Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

ČL: CSKA centīsies aizķerties cīņā par astotdaļfinālu, svarīga spēle arī C grupā

Rolands Eliņš

ČL: CSKA centīsies aizķerties cīņā par astotdaļfinālu, svarīga spēle arī C grupā
Serhio Agvero centīsies atkal apspēlēt CSKA aizsardzību
Foto:ITAR-TASS/Scanpix

Šovakar tiks aizvadītas UEFA Čempionu līgas ceturtās kārtas spēles, kurās spēkosies arī C un D grupu pārstāvji. Aleksandra Cauņas pārstāvētā Maskavas CSKA mēģinās aizķerties cīņā par iekļūšanu astotdaļfinālā pret Mančestras „City”, bet „Benfica” un „Olympiacos” noskaidros spēku samērus C grupā. Visu spēļu sākums 21:45.

Maskavas CSKA un Mančestras „City” pirmo savstarpējo spēli Krievijā pabojāja rasisma skandāls, kurš uzplauka pēc „City” futbolista Jajas Turē iesniegtās sūdzības par CSKA līdzjutēju attieksmi un izgājieniem. Protams, katrai pusei savs viedoklis, taču viens fakts ir skaidrs – CSKA zaudēja ar 1:2 un šodienas spēlē tai der tikai un vienīgi uzvara (teorētiski arī neizšķirts, taču tad būs jāņem punkti pret "Bayern" un jācer uz "City" klupienu pret "Viktoria", kas nav tā ticamākā notikumu attīstība).

CSKA pagaidām D grupā izcīnījusi tikai vienu uzvaru, to pašu pret pastarīti „Viktoria”, kamēr "City" punktu un uzvaru ir divreiz vairāk. CSKA cerības gan uzlabo „City” problēmas ar vārtsargiem, proti, Mančestras kluba treneris Manuels Pelegrini jau pagājušajā Premjerlīgas spēlē uz rezervistu soliņa atstāja Anglijas izlases vārtsargu Džo Hārtu, un Pelegrīni paziņojis, ka arī šī vakara spēlē Hārts vairāku iepriekš pieļauto rupjo kļūdu dēļ paliks malā.

Nespēlēs arī CSKA un Latvijas izlases futbolists Aleksandrs Cauņa, kuram jau ilgāku laiku trauma, tāpat CSKA lazaretē joprojām ir Alans Dzagojevs un Mario Fernandess, taču labu tempu uzņēmisserbu uzbrucējs Zorans Tošičs, kurš pēdējās trīs CSKA spēlēs guvis piecus vārtus. CSKA Krievijas Premjerlīgā pagaidām ieņem ceturto vietu, savukārt "City" ir piektā Anglijā.

Pirmajā komandu mačā abus vārtus „City” rindās guva Serhio Agvero, taču spēle kopumā bija samērā līdzīga. Uzvarot šovakar, „City” par 99% jau nodrošinās vietu astotdaļfinālā. Šo iespēju par simtprocentīgu gan var pārvērst Minhenes „Bayern”, ja tā izcīnīs kaut punktu pret Čehijas „Viktoria”.

Pirms pāris nedēļām „Bayern” ar 5:0 pārbrauca pāri čehu klubam, kuram, starp citu, nemaz tik spīdoši neklājas arī Čehijas čempionātā – no pirmajā vietā esošās Prāgas „Sparta” tas atpaliek par septiņiem punktiem, turklāt nesen arī aizvadīja 226 minūšu ilgu periodu bez gūtiem vārtiem.

„Viktoria” iespējas nedaudz uzlabo Arjena Robena nespēlēšana savainojuma dēļ, taču komandas treneris Pāvels Vrba atzinis, ka šovakar tik un tā spēlēs pret „vienu no pasaules labākajām komandām”. Noskaņoti vieglai pastaigai nav arī Minhenes futbolisti, jo ar uzvaru šodien tie nodrošinās vietu astotdaļfinālā, kā arī atkārtos „Barcelona” Čempionu līgas rekordu, proti, deviņas uzvaras pēc kārtas.

C grupā tā īsti nevienam nav pieticis spēka apšaubīt Parīzes „Saint-Germain” dominanci, jo tā uzvarējusi visās trijās spēlēs ar kopējo vārtu attiecību 12:1. Šovakar PSG tiksies ar beļģu „Anderlecht”, kuru ar Zlatana Ibrahimoviča pokera (četru gūtu vārtu) palīdzību sasita vienos vārtos, turklāt šoreiz PSG spēlēs mājās. Tiesa, PSG treneris Lorāns Blāns piesardzīgi izsakās par Ibrahimoviča un Edinsona Kavani gatavību spēlei, un nebūtu jābrīnās, ja abi piesardzības dēļ tiktu atstāti malā.

Taču pat tādā gadījumā spēle Parīzē diez vai spēs mēroties ar gaidāmo divcīņu Grieķijā, kur vietējā „Olympiacos” uzņems portugāļu „Benfica”, praktiski noskaidrojot otrās vietas ieguvēju. Abām komandām šobrīd ir pa četriem punktiem, tiesa, savstarpējā spēlē „Benfica” neizšķirtu izrāva tikai 83. minūtē, kad Oskars Kardozo ne bez veiksmes palīdzības izrāva 1:1. Neizšķirts arī otrajā spēlē nedaudz lielākas priekšrocības dotu grieķu klubam, kuram pagaidām labāka vārtu attiecība.

„Olympiacos” gan būs spiesta iztikt bez nigēriešu uzbrucēja Maikla Olaitana (savainojums), taču Kostas Mitroglou uzņemtā forma (13 vārti deviņās Grieķijas čempionāta spēlēs) liecina, ka „Benfica” par mierīgu dzīvi var aizmirst. Mitroglou arī sestdienas spēlē pret „Panathinaikos” kļuva par komandas varoni, izraujot uzvaru 1:0 mača 90. minūtē.

C grupas tabula

VKomandaSUNZVAP
1.PSG330012:19
2.Olympiacos31115:54
3.Benfica31113:44
4.Anderlecht30030:100

D grupas tabula

V.KomandaSUNZVAP
1.Bayern330011:19
2.Manchester City32016:46
3.CSKA31024:73
4.Viktoria30032:110

Izmantotie resursi:
The official website for European football –...
BBC - Homepage

  -2 [+] [-]

, 2013-11-05 13:05, pirms 11 gadiem
Jadod iekšās pilsētniekiem etihadā
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-11-05 13:24, pirms 11 gadiem
Tu esi pats neobjektīvākais no neobjektīvajiem un spriestspēja ar pagalam skumja tev
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-11-05 14:20, pirms 11 gadiem
Kas tas par murgu? Klubs nemaz nevar atteikties pārdod minimālo skaitu vietu pretiniekiem.
Tikko bija ziņa, ka 6 CSKA fanus izsēdinājuši Kopenhāgenā, jo tie lidojuma laikā sākuši ārdīties, tā kā viņiem būs par 6 faniem mazāk.
Ar4ers rakstīja: Jāpiezīmē, ka šī spēle notiks bez CSKA faniem, jo City kategoriski paziņoja, ka nepārdos biļetes CSKA.

     [+] [-]

, 2013-11-05 14:24, pirms 11 gadiem
Šodien ir laba iespēja nodrošināt kvalifikāciju un pēdējās 2 spēlēs rotēt sastāvu, to arī jāizdara.
Par Hārtu, Pelegrīnī visu laiku uzsver, ka viņš nosēdināts, jo viņam vajag atpūsties, viņš nekad neminēja viņa ķļūds kā iemeslu atsēdināšanai. Pants ir labs vārtsargs un ir nopelnījis savu iespēju, kategoriski nepiekrītu, ka tā CSKA būs kaut kāda priekšrocība, ka nestāvēs Hārts.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-11-05 15:24, pirms 11 gadiem
Neviens savu komandu un spēlētājus cienošs treneris publiski nezākās savus spēlētājus, lai gan harts tādus ūdeņus nolaidis, ka bik varēja paķengāt "labāko" vārtsargu pasaulē
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja