Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Leipcigas pamatvārtsargam un kapteinim Gulāči Čempionu līgā krustenisko saišu plīsums

Agris Suveizda

Leipcigas pamatvārtsargam un kapteinim Gulāči Čempionu līgā krustenisko saišu plīsums
Pēters Gulāči. Foto: Reuters/Scanpix

Sezonu neveiksmīgi sākušais Vācijas futbola klubs "Leipzig" saņēmis vēl vienu triecienu – Ungārijas izlases vārtsargam Pēteram Gulāči apstiprināts ceļgala priekšējās krusteniskās saites plīsums.

32 gadu vecais Gulāči vakar tika nomainīts jau 13. minūtē pie rezultāta 0:0, bet "Leipzig" pēcāk savā laukumā ar rezultātu 3:1 pārspēja Glāzgovas "Celtic" un izcīnīja pirmos punktus UEFA Čempionu līgas grupu turnīrā. Iepriekšējās kārtās "Leipzig" piekāpās Doneckas "Shakhtar" (1:4 mājās, ļoti rupja kļūda arī Gulāči) un "Real Madrid" (0:2 viesos). Bundeslīgā "Leipzig" ar 11 punktiem astoņās spēlēs ieņemt tikai 11. vietu.

Gulāči vietā vārtos stājās 31 gadu vecais vācietis Janis Blasvihs, kurš augustā aizvadīja arī divas spēles Bundeslīgā un pēkšņi kļuvis par Leipcigas jauno pirmo numuru – pārējiem rezerves vārtsargiem ir tikai 18 un 16 gadu. Blasvihs uz Leipcigu pārcēlās šovasar – pēc četrām sezonām Nīderlandes augstākās līgas klubā "Heracles". Pirms tam viņš Vācijā bija spēlējis tikai trešajā un ceturtajā līgā.

Leipcigas kapteinis Gulāči klubu pārstāv jau kopš 2015. gada, kad tas vēl spēlēja 2. Bundeslīgā, un pievienojās pēc divām sezonām Zalcburgā. Profesionālo karjeru ungārs sāka Anglijas granda "Liverpool" sistēmā, aizvadot 15 spēles otrajā spēcīgākajā Anglijas līgā un 23 spēles – trešajā spēcīgākajā līgā, bet Premjerlīgā 30 spēlēs paliekot rezervē. Ungārijas izlasē Gulāči aizvadījis 51 maču.

UEFA Eirokausu spēles šosezon pieejamas Viaplay platformā.

Izmantotie resursi:
https://rbleipzig.com/en/news/2022-...