Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

C un D grupas: Mesi un "Atletico" sniegsies pēc izcilības

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

C un D grupas: Mesi un "Atletico" sniegsies pēc izcilības
Luiss Svaress un Lionels Mesi
Foto: AP/Scanpix

UEFA Čempionu līgā gan C, gan D grupās zināmas komandas, kuras iekļuvušas nākamajā kārtā – "Barcelona", "Manchester City", Madrides "Atletico" un Minhenes "Bayern". Taču Lionelam Mesi ar trim gūtajiem vārtiem ir iespēja uzstādīt jaunu rekordu, kamēr "Atletico" var paveikt ko tādu, kas bijis pa spēkam tikai sešām komandām.

Sešas uzvaras sešās spēlēs – Čempionu līgā tas noticis tikai sešas reizes. Pirmā nevainojamu grupu turnīru aizvadija "AC Milan" 1992. gadā. Sekoja Parīzes "Saint-Germain" 1994. gadā un Maskavas "Spartak" 1995. gadā. Jaunajā tūkstošgadē pirmā bija "Barcelona" 2002. gadā, bet divas reizes sekojusi Madrides "Real" – 2011. gadā un pirms diviem gadiem –, tādējādi kļūstot par pirmo komandu, kam tas izdevies divas reizes.

Šovakar pulksten 21:45 iespēja pievienoties lieliskajam pulkam ir Madrides "Atletico", kas izbraukumā tiksies ar vienu no Eiropas labākajām komandām – Minhenes "Bayern". Vācieši būs ļoti ciets rieksts, jo Čempionu līgas ietvaros uzvarējuši 14 mājas spēles pēc kārtas. Pēdējais zaudējums tika piedzīvots 2014. gada 29. aprīlī, pusfināla atbildes mačā ar 0:4 ciešot Madrides "Real" pārākumu. Kopš nelaimīgā dueļa "Bayern" mājās guvis 52 vārtus, bet ielaidis tikai astoņus, astoņos gadījumos nosargājot vārtus neskartus.

"Pēc divām uzvarām Bundeslīgā gribam vēl vairāk pacelt pārliecību," sacīja Minhenes "Bayern" galvenais treneris Karlo Ančeloti, kura komanda nevar pacelties augstāk par otro vietu grupā. "Nesasniedzām to, ko vēlējāmies, tomēr pret "Atletico" gribam parādīt labāko sniegumu. Pret šādu pretinieku motivācija vienmēr ir augstākajā līmenī." Ančeloti vārdus apstiprināja ar darbiem – neskatoties uz situāciju ar brīdinājumiem, laukumā dosies arī Filips Lāms.

Pirmajā duelī Madrides "Atletico" panākumu atnesa Jannika Karasko precīzais sitiens, tomēr komandas lielākā zvaigzne uzbrukumā ir Eiropas čempionāta vērtīgākais spēlētājs Antuāns Grīzmans. Francūzis atzinīgi izteicās par Minhenes "Bayern" līderiem: "Roberts Levandovskis vārtu priekšā ir monstrs. Tāpat man patīk Tomass Millers. Par viņu cilvēki nerunā tik daudz, cik vajadzētu. Viņš ir augstākās klases spēlētājs, kuru man patīk vērot un kuru ļoti respektēju." Pērn komandas tikās izslēgšanas posmā, un par vāciešu ļaunāko murgu kļuva slovēņu vārtsargs Jans Oblaks, kurš atvairīja deviņus sitienus, ieskaitot 11 metru soda sitienu.

Grupas otrajā spēlē Eindhovenas PSV uzņems "Rostov". Pirmajā savstarpējā duelī tika fiksēts neizšķirts 2:2, visus vārtos gūstot pirmajā puslaikā. 57. minūtē Nīderlandes vienība neiesita pendeli un neizmantoja iespēju uzvarēt, bet šovakar jātiek pie trim punktiem pret sensacionāli Minhenes "Bayern" uzvarējušo komandu, lai paceltos uz trešo vietu.

Viss ir skaidrs arī C grupā – "Barcelona" nodrošinājusi pirmo vietu, bet seko "Manchester City". Trešā ir Menhengladbahas "Borussia", kamēr pēdējo maču Eirokausos šovakar aizvadīs "Celtic", kas zaudējusi jebkādas izredzes. "Uzvara vienmēr ir labākais līdzeklis pret problēmām. Čempionu līgā esam spēlējuši lieliski – gandrīz nevainojami –, un, lai gan mačs neizšķirs vietu sadalījumu, tā ir Čempionu līgas spēle "Camp Nou", tāpēc tā ir svarīga," teica "Barcelona" galvenais treneris Luiss Enrike, kuram šovakar būs jāiztiek bez diskvalificētajiem Ivana Rakitiča un Neimāra.

"Iespējams, pamēģināšu citu sistēmu, citus spēlētājus, atpūtināšu tos, kuri pēdejā laikā spēlējuši daudz. Uzvara mums ir svarīga, lai paceltu morālo stāvokli komandā pēc pēdējiem rezultātiem, bet tās dēļ neriskēšu ar spēlētājiem," turpināja Enrike. Prognozes liecina, ka starta sastāvā laukumā dosies Čempionu līgas labākais snaiperis Lionels Mesi, kurš četrās spēlēs guvis deviņus vārtus. Abos mačos savā laukumā Argentīnas līderis izcēlies ar hat-trick. Ja sēriju izdosies turpināt, viņš kļūs par grupu turnīra rekordistu, jo labākais rādītājs pagaidām pieder Krištianu Ronaldu ar 11 vārtiem.

Citās domās ir "Manchester City" boss Peps Gvardiola, kura komanda uzvarējusi abos mačos savā laukumā. "Esmu priecīgs, ka varēšu atvēlēt minūtes futbolistiem, kuri ir pelnījuši spēlēt, bet netika pie iespējas pēdējos mačos. No viņiem prasīšu labāko sniegumu, un mums tā būs laba pārbaude," sacīja Gvardiola, kurš nepārdzīvoja par otro vietu grupā. "Pēc manas pieredzes Čempionu līgā, svarīgāk ir tas, kādā formā atrodies februārī." Pirmajā duelī "Celtic" trīs reizes tika pie vadības, tomēr spēle noslēdzās neizšķirti – 3:3.

C grupa

LaiksSpēle
21:45Barcelona – Borussia
21:45City – Celtic

Kopvērtējums

VKomandaSUNZVAP
1.Barcelona540116:412
2.Manchester City522111:98
3.Borussia51225:85
4.Celtic50234:152

D grupa

LaiksSpēle
21:45Bayern – Atletico
21:45PSV – Rostov

Kopvērtējums

VKomandaSUNZVārtiP
1.Atletico55007:115
2.Bayern530213:69
3.Rostov51136:124
4.PSV Eindhoven50144:111

Izmantotie resursi:
The official website for European football –...

     [+] [-]

, 2016-12-06 14:17, pirms 7 gadiem
Viennozīmīgi šodien jāskatās Bayern-Atletico!!!

  -4 [+] [-]

, 2016-12-06 14:23, pirms 7 gadiem
Dienas neinteresantākā spēle PSV - Rostov

  -3 [+] [-]

, 2016-12-06 15:45, pirms 7 gadiem
VietējaisMurisDzīvelīgs rakstīja: Viennozīmīgi šodien jāskatās Bayern-Atletico!!!
Nevienam neko nevajag. Kur interese?

  -1 [+] [-]

, 2016-12-06 16:45, pirms 7 gadiem
VietējaisMurisDzīvelīgs rakstīja: Viennozīmīgi šodien jāskatās Bayern-Atletico!!!
Bet protams viasat radis Benfica - Napoli..

  -1 [+] [-]

, 2016-12-06 17:10, pirms 7 gadiem
Viasat sport baltic kārtējo riezi aplauž!!! Jābrauc uz sporta barchiku. Ancheloti nav varjantu jaņem 3.punkti. Citādak viņu nesapratīs! Bayer

     [+] [-]

, 2016-12-06 17:25, pirms 7 gadiem
Neimaaram ne vien diskvalifikaacija,bet ar savainojums,aaraa uz divaam nedeeljaam

  +1 [+] [-]

, 2016-12-06 21:43, pirms 7 gadiem
arrived rakstīja: Dienas neinteresantākā spēle PSV - Rostov
Nepiekrītu. Tajā spēlē abām komandām tomēr ir iespēja izcīnīt ceļazīmi uz Eiropas līgu. Es domāju, ka abas tur grib nokļūt.
Drīzāk neinteresantas ir tās spēles kurās vairs nevienam neko nevajag.

     [+] [-]

, 2016-12-06 22:35, pirms 7 gadiem