Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Ronaldu: "Man žēl "Manchester United"..."

Jānis Pārums

Ronaldu: "Man žēl "Manchester United"..."
Krištianu Ronaldu un Alvaro Arbeloa
Foto: AFP/Scanpix

Pēc UEFA Čempionu līgas astoņdaļfināla atbildes spēles starp Madrides "Real" un "Manchester United" komandām (2:1, divu spēļu summā 3:2) komentārus sniedza abu komandu pārstāvji.

Krištianu Ronaldu, "Real" uzbrucējs: "Izdarīju to, kas man bija jāizdara, un palīdzēju savai komandai uzvarēt. Pavadīju Mančestrā sešus brīnišķīgus gadus, tāpēc, diena, kad tikos ar saviem senajiem draugiem, kļuva man īpaša. Priecājos, ka uzvarējām, taču man ir žēl "Manchester United". Abas spēles bija izdevušās. Man vienkārši nav vārdu. Ne visas spēles man ir veiksmīgas, taču es guvu vārtus gan mājās, gan šeit. Mēs esam lieliskā formā, tāpēc jācenšas uzvarēt turnīru."

Komentējot Nani sarkano kartīti, bijušais "Manchester United" kapteinis Rojs Kīns atzina, ka tiesneša lēmums bijis pareizs: "Uzskatu, ka galvenais tiesnesis šajā epizodē visu izdarīja pareizi. Protams, mēs visi esam par to sarūgtināti. Komandai nepietika veiksmes. Nav svarīgi vai Nani to izdarīja ar nodomu vai nē – viņam vajadzēja sekot līdzi, kā pārvietojas citi futbolisti."

Žuzē Mourinju, "Real" galvenais treneris: "Pēc Nani noraidījuma Alekss Fergusons sajuta to, ko es pirms diviem gadiem spēlē ar "Barcelona". Tas gadījums gan bija drausmīgāks, jo toreiz Daniels Alvess nosimulēja. Bet Arbeloa patiešām saņēma sitienu no Nani. Tomēr uzskatu, ka viņam varēja parādīt dzelteno [nevis sarkano] kartīti."

Luka Modričs, Madrides "Real" pussargs: "Esmu laimīgs, ka guvu vārtus un palīdzēju komandai iekļūt ceturtdaļfinālā. Neskaitāmas reizes esmu spēlējis pret "Manchester United" viņu laukumā, taču uzvarēju šeit pirmoreiz. Šajā stadionā spēlēt ir ļoti grūti, taču guvu baudījumu."

"Manchester United" galvenais treneris Alekss Fergusons pēc mača ar "Real" uz preses konferenci neieradās, tāpēc viņa vietā to apmeklēja asistents Maiks Felans: "Mēs esam sarūgtināti un pārsteigti ar to, kas notika. Taktiski mēs bijām gatavi, taču pēc tiesneša lēmuma spēle pilnībā izmainījās. Tas bija pārsteidzošs lēmums. Noraidījums sabojāja spēli."

Rafaels Varāns, Madrides "Real" aizsargs: "Personīgi es negaidīju, ka tiesnesis noraidīs Nani. Taču es neapspriedīšu tiesnesi un nevērtēšu viņa darbības. Nav pareizi runāt, ka noraidījums nāca par labu "Real". Mēs arī līdz tam spēlējam labi."

1 2 56 komentāri

 +10 [+] [-]

, 2013-03-06 10:04, pirms 12 gadiem
No vienas puses Kīnam taisnība ir, jo ir jādomā ar galvu uz laukuma, BET... Tādā mačā, kur tiekās tik varenas komandas iedot sarkano??? Saprastu, ja kādu tur no aizmugures nopļautu vai ko tādu, bet nu nejau šitā. Mourinjo arī izskatījās sarūgtināts, ka šādā veidā viņš spēja uzvarēt Fergusonu.

  -1 [+] [-]

, 2013-03-06 10:07, pirms 12 gadiem
Es ceru ka madride apzinās ka lielakoties uzvarēt palīdzēja tieši sarkana kartīte nebūtu sarkanā iespējams tas būtu united kurš tagat priecātos.

  -3 [+] [-]

, 2013-03-06 10:07, pirms 12 gadiem
tas bija vienkārši pretīgi...

  +1 [+] [-]

, 2013-03-06 10:08, pirms 12 gadiem
rezgalis007 rakstīja: No vienas puses Kīnam taisnība ir, jo ir jādomā ar galvu uz laukuma, BET... Tādā mačā, kur tiekās tik varenas komandas iedot sarkano??? Saprastu, ja kādu tur no aizmugures nopļautu vai ko tādu, bet nu nejau šitā. Mourinjo arī izskatījās sarūgtināts, ka šādā veidā viņš spēja uzvarēt Fergusonu.
Mourinjo ir zaudējis tikai 2 no nu jau 16 spelēm pret Fergusonu, takā nekas neparasts viņam tas nav, ne visas uzvaras ir skaistas.

  +2 [+] [-]

, 2013-03-06 10:11, pirms 12 gadiem
Raksti viens pēc otra, bet video nevar pielikt? Visi spēli neskatījās!

  +1 [+] [-]

, 2013-03-06 10:34, pirms 12 gadiem
Nu pats MU kapteinis saka ka bija pareiza sarkanā,tad ko jums vel te piebilst?

  +1 [+] [-]

, 2013-03-06 10:36, pirms 12 gadiem
Wilsons86 rakstīja: Raksti viens pēc otra, bet video nevar pielikt? Visi spēli neskatījās!
Манчестер Юнайтед - Реал Мадрид 1:2 - Aliez

  -2 [+] [-]

, 2013-03-06 10:42, pirms 12 gadiem
Pēc visiem noteikumiem, sarkanā bija jādot, ar taisnu kāju, tā nedrīkst spēlēt. Modričs skaistu golu iesita.

     [+] [-]

, 2013-03-06 10:48, pirms 12 gadiem
duum rakstīja: Nu pats MU kapteinis saka ka bija pareiza sarkanā,tad ko jums vel te piebilst?
Izlasi kaartiigi

     [+] [-]

, 2013-03-06 10:53, pirms 12 gadiem
Sarkano iedeva pamatoti. Ne velti pat Kīns to atzīst. Cepuri nost bijušajam MU kapteinim.

  +1 [+] [-]

, 2013-03-06 10:55, pirms 12 gadiem
ja kas,atcerējos spēli Madridē un Evra izrāvienu vienatnē uz vārtiem

 +15 [+] [-]

, 2013-03-06 10:59, pirms 12 gadiem
ainars_m rakstīja: Pēc visiem noteikumiem, sarkanā bija jādot, ar taisnu kāju, tā nedrīkst spēlēt. Modričs skaistu golu iesita.
Noteikumi ir noteikumi, jautājums ir par to kā tiesnesis tos traktē. Šajā gadījumā un šajā situācijā sarkanā neprasījās - spēle nebija rupja, lai ar šo kartīti nomierinātu komandas, tā pat Nani nespēlēja agresīvi līdz tam, lai šajā sarkanajā būtu akumulējušies iepriekšējie mazie sodi, ne arī tas bija speciāls pārkāpums vai arī būtu notraumēts pretspēlētājs (kaut arī neapzināti).
Šajā situācijā tiesnesis reaģēja kā pilnīgs burta kalps laupot to, ko no futbola gaida - lai pašas komandas izšķir laukumā to, kura ir labāka. Tas ir nepatīkamākais, nevis zaudējums...

  +9 [+] [-]

, 2013-03-06 11:04, pirms 12 gadiem
Jūs vispār spēli skatijāties? Kāda vēl tur sarkanā? 100% tiesneša kļūda, kuras dēļ MU zaudēja. Pirms sarkanās MU pārliecinoši dominēja spēlē, Realam var teikt vispār momentu nebija. Tiesnesis sabojāja visu spēli.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +12 [+] [-]

, 2013-03-06 11:06, pirms 12 gadiem
Giggs pirmajā puslaikā bija fenomenāls. Es vienkārši nesaprotu, kā tādā vecumā var tādā līmenī aizvadīt spēli. Viņš skrējā kā tāds 20gadnieks pa laukumu! Leģenda!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-03-06 11:30, pirms 12 gadiem
Perfekti manas domas...
Ulrihs rakstīja: Noteikumi ir noteikumi, jautājums ir par to kā tiesnesis tos traktē. Šajā gadījumā un šajā situācijā sarkanā neprasījās - spēle nebija rupja, lai ar šo kartīti nomierinātu komandas, tā pat Nani nespēlēja agresīvi līdz tam, lai šajā sarkanajā būtu akumulējušies iepriekšējie mazie sodi, ne arī tas bija speciāls pārkāpums vai arī būtu notraumēts pretspēlētājs (kaut arī neapzināti).
Šajā situācijā tiesnesis reaģēja kā pilnīgs burta kalps laupot to, ko no futbola gaida - lai pašas komandas izšķir laukumā to, kura ir labāka. Tas ir nepatīkamākais, nevis zaudējums...

  +2 [+] [-]

, 2013-03-06 11:33, pirms 12 gadiem
Nu ir diezgan neviennozīmīgas sajūtas pēc spēles, nu jau ar atdzisušām emocijām. Skaidrs ka tiesnesis visu salaida dēlī. Pilnīgi absurds noraidījums, kam nav nekāda loģiska pamatojuma:
1. Evrā piespēle bija domāta Nani, kurš centās to bumbu apstrādāt, skatījās uz bumbu, rupjība apzināta tur nebija;
2. Bumba jau nebija Real kontrolē, lai teiktu ka Nani to cenšoties atņemt pārkāpa rupji noteikumus;
3. Situācija laukumā pilnīgi neprasīja tiesnesim tik neviennozīmīgā pārkāpumā dot sarkano. Spēle nebija rupja, lai attaisnotu šādu lēmumu un Nani pirms tam nebija vairākas reizes pārkāpis noteikumus lai teiktu ka viņš bija jau mutiski brīdināts.

Toties gandarījums ir par MU spēli. Pat nonākuši zaudētājos vairākas reizes bija iespēja gūt vārtus, tieši šāds komandas cīnītāju raksturs ļauj ar optimismu skatīties nākotnē. Līdz noraidījumam Real vispār nebija sakarīgu iespēju gūt vārtus. MU pārliecinoši kontrolēja spēles gaitu un jau 1. puslaikā varēja un vajadzēja izvirzīties vadībā. Neko darīt, Real izrādījās veiksmīgāki, jāapsveic viņu līdzjutējus ar tikšanu tālāk. Ne jau Real ir vainīgi par tik stulbu un neadekvātu tiesneša lēmumu. Paši Real spēlētāji izskatījās apjukuši kad tiesnesis izvilka sarkano krāsu. Šīs bija labas divas spēles no MU puses, viennozīmīgi ar + zīmi, komandai vēl ir lielas iespējas augt, šāda pieredze komandai noteikti nākotnē atspēlēsies.

p.s. nav ko uztvert Kīnu nopietni. Viņš tika izmests no komandas un nepalaidīs garām nevienu iespēju ieknābt par to SAF. Izskatās ka viņš ar katru gadu arvien vairāk saslimst ar marazmu. Laikam piemirsis ir kāda veida futbolu pats spēlēja un ko 1-2 mēnešus atpakaļ stāstīja presei cik ļoti sievišķīgs futbols ir kļuvis.

  -1 [+] [-]

, 2013-03-06 11:41, pirms 12 gadiem
Ferdinands Lieliskais rakstīja: Fergusons ir tāds mīkstais,ka nevar ierasties uz pēc spēles preses konferenci un atbildēt par savas komandas zāģi!
Un nepa velti tads niks Tev jo vel lielaks mikstais esiun nekad nav bijis Tev ciets tapec Te smilksti
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-03-06 11:45, pirms 12 gadiem
keksss rakstīja: Jūs vispār spēli skatijāties? Kāda vēl tur sarkanā? 100% tiesneša kļūda, kuras dēļ MU zaudēja. Pirms sarkanās MU pārliecinoši dominēja spēlē, Realam var teikt vispār momentu nebija. Tiesnesis sabojāja visu spēli.
Nu nebija nemaz tik apšaubāma - tas, ka tu esi MU fans, nenozīmē, ka tev vajag meklēt problēmu tikai tiesnešos. Reāli iebrauca ar taisnu kāju kuņģī - normāla sarkanā! Pie kājas, ka neredzēja - tā pretinieks var gūt ļoti smagas traumas.

  +1 [+] [-]

, 2013-03-06 11:46, pirms 12 gadiem

  +2 [+] [-]

, 2013-03-06 11:49, pirms 12 gadiem
Bija rupjšs sods, tiesnesim nav 10 atkārtojumu, nav jau tā, ka Real uz haļavu tika pusfinālā. Ne jau sarkanā kartīte ļāva Modričam uzsist ideālu sitienu. Protams, mainījās stratēģija.

Kāpēc neviens nerunā par Rafaela roku?

https://twitter.com/Footy_Jokes/sta...

  -3 [+] [-]

, 2013-03-06 11:59, pirms 12 gadiem
Te pusei nav samdzeņu un neviens neko nerubī. Sarkanā kartiņa bija patiesa, jo Nani ar taisnu kāju nospēlēja rupji. Kādā sakarā viņš vispār ņēma gaisa bumbu ar kāju?! Tur vajadzēja spēlēt vai nu ar krūtīm, vai ar galvu, jo tā bija gaisa bumbu, bet nevis lidot ar kāju pa priekšu. Tas ir futbols nevis kaut kāda kung fu sacīkste.

  +1 [+] [-]

, 2013-03-06 12:01, pirms 12 gadiem
Sašutums ir vietā, bet vai tiešām jāsalauž kāja vai jāaizsūta uz slimnīcu pretspēlētājs, lai teiktu, ka sarkanā ir pamatota?

Ja teiksim būtu, kas lauzts Arbeloam? Tad sarkanā būtu pamatota ne?

Visādi var traktēt, un šoreiz bija tā kā bija. Varbūt netaisnīgi, bet MU ir pietiekami saņēmuši dāvanas no tiesnešiem.

     [+] [-]

, 2013-03-06 12:12, pirms 12 gadiem
rezgalis007 rakstīja: No vienas puses Kīnam taisnība ir, jo ir jādomā ar galvu uz laukuma, BET... Tādā mačā, kur tiekās tik varenas komandas iedot sarkano??? Saprastu, ja kādu tur no aizmugures nopļautu vai ko tādu, bet nu nejau šitā. Mourinjo arī izskatījās sarūgtināts, ka šādā veidā viņš spēja uzvarēt Fergusonu.
Peec tavas logjikas spriezhot, ja speelee grandi, tad var atljaut leekaat kaa "Bruce Lee" ar taisnaam kaajam un lauzt ribas? Kaada starpiiba grandi vai "outsideri" visiem viens futbols... Sarkana pelniita! HALA MADRID!

  +2 [+] [-]

, 2013-03-06 12:18, pirms 12 gadiem
A.Regza rakstīja: Te pusei nav samdzeņu un neviens neko nerubī. Sarkanā kartiņa bija patiesa, jo Nani ar taisnu kāju nospēlēja rupji. Kādā sakarā viņš vispār ņēma gaisa bumbu ar kāju?! Tur vajadzēja spēlēt vai nu ar krūtīm, vai ar galvu, jo tā bija gaisa bumbu, bet nevis lidot ar kāju pa priekšu. Tas ir futbols nevis kaut kāda kung fu sacīkste.
Nevajag skatīties tikai uz noslēguma fāzi bet uz visu epizodi! Kādā sakarā ņēma gaisa bumbu ar kāju??? Tu vakar sāki futbolu skatīties? Neesi agrāk redzējis situācijas kurās spēlētāji lēcienā ar kāju sit pa bumbu un pat gūst vārtus, lai arī pretspēlētājs ir pietiekami tuvu!?! Kurā vietā tur bija rupjība, turklāt vēl atklāta? Arbeloa skrēja no aizmugures un Nani viņu neredzēja! Futbols ir kontakta sporta veids, lai gan pilnībā piekrītu ka par rupjiem izklupieniem un tamlīdzīgām lietām kad bīstami cenšas atņemt bumbu ir jādod noraidījums. Tikai šī epizode pilnīgi nemaz tāda nebija. Katrā spēlē ir vismaz 2-3 epizodes kad gaisa divcīņā kāds no spēlētājiem paceļ pārāk augstu elkoņus, tādā veidā trāpot pretiniekam pa žokli, pakausi un citur pa galvu. Tad jau tā ir daudz apzinātāka un lielāka rupjība, arī iespējamas smagas un pat vēl smagākas traumas, tikai nez kādēļ ir pieņemts par tādiem pārkāpumiem dot labākajā gadījumā brīdinājumus...

  +1 [+] [-]

, 2013-03-06 12:26, pirms 12 gadiem
Vēlreiz noskatījos epizodi ar kartiņu, man izskatās, ka Nani pēdējā kustība iztaisnojot kāju ir darīta ar nolūku tieši iespert. Turklāt par labu nenāca viņa nokrišana zemē un vārtīšanās, kas visdrīzāk bija simulācija, lai parādītu, ka viņš arī ir cietis un nav pelnījis noraidījumu. Ja viņš uzreiz pieceltos un atvainotos Arbeolam, varbūt tiktu sveikā ar dzelteno. Jebkurā gadījumā neviennozīmīga situācija, ir redzētas sarkanās arī par mazāk smagiem pārkāpumiem un ir redzētas situācijas, kad par smagākiem lēceniem nedod sarkanās.
Kopumā vairāk gan sliecos domāt, ka labāk būtu nedod sarkano, jo tas pārāk tieši ietekmēja spēku samērus. Starp citu arī Kompanī tvītoja, ka sarkano dod nevajadzēja (te gan jāatceras, ka viņam pašam bieži tika piešķirtas nepamatotas sarkanās, kas varēja ietekmēt viņa viedokli).

     [+] [-]

, 2013-03-06 12:26, pirms 12 gadiem
rezgalis007 rakstīja: BET... Tādā mačā, kur tiekās tik varenas komandas iedot sarkano???
Gribi teikt, ka, ja spēlētu Real pret Bate, tad sarkano varētu dot, bet ja pret MU, tad nedrīkst?

     [+] [-]

, 2013-03-06 12:36, pirms 12 gadiem
Pareizs lēmums būtu šāds?
https://www.youtube.com/watch?v=2wS...

  -3 [+] [-]

, 2013-03-06 12:37, pirms 12 gadiem
ABa rakstīja: Nevajag skatīties tikai uz noslēguma fāzi bet uz visu epizodi! Kādā sakarā ņēma gaisa bumbu ar kāju??? Tu vakar sāki futbolu skatīties? Neesi agrāk redzējis situācijas kurās spēlētāji lēcienā ar kāju sit pa bumbu un pat gūst vārtus, lai arī pretspēlētājs ir pietiekami tuvu!?! Kurā vietā tur bija rupjība, turklāt vēl atklāta? Arbeloa skrēja no aizmugures un Nani viņu neredzēja! Futbols ir kontakta sporta veids, lai gan pilnībā piekrītu ka par rupjiem izklupieniem un tamlīdzīgām lietām kad bīstami cenšas atņemt bumbu ir jādod noraidījums. Tikai šī epizode pilnīgi nemaz tāda nebija. Katrā spēlē ir vismaz 2-3 epizodes kad gaisa divcīņā kāds no spēlētājiem paceļ pārāk augstu elkoņus, tādā veidā trāpot pretiniekam pa žokli, pakausi un citur pa galvu. Tad jau tā ir daudz apzinātāka un lielāka rupjība, arī iespējamas smagas un pat vēl smagākas traumas, tikai nez kādēļ ir pieņemts par tādiem pārkāpumiem dot labākajā gadījumā brīdinājumus...
Tu točna debīls esi. Davaj es tev ielidošu ar šipiem ribās.

  -1 [+] [-]

, 2013-03-06 12:39, pirms 12 gadiem
A.Regza rakstīja: Tu točna debīls esi. Davaj es tev ielidošu ar šipiem ribās.
Argumenti izbeidzās? Davai es palekšos un ar elkoni tev iemaukšu pa žokli

     [+] [-]

, 2013-03-06 12:41, pirms 12 gadiem
Te notiek diskusija starp MU faniem un cilvēkiem kuri skatās un bauda futbolu.... Un daži Real fani kko raksta...

Uzejiet uz laukuma un paši notiesajiet kaut vienu spēli....

Tiesnešus vienmēr ir viegli nosodīt.... Bet arī viņi ir tikai cilvēki....
Tiesāt uz laukuma nav gluži tas pats kas televīzijā skatīties spēli un patīt momentus uz atpakalu....

Ja tiesnesim likās ka jādod sarkanā,nu tad viņš arī iedeva....
Ko tur cepties....

  -1 [+] [-]

, 2013-03-06 12:42, pirms 12 gadiem
septembris rakstīja: Vēlreiz noskatījos epizodi ar kartiņu, man izskatās, ka Nani pēdējā kustība iztaisnojot kāju ir darīta ar nolūku tieši iespert. Turklāt par labu nenāca viņa nokrišana zemē un vārtīšanās, kas visdrīzāk bija simulācija, lai parādītu, ka viņš arī ir cietis un nav pelnījis noraidījumu. Ja viņš uzreiz pieceltos un atvainotos Arbeolam, varbūt tiktu sveikā ar dzelteno. Jebkurā gadījumā neviennozīmīga situācija, ir redzētas sarkanās arī par mazāk smagiem pārkāpumiem un ir redzētas situācijas, kad par smagākiem lēceniem nedod sarkanās.
Kopumā vairāk gan sliecos domāt, ka labāk būtu nedod sarkano, jo tas pārāk tieši ietekmēja spēku samērus. Starp citu arī Kompanī tvītoja, ka sarkano dod nevajadzēja (te gan jāatceras, ka viņam pašam bieži tika piešķirtas nepamatotas sarkanās, kas varēja ietekmēt viņa viedokli).
Come on, tas ir Nani, pirms 2-3 sezonam viņš vārtījās uz laukuma kā mazs skuķis, tagad latiņu pārņēmis Rafaels.

  +1 [+] [-]

, 2013-03-06 12:44, pirms 12 gadiem
Matīss Priedīts rakstīja: Pareizs lēmums būtu šāds?
https://www.youtube.com/watch?v=2wShKHH0tBQ
Drogbam pēc spēles bija konstatēts lūzums ribās, viņam iedeva dzelteno par simulāciju. Vēl SC.com autori ņirgājās ieliekot video ar Drogbas simulāciju! United faniem vajadzētu aizdomāties...
1 2 56 komentāri