu, kad muterei no petenes laukā līdi?
"Hmmm, kādu es varētu paņemt? Varbūt rozā? Nē, tā novērš uzmanību no manām izteiksmīgajām, rozīgājām lūpām.. Izvēlēšos balto krāsu! Man lūdzu balto!!"

  +3 [+] [-]

, 2011-04-07 17:23, pirms 13 gadiem
andza71 rakstīja: Nedrīkst pērtiķīšus abižot!!!
Kuri vēl ar bumbiņu tik smuki spēlējas...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2011-04-07 17:50, pirms 13 gadiem
suvass rakstīja: Tāda pati jēga kā cīnīties ar noziedzību, kā cīnīties ar nāvi. Tāpat cilvēka dabā vienmēr būs sist, laupīt, izvarot un nogalināt un tāpat katrs no mums kādreiz mirs. Tad kāda jēga? Piekrītu, ka ir maz variantu izskaust rasu neiecietību, taču bezdarbība un vienaldzība ir pats sliktākais variants, kuru izvēlēties.
izskaust pilnībā šīs tevis nosauktās pretlikumīgās darbības nav iespējams, bet samazināt to apjomu gan. Neviens jau nerēķinās, ka izskaudīs noziedzību vispār (vismaz ES demokrātiskajā iekārtā), bet ar to cīnīsies.

     [+] [-]

, 2011-04-07 18:15, pirms 13 gadiem
Makaka7 rakstīja: Pričom tur es? Bet melnie man vispār arī ne visai
Piekrītu brāl...

  -2 [+] [-]

, 2011-04-07 18:27, pirms 13 gadiem
Ar cik daudz melādainajiem jūs vispār savā dzīvē esat runājuši, ko? Labākajā gadījumā varbūt kādu tūristu pa gabalu redzējuši. Bārsta te lielas gudrības par pērtiķiem un pārsauļošanos.

Varu derēt, ka liela daļa jūsu dēvēto ''pērtiķu'' ir 10 X gudrāki un sasnieguši, ko vairāk par šo stulbo komentētāju rakstītājiem.

     [+] [-]

, 2011-04-07 18:53, pirms 13 gadiem
Nu ja iesit 10 vārtus 10 spēlēs pret Totenhamu, tad jau super labu attieksmi no pretinieku faniem grūti gaidīt ..

  +3 [+] [-]

, 2011-04-07 19:15, pirms 13 gadiem
kurmix rakstīja: Ar cik daudz melādainajiem jūs vispār savā dzīvē esat runājuši, ko? Labākajā gadījumā varbūt kādu tūristu pa gabalu redzējuši. Bārsta te lielas gudrības par pērtiķiem un pārsauļošanos.

Varu derēt, ka liela daļa jūsu dēvēto ''pērtiķu'' ir 10 X gudrāki un sasnieguši, ko vairāk par šo stulbo komentētāju rakstītājiem.
Tavs znots ir nēģeris?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2011-04-07 20:48, pirms 13 gadiem
smiegs rakstīja: nevajag piedzimt melna krasa un bus vis kartiba ,jo neticu ka nigeri neapsauka baltos.
Nu tu laikam vēl apmeklē bērndārzu. Tāpēc varbūt man pat ir bezjēdzīgi ar tevi strīdēties, jo visu šķiro tu pēc shēmas - "baltās" un "melnās" lellītes...

Redzi, tas ir pilnīgs marasms tavā un citu rasistu izpildījumā, jo šādu frāzi, kādu esi uzdrukājis tu, var uzdrukāt tikai bērni no nelabvēlīgām ģimenēm vai arī tādi, kas vienkārši dabūjuši ar lāpstu pa purnu... KĀ VAR PĀRMEST CILVĒKAM TO, KĀDS VIŅŠ PIEDZIMIS? Varbūt tev ir pārāk garš deguns vai arī esi pārāk resns/tievs, bet tāpēc jau visi nemētājas ar bezjēdzīgām jēlībām. Lai gan es, atklāti sakot, nezinu, kā tas ir tavā gadījumā.

Žēl Adebajora, bet jāpiekrīt vien būs - rasisms dzīvos mūžīgi... Diemžēl.. Tikai tāpēc, ka ļoti liela sabiedrības daļa domā, ka ir augstākā kārtā par tiem, kas izskatās savādāk. Tā kā vecajos laikos pirms demokrātijas iedalījums kastu sistēmā.

     [+] [-]

, 2011-04-07 21:21, pirms 13 gadiem
Babuīns rakstīja: Tavs znots ir nēģeris?
Ir atsevišķas teorijas, kuras skaidro kāpēc rodas rasisms. Viena no tām nāk no psiholoģijas. Proti, iespējams Tu bērnībā esi cietis no vardarbības ģimenē vai arī emocionāli apspiests līdz ar to Tu tagad izaugot (gadījumā ja esi tiešām vecāks par 13.gadiem) sāc izgāzt savas dusmas un kompleksus pār sociāli mazaizsargātām grupām.

Vai arī Tu vienkārši esi vientuļš cilvēks, kuram neviens nepievērš uzmanību un Tu ar jebkādiem līdzekļiem centies pievērst sev uzmanību un meklē atzinību, pat ja tas satur rasisma un naida kurināšanas elementus, kurus mēdz sodīt arī ar kriminālatbildību.

     [+] [-]

, 2011-04-08 00:43, pirms 13 gadiem
Eu cilvēki! Vai tad tiešām jūs nevarat cienīt citas rases pārstāvjus? Patiešām, ne jau viņi izvēlējās savu ādas krāsu!

  +1 [+] [-]

, 2011-04-08 09:06, pirms 13 gadiem
Štoļi totenhemā neviens melnais nespēlē?