Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

"Sevilla" pusstundu pēc kārtējās sakāves atlaiž galveno treneri Lopetegi

Agris Suveizda

"Sevilla" pusstundu pēc kārtējās sakāves atlaiž galveno treneri Lopetegi
Julens Lopetegi. Foto: Reuters/Scanpix

Spānijas futbola klubs "Sevilla" jau pēc sezonas desmitās spēles nolēmis atbrīvot galveno treneri Julenu Lopetegi, kura vadībā piedzīvots ceturtais zaudējums savā laukumā pēc kārtas.

"Sevilla" vakar UEFA Čempionu līgas grupu turnīra pirmo apli pabeidza ar sakāvi savā laukumā pret Dortmundes "Borussia" (1:4) un jau pusstundu pēc mača beigām izziņoja par Lopetegi atlaišanu. "Lopetegi noslēdz panākumiem bagātu posmu ar trim lieliskām sezonām, kurās izvirzītie mērķi tika vairāk nekā sasniegti, tomēr šosezon rezultāti nav bijuši cerētie," teikts kluba mājaslapā. Lopetegi preses konferencē sacīja, ka kluba prezidents un viceprezidents viņu ir informējuši par pieņemto lēmumu un ka viņš to pieņem, kaut arī tam nepiekrīt. Lopetegi pateicās vadībai par viņam doto iespēju un spīdošām trim sezonām.

Šosezon "Sevilla" desmit spēlēs izcīnījusi tikai vienu uzvaru un savā laukumā nopelnījusi tikai vienu punktu, mājās piedzīvojot jau ceturto pārliecinošo zaudējumu pēc kārtas – tiesa gan, zaudējumi ciesti pret tādām komandām kā "Barcelona" (0:3), "Manchester City" (0:4) un Madrides "Atletico" (0:2). Spānijas čempionātā "Sevilla" ar pieciem punktiem septiņās spēlēs ieņem tikai 17. vietu un sestdien uzņems trešajā pozīcijā esošo Bilbao "Athletic", bet Čempionu līgā vienīgo punktu izcīnījusi Kopenhāgenā (0:0), guvusi tikai vienus vārtus un otrdien dosies uz Dortmundi.

56 gadus vecais Lopetegi trenera karjeru sāka "Rayo Vallecano", "Real Madrid" otrajā komandā un Spānijas jaunatnes izlasēs, kļūstot par Eiropas U19 un U21 čempionu, pēc tam trenēja "Porto" un Spānijas izlasi, bet 2018. gadā viņa augšupeja pēkšņi aprāvās. Vēl pirms Pasaules kausa piekritis vadīt "Real Madrid" un ar skandālu atbrīvots no Spānijas izlases, Lopetegi jau oktobrī tika atlaists arī no "Real Madrid". 2019. gadā viņš trenēšanu atsāka Seviljā un jau pirmajā sezonā triumfēja UEFA Eiropas līgā, finālā ar 3:2 pārspējot Milānas "Inter", un trijās sezonās pēc kārtas Spānijas čempionātā izcīnīja ceturto vietu.

Iepriekšējās dienās baumoja, ka Lopetegi vietā varētu atgriezties argentīnietis Horhe Sampaoli, bet Lopetegi varētu pārcelties uz Vulverhemptonu, kas viņu lenca jau 2016. gadā, kad basks izvēlējās Spānijas izlasi.

UEFA Eirokausu spēles šosezon pieejamas Viaplay platformā.

Izmantotie resursi:
https://sevillafc.es/actualidad/not...

     [+] [-]

, 2022-10-06 09:20, pirms 2 gadiem
pareizi vien ir , ar diegiem nav aršana