Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Čempionu līga: Angļu duelis Londonā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Čempionu līga: Angļu duelis Londonā
Karlo Ančeloti no Fernando Toresa gaida hat trick?
Foto: Reuters/Scanpix

Šovakar plkst. 21:45 ar divām spēlēm turpināsies UEFA Čempionu līgas ceturtdaļfināli. Londonā „Chelsea” divu Anglijas klubu duelī uzņems „Manchester United”, bet Čempionu līgas galvenā favorīte „Barcelona” savās mājās eksaminēs Doņeckas „Shakhtar”.

Angļu duelis Londonā

Pirms sezonas „Chelsea” un „Manchester United” paredzēja dominēt un konkurēt visos turnīros, kurā tās piedalīsies. Tagad – brīdī, kad sezona iegājusi finiša taisnē – apmierinātāka ar sasniegto var būt Mančestra. „United”, visticamāk, atņems „Chelsea” Premjerlīgas titulu, arī kausā sekmes labākas Aleksa Fergusona padotajiem, tāpēc Karlo Ančeloti komandai šobrīd tieši Čempionu līga faktiski ir vienīgais turnīrs, kurā vēl ir iespēja tikt pie trofejas, jo Premjerlīgā deficīts pret „United” ir 11 punkti.

Abas komandas Čempionu līgā jau ir tikušās. Tas notika 2008. gada maijā Maskavā, kad Lužņiku stadionā notikušajā futbola izrādē uzvarētājs tika noskaidrots vienīgi pēcspēles sitienu sērijā. Tajā triumfēja „sarkanie”, Eiropas prestižāko klubu trofeju iegūstot trešo reizi, kamēr „Chelsea” vēljoprojām gaida savu pirmo titulu. Šosezon abu vienību ceļi krustojušies divreiz. Vispirms Anglijas Superkausā jeb „Community Shield” augustā ar 3:1 uzvarēja „United”, bet „Chelsea” ar 2:1 pārāka bijusi Premjerlīgas mačā, kas notika marta pirmajā dienā. Toreiz „Stamford Bridge” stadionā notikušajā spēlē pirmie vadībā izvirzījās viesi (Veins Rūnijs), bet „Chelsea” atbildēja ar Davida Luiza vārtiem un Frenka Lamparda (šodien 500. spēle „Chelsea” rindās) pendeli. Anglijas izlases pussargs ar rezultatīvu sitienu izcēlās arī Maskavas finālā pirms trim gadiem.

Abu komandu sastāvā šodien būs vairāki futbolisti, kuri spēlēja arī 2008. gada finālā, bet no tiem, kas pēdējos mēnešus vai nedēļas izlaiduši savainojumu dēļ, „United” rindās varētu atgriezties Rio Ferdinands un Andersons, savukārt „Chelsea” lazareti pametuši Izraēlas pussargs Josi Benajuns un brazīliešu aizsargs Alekss. Ančeloti gan izteicies, ka diez vai kāds no viņiem šodien dosies laukumā. Londoniešiem savainoto mazāk, bet „United” ir gana raižu – malā vīrusa dēļ jāpaliek Darenam Flečeram, nelieli savainojumi arī Džonam O`Šei un Vesam Braunam (abi gan ir pieejami), bet daļu vakardienas treniņa izlaida Rūnijs.

Ko par gaidāmo maču domā abu vienību treneri? Mājinieku šefs Karlo Ančeloti: „Jāspēlē 180 minūtes, tāpēc vēlamies sākt labi, bet viss jebkurā gadījumā izšķirsies Mančestrā. Spēlēt pret „United” Čempionu līgā būs citādāk nekā Premjerlīgā, taču esam koncentrējušies un mums pietiek pārliecības par saviem spēkiem. Vēlamies tikt pusfinālā, ja spēlēsim labāk pret pretinieku, iekļūsim tur. 2008. gada fināls ir pagātne un šobrīd tam nav nozīmes. Vairākus gadus „Chelsea” ir bijusi tuvu uzvarai Čempionu līgā, mums ir lieliski spēlētāji, kuri to var paveikt, bet diemžēl allaž pietrūkusi veiksme. Ceram, ka šogad būs īstais gads.”

Viesu komandas ilggadējais vadītājs Alekss Fergusons: „Pirms diviem gadiem šajā turnīrā tikāmies ar „Arsenal”, kas mums bija pirmā reize Čempionu līgā pret Anglijas komandu. Toreiz otrā spēle bija izbraukumā, bet tagad viesos jāaizvada pirmais mačs, kas būs nedaudz citādāk. Ceram mājās atgriezties ar vieniem vai diviem vārtiem kabatā. Mūsu mērķis – censties uzvarēt, taču tajā pašā laikā vēlamies pirms atbildes mača saglabāt izredzes iekļūt pusfinālā.”

"Barcelona" jāapliecina favorītes statuss pret Doņecku

Plkst. 21:45 notiks vēl viena cīņa. „Cam Nou” stadionā Barselonā Spānijas čempionāta līdervienība „Barcelona” uzņems bīstamo Doņeckas komandu „Shakhtar”, kas astotdaļfinālā izsita „Roma”, apliecinot savu spēku, par ko gan „Barcelona” nav nekas jāstāsta. Proti, ukraiņi nesenā pagātnē jau divreiz uzvarējuši „Barcelona”, pie tam vienreiz to paveicot slavenajā „Cam Nou”. Tas notika 2008. gada decembrī, kad grupu turnīra ietvaros „Shakhtar” viesos „Barcelona” apspēlēja ar 3:2. Vēl viena uzvara gūta savā laukumā 2004. gada decembrī (2:0). Abu komandu pēdējā tikšanās bija 2009. gada augustā, kad Superkausa ietvaros spāņi bija pārāki ar 1:0. Toreiz vienīgos vārtus papildlaikā pēc Lionela Mesi piespēles guva Pedro Rodrigess.

Par sastāviem runājot, „Barca” cer visas 90 minūtes laukumā redzēt Mesi, kurš esot atguvies no slimības. Pēdējā Spānijas čempionātā mačā pret „Villarreal” argentīnietis laukumā devās uz maiņu otrajā puslaikā, palīdzot izcīnīt uzvaru ar 1:0. Atpakaļ ierindā ir arī Maksvels un pieminētā Superkausa varonis Rodrigess, taču malā paliks Karless Pujols un Eriks Abidāls. Pēdējais tikai pirmdien atsācis treniņus. Ukraiņu sastāvā ir šaubas par bijušā „Barcelona” aizsarga Dmitro Čigrinska izredzēm doties laukumā, viņam potītes savainojums. Tādējādi Doņeckai vājā vieta šodien varētu būt aizsardzības centrs. Palīdzēt „Shakhtar” gatavi Eduardu un Fernandinju.

Pretinieka spēku apzinās arī „Barcelona” galvenais treneris Peps Gvardiola: „Doņecka būs grūts pretinieks. Viņu komanda ir piesātināta ar brazīliešiem, komanda, kas pēdējo gadu laikā kļuvusi arvien spēcīgāka. Cilvēki viņus nenovērtē, man tas nepatīk, jo pastāv uzskats, ka jau esam pusfinālā. Sajūtas pirms spēles man nav labas. Saku, ka „Shakhtar” ir superkomanda – viņi ir agresīvi, smagi strādā, spēlē labi un viņiem ir lielisks treneris. Tieši tāpēc viņi ir ceturtdaļfinālā, nedrīkst aizmirst, ka Doņecka uzvarēja grupā, kurā bija „Arsenal”. Šosezon „Shakhtar” atstājusi tik labu iespaidu kā vēl nekad. Jau brīdināju savējos, ka, ja nespēlēsim savu labāko spēli, dabūsim vilties.”

„Shakhtar” treneris Mirča Lučesku: „Pret „Barcelona” esam spēlējuši daudz reižu un zinām, kā jāspēlē. Man ir liels respekts pret Gvardiolu, kuru uzskatu par vienu no perspektīvākajiem jaunajiem treneriem, kuram ir lieliska komanda, kas bijusi kopā ilgus gadus. Mums jācenšas viņus uzvarēt. Par pretinieku mums viss zināms – manuprāt, „Barca” ir spēcīgākā (klubu) komanda futbola vēsturē, tāpēc būs ļoti, ļoti grūti, taču cīnīsimies! Varam kaut ko paveikt ar tādu sastāvu, kāds mums ir. „Barcelona” ir favorīte, taču arī mums ir izredzes. Jāpatur prātā tas, ka jāspēlē divas spēles.”

Izmantotie resursi:
The official website for European football –...

Soli tuvāk pusfinālam šovakar spers

  • 158

  • 195


1 2 3 4 127 komentāri
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2011-04-06 10:37, pirms 13 gadiem
Pa TV6 rādīs kādu no šim spēlēm ?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2011-04-06 10:48, pirms 13 gadiem
un kas tas trešais par sēņuveci?D)
Slēpts komentārs: Onka

  -2 [+] [-]

, 2011-04-06 10:52, pirms 13 gadiem
thekurmis rakstīja: un kas tas trešais par sēņuveci?D)
treneru treneris.

  +3 [+] [-]

, 2011-04-06 10:59, pirms 13 gadiem
Awesome rakstīja: Pa TV6 rādīs kādu no šim spēlēm ?
Nerādīs. TV6 3dienās šogad cik atceros nevienu ČL spēli vēl nav rādījis.

  -2 [+] [-]

, 2011-04-06 11:00, pirms 13 gadiem
thekurmis rakstīja: un kas tas trešais par sēņuveci?D)
tas ir Chelsea oružeikas priekšnieks,Kola čoms
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2011-04-06 11:16, pirms 13 gadiem
Onka rakstīja: Kur tad 5 sanākt var? Nu ir La ligas atbildes spēle Madridē, kausa spēle fināls Valensijā, un iespējams 2 spēles ČL, un kur tad vēl viena spēle??
Droshi vien vinsh bija domaajis cetraam, bet pieskaitija vel to kas jau bija La liga ietvaros.

  -3 [+] [-]

, 2011-04-06 11:18, pirms 13 gadiem
When the reds go marchin' in!
Rūnis atkal varētu iesist 3 vārtus un aizsūtīt ratā čukotkas gubernatora rotaļu futbolistus. Vispār gan būs mazrezultatīva spēle, manuprāt, bet MU jāuzvar!!!!

  +1 [+] [-]

, 2011-04-06 11:20, pirms 13 gadiem
Ceru, ka Donecka sodien bus spejiga izradit pietiekamu pretestibu....
Kautgan, spriezot pec aptaujas, tad sodien tikai divas komandas speles... Kada neprofisionalitate....
Bet, tas jau SC stila...
P.s. Ceru uz Chelsea, lai vismaz kka sim klubam sezona nebutu izgasta....
Slēpts komentārs: Eksperts25

  +1 [+] [-]

, 2011-04-06 11:26, pirms 13 gadiem
Eksperts25 rakstīja: Kur un cikos varēs redzēt CHELSEA vs UNITED???
LiveTV / прямые спортивные видео трансляции,...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: Hose Girtinho
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +14 [+] [-]

, 2011-04-06 12:22, pirms 13 gadiem
Eksperts25 rakstīja: Kur un cikos varēs redzēt CHELSEA vs UNITED???
19:45 pa LTV 7

  +5 [+] [-]

, 2011-04-06 12:32, pirms 13 gadiem
BRING ON!

  -4 [+] [-]

, 2011-04-06 12:36, pirms 13 gadiem
kas par bieti....
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2011-04-06 13:24, pirms 13 gadiem
ceru uz uzvaru!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2011-04-06 13:34, pirms 13 gadiem
pavelsp rakstīja: Cerams ka būs uzticamais uzbrucēju duets- Drogba , Anelka. Jo Torresu nav jēga laist sākumsastāva. Vismaz kamēr viņam ir melnā strīpa
nez, es domāju, ka laidīs Torresu un Drogbu, jo Vidic pret viņiem abiem nemāk spēlēt + abiem ir labs vārtu rekords pret MU Anelka varētu vēlāk nākt uz maiņu un turpināt terorizēt nabaga Vidicu, ja vien viņš vēl būs laukumā, jo ir diez gan labas likmes toto kantoros, ka Vidic dabūs sarkano
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2011-04-06 14:29, pirms 13 gadiem
chelseachamps rakstīja: nez, es domāju, ka laidīs Torresu un Drogbu, jo Vidic pret viņiem abiem nemāk spēlēt + abiem ir labs vārtu rekords pret MU Anelka varētu vēlāk nākt uz maiņu un turpināt terorizēt nabaga Vidicu, ja vien viņš vēl būs laukumā, jo ir diez gan labas likmes toto kantoros, ka Vidic dabūs sarkano
Kā ko tādu var vispār pateikt?
Pirmkārt, pat es nebūdams Chelsea atbalstitājs saprotu,ka nespelēs drogba ar toresu sākumsastāvā! Otkārt kā var pateikt ka vidic nemak pret vinjiem spelēt? Kad vinji ir pretī,tad viņs vairs nemāk spelēt futbolu? Tas,ka tādiem pasaules uzbrucējiem ir laba sērija pret unitedtas nenozīmē,ka vidic nemāk pret šiem spelēt...Tad jau tie kas ielaiž vislaik pret messi ir arii nemākuļi,jo pret vinju visi aizsargi zūd.. bet nu lab,vnk uzjautrināja

  +2 [+] [-]

, 2011-04-06 14:35, pirms 13 gadiem
Kā man patīk šitas futbola pavasaris !!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-04-06 15:13, pirms 13 gadiem
Glory MU!

     [+] [-]

, 2011-04-06 15:15, pirms 13 gadiem
pavelsp rakstīja: Kpc esi tik drošs, ka Drogba un Torres nebūs pamatsastāvā?
Un tas, ka Šķībais Deguns nemāk spēlēt pret Torresu, ir tīri patiesība. Pats vainīgs ja esi tik akls fans, kurš to neredz. Vai arī redz, bet negrib to atzīt.
Kas tie par stulbiem jautājumiem? Tomēr esi chelsea atbalstītājs un jāzin tev nevis man,kapēc abi kopā vinji praktiski nespēlē.. Kopš toresa ierašanās komandā,viņs ar drogbu sāka spēli 2reizes un lieki teikt,ka abi šajās spēlēs neguva vārtus.. Kapēc,lai pēkšņi ančeloti pārdomā pirms tik nozimīgas spēles,bet jau būtu tikai par!

Otkārt es nenoliedzu,ka toresam bijušas veiksmīgas spēles pret united un pret vidicu un sērija ir iespaidīga,bet tādiem uzbrucējiem kā toress un drogba ir labas sērijas praktiski pret visiem aizargiem,tapēc jau vinji ir pasaules klases uzbrucēji! Pagāšp spēli toress pilnīgi neko neizdarija pret united.. Manuprāt daudz bīstamāks ir drogba un netikai vidicam,bet jebkuram aizsargam

     [+] [-]

, 2011-04-06 15:19, pirms 13 gadiem
Hose Girtinho rakstīja: Borefest.
Njā, žēl ka nav Bayern

  -2 [+] [-]

, 2011-04-06 15:28, pirms 13 gadiem
Izskatas ka atkal pilns ar Chelsea faneļiem saradušies... pie EPL rakstiem gan tik daudz nav... laikam tadel ka Chelsea jau sen tur neko nespej paradit, tad nu miļā miera labad ceresim ka ari CL vini driz pametis
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
1 2 3 4 127 komentāri