Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Čempionu līgas ceturtdaļfināli sāksies ar kaujām Madridē un Milānā

Agris Suveizda

Čempionu līgas ceturtdaļfināli sāksies ar kaujām Madridē un Milānā
Viens no "Hotspur" līderiem Rafaels van der Vārts vēl Madrides "Real" krekliņā
Foto: AFP/Scanpix

Šovakar tiks aizvadītas pirmās divas UEFA Čempionu līgas ceturtdaļfināla spēles. Vakara centrālajā duelī Madrides "Real" savā laukumā uzņems "Tottenham Hotspur", savukārt pašreizējā titula ieguvēja Milānas "Inter" uzņems Gelzenkirhenes "Schalke". Abu maču sākums plkst. 21:45 pēc Latvijas laika.

Pieredzējušais "Real" pret zaļo "Tottenham Hotspur"

Madridē savā starpā tiksies komandas ar krietni atšķirīgu vēsturi – "Real" jau deviņas reizes ir kronēta par Eiropas spēcīgāko klubu, savukārt "Tottenham Hotspur" šī ir debijas sezona Čempionu līgā. Madridieši iepriekšējā kārtā divu spēļu summā ar 4:1 (1:1 viesos, 3:0 mājās) pārliecinoši pieveica Lionas "Olympique", tādējādi pēc septiņu gadu pārtraukuma pārvarot astotdaļfināla barjeru un pirmoreiz uzvarot arī šo franču klubu. Savukārt "Hotspur" tika galā ar Itālijas "A Sērijas" līdervienību "Milan" – 1:0 izbraukumā, 0:0 savā laukumā.

"Real" nedēļas nogalē piedzīvoja šokēju zaudējumu pret Hihonas "Sporting" (0:1), tādējādi praktiski atvadoties no pēdējām cerībām uz titulu. Līdz ar šo zaudējumu pārtrūka Žozē Mourinju iespaidīgā sērija – viņa vadītās komandas vietējā čempionātā mājās nebija zaudējušas 150 spēlēs pēc kārtas jeb nedaudz vairāk nekā deviņus gadus. Tāpat "Real" izbojāja perfekto mājas spēļu bilanci šosezon – 22 spēlēs 22 uzvaras un vārtu attiecība 75:8.

Pēdējā laikā neveicas arī Spurs - Londonas klubs nav uzvarējis jau piecās spēlēs pēc kārtas, četrreiz cīnoties neizšķirti (trīsreiz 0:0) un piedzīvojot zaudējumu Blekpūlā (1:3). Turklāt četras no šīm piecām spēlēm aizvadītas pret komandām, kuras šobrīd Premjerlīgā ieņem tieši pēdējās četras pozīcijas. Spurs šobrīd Premjerlīgā ir piektā, taču riskē nākamsezon palikt bez Čempionu līgas – par divām pozīcijām cīnās trīs komandas (vēl arī "Manchester City" un "Chelsea"), taču "Hotspur" šajā konkurencē pagaidām ir pēdējā.

Madrides "Real" pēdējās tikšanās ar angļu klubiem nav bijušas veiksmīgas. "Real" pēdējo piecu spēļu laikā nav izcīnījusi nevienu uzvaru, kā arī cietusi četrus zaudējumus. Pie tam Los Blancos pēdējos četros mačos palikuši sausā. Jāatzīmē, ka visas spēles notikušas tieši play-off stadijā un visus trīs dueļus "Real" zaudēja. Tomēr bukmeikeri uzskata, ka šo statistiku madridiešiem izdosies uzlabot - par neapšaubāmu pāra favorīti, protams, tiek uzskatīta Madrides komanda, kurai tas būs jau 28.ceturtdaļfināls Eirokausos, kamēr pretiniekiem – tikai otrais.

Labas ziņas pienākušas no abu klubu nometnēm – spēlē, visticamāk, varēs piedalīties "Real" un "Hotspur" līderi Krištianu Ronaldu un Garets Beils. Tāpat madridiešiem acīmredzot varēs palīdzēt Marselu, Anhels di Marija, Kakā un arī Gonsalo Iguains, toties nāksies iztikt bez Karima Benzemā, Fernando Gago un Pedro Leona. Londonas klubam nespēlēs aizsargi Alans Hatons, Ledlijs Kings, Džonatans Vudgeits un Juness Kabuls, kā arī pussargs Stīvens Pīnārs.

"Ir laiks domāt par Čempionu līgu. Šī ir spēle, kurā daudzas komandas gribētu piedalīties, taču ne visas to var. Pagājuši vairāki gadi, kopš Madride pēdējoreiz sasniedza šo kārtu. Neizšķirts mājās Čempionu līgā allaž ir labs rezultāts, jo īpaši 0:0," sacīja Madrides "Real" galvenais treneris Žozē Mourinju. "Harijs Rednaps ir mans draugs, un esmu priecīgs, jo, kad biju Anglijā, viņam nebija tādu iespēju, kādas ir tagad. Ja nesasniegšu finālu, vēlos, lai to izdara viņš."

"Beils mums ir viss. Viņš var kontrolēt bumbu un ļoti ātri uzbrukt. Ja viss būs kārtībā, viņš spēlēs. Viņš mums ir ļoti nozīmīgs," teica "Tottenham" vadītājs Harijs Rednaps. "Madrides "Real" ir favorīts, taču esam ieradušies ļoti optimistiski noskaņoti. "Real" ir fantastiski spēlētāji, un mums ar to būs jātiek galā. Nav svarīgi, ka viņi sabojāja mājas spēļu bilanci - "Real" ir viens no spēcīgākajiem futbola klubiem. Mums mačs jāsāk gluži kā Milānā. Mums nav aizsardzības tipa spēlētāju – viņu šeit nav, tādēļ jāiztiek ar to, kas ir."

"Inter" turpina titula aizstāvēšanu

Milānas "Inter", kas cer kļūt par pirmo komandu, kurai izdevies nosargāt Čempionu līgas trofeju, astotdaļfinālā sīvā cīņā, pateicoties izbraukumā vairāk gūtiem vārtiem, tika galā ar Vācijas čempioni Minhenes "Bayern" – Gorans Pandevs izšķirošos vārtus (3:2) guva divas minūtes pirms pamatlaika beigām. Savukārt "Schalke", kas pagājušajā sezonā Vācijā izcīnīja sudraba godalgas, apspēlēja Spānijas "Valencia" – 1:1 Valensijā un 3:1 mājās.

Šosezon abas vienības buksē vietējos čempionātos. "Inter" aizvadītajā nedēļas nogalē cieta sakāvi Milānas derbijā (0:3) un noslīdēja uz trešo vietu – lai arī cerības uz titulu vēl ir, Nerazzurri fanus šī pozīcija neapmierina. Toties "Schalke" sezona Bundeslīgā bijusi viena liela katastrofa – sešas kārtas pirms beigām tikai 11.vieta (tiesa, kad oficiāli tiks apstiprināta uzvara pret "St.-Pauli", "Schalke" pacelsies uz desmito vietu) ar nekādām cerībām uz Čempionu līgu.

Nav nekāds brīnums, ka abos klubos šosezon notika trenera maiņa. "Schalke" bosu pacietība gan zuda tikai pirms pāris nedēļām, kad Feliksu Magatu amatā nomainīja Ralfs Rangniks, toties brazīlietis Leonardu spāņu speciālista Rafaela Benitesa vietā stājās decembra beigās. "Inter" nometnē uzlabojumi ir acīmredzami. Benitesa vadībā "Inter" Čempionu līgas grupu turnīrā palaida priekšā "Hotspur", zaudēja UEFA Superkausā, bet "A Sērijā" ieņēma tikai piekto vietu. Teju vienīgais pozitīvais bija izcīnītais Itālijas Superkauss.

Toties pēc Leonardu kļūšanas par treneri "Inter" iekļuvis Čempionu līgas ceturtdaļfinālā, Itālijas kausa pusfinālā, bet "A Sērijā", izspēlējot tikai par spēli vairāk, gūts par 14 punktiem vairāk – 37 pret 23. "Inter" šosezon Džuzepes Meacas vārdā nosauktajā stadionā zaudējis tikai trīs reizes, turklāt divreiz tas notika pret otru Milānas klubu. Savukārt Schalke" bilance viesos ir visai viduvēja – Bundeslīgā un Čempionu līgā 18 spēlēs izcīnītas piecas uzvaras un piedzīvoti astoņi zaudējumi, turklāt tikai četrreiz izdevies gūt vairāk par vieniem vārtiem.

"Inter" rindās vienīgais nezināmais ir Djēgo Milito – argentīnietis sestdien atgriezās laukumā pēc savainojuma, taču Leonardu vēl lemšot, vai sūtīt uzbrucēju pamatsastāvā. Savukārt iepriekšējā mačā degunu lauza "Schalke" aizsargs Kristofs Mecelders, taču viņš varēs spēlēt ar speciālu aizsargmasku. Tik optimistiskas prognozes nav Mario Gavranovičam un Pēram Klugem, bet noteikti nespēlēs Klāss Jans Huntelārs, Kristofs Morics un Kristians Panders.

"Zinu, ka "Schalke" nav daudz labu rezultātu vietējā čempionātā, taču tai tādi ir Čempionu līgā, tādēļ nedrīkstam nenovērtēt pretinieci – "Schalke" neiekļuva ceturtdaļfinālā, tikai pateicoties veiksmei. Pat bez vairākiem savainotiem spēlētājiem "Schalke" spēlē labi, ko parādīja Vācijas kausa izcīņā [,kur sasniedza finālu]," sacīja Milānas "Inter" treneris Leonardu. "Rauls Gonsaless ir simbols "Schalke" veiksmīgajam startam Eirokausos. Rauls, kurš ir viens no visu laiku labākajiem, vienmēr ir bīstams."

"Pāris pēdējās nedēļas "Schalke" nav bijušas vieglas, taču pēdējās dienās komanda ir labi pastrādājusi. To varējāt redzēt pret "St.-Pauli", lai arī rīt būs pilnīgi cita spēle. Mēģināsim līdzjutēju dēļ parādīt labu sniegumu. Redzēju Milānas derbiju un zinu, ka nekad nav patīkami zaudēt šādu maču. Līdzjutēji bija sarūgtināti, taču "Inter" ir laba komanda. Jebkurā gadījumā mums ir jākoncentrējas pašiem uz sevi – jāspēlē kā komandai un jācenšas sasniegt labu rezultātu," vakar preses konferencē teica Ralfs Rangniks.

Čempionu līgas ceturtdaļfināli

Pāris1. spēle2. spēle
Real - Tottenham5.aprīlis13.aprīlis
Chelsea - Man Utd6.aprīlis12.aprīlis
Barcelona - Shakhtar6.aprīlis12.aprīlis
Inter - Schalke5.aprīlis13.aprīlis

Čempionu līgas astotdaļfināli

Pāris1. spēle2. spēleSumma
Milan – Tottenham0:10:00:1
Valencia – Schalke1:11:32:4
Roma – Shakhtar2:30:32:6
Arsenal – Barcelona2:11:33:4
Marseille – Man Utd0:01:21:2
Inter – Bayern0:13:23:3*
Lyon – Real1:10:31:4
Kobenhavn – Chelsea0:20:00:2

*Inter summā uzvarēja, pateicoties vairāk izbraukumā gūtajiem vārtiem

Izmantotie resursi:
The official website for European football –...
ESPN: The Worldwide Leader In Sports

Kā noslēgsies spēles Madridē un Milānā?

  • 133

  • 69

  • 48

  • 48


1 2 3 82 komentāri
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2011-04-05 15:23, pirms 13 gadiem
Hala Madrid, Forza Inter

  +7 [+] [-]

, 2011-04-05 15:23, pirms 13 gadiem
james007 rakstīja: Tas tik būtu joks,ja Muriljo ar Real šodien atrautos...
Joks tas nebūtu, jo Tottenham ir ļoti laba komanda.
Slēpts komentārs: angelos33
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2011-04-05 15:29, pirms 13 gadiem
Man prognoze rudenī pēc grupu izlozes bija,ka fināla spēles Barca-Totenhema.izlozes dēļ abas tik var spēlēt pusfinālā,tādad Real zaudēs divu spēļu summa.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2011-04-05 16:11, pirms 13 gadiem
Šodien uzvarēs Real un Schalke. Ceru uz šādiem pozitīviem iznākumiem!

     [+] [-]

, 2011-04-05 16:22, pirms 13 gadiem
Agris Suveizda rakstīja: Izlasi taču visu rakstu. Katrā ziņā Benzemā nebūs pilnīgi noteikti, taču Ronaldu un Marselu ir atgriezušies ierindā - viņiem vajadzētu iziet arī pamatsastāvā.
Sorre - dīvaini pirms 30 min tiešām neredzēju neko par spēlētājiem - tikai par klubu līdzšinējām spēlēm. Sorry vēlreiz.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-04-05 16:33, pirms 13 gadiem
Onka rakstīja: Sorre - dīvaini pirms 30 min tiešām neredzēju neko par spēlētājiem - tikai par klubu līdzšinējām spēlēm. Sorry vēlreiz.
Droši vien nepamanīji ikonu "vairāk". Gadās.

     [+] [-]

, 2011-04-05 16:35, pirms 13 gadiem
ko pa tv 6 raadiis??

  +2 [+] [-]

, 2011-04-05 16:36, pirms 13 gadiem
lilion23 rakstīja: ko pa tv 6 raadiis??
Inter-Schalke.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2011-04-05 16:58, pirms 13 gadiem
Pēdējā iespēja - Mourinju uzlabot savu imidžu. Spānijas čempiontituls jau sen ir aizgājis viņam gar degunu. Pēc sezonas noteikti Mourinju saņems vilka pasi. Runā,ka - bijušais Bavarijas treneris - Luiss van Gāls būs nākošgad - Real treneris.

     [+] [-]

, 2011-04-05 18:35, pirms 13 gadiem
Inter Schalke būtu labi, ja beigtos ar 2:1 (Raulam vārti) un atbildes spēlē Šalke ar 1:0 uzvar, bet maz ticams, ka tas varētu notikt.

Real Totenham spēlē varētu būtu 3:2 un atbildes spēlēs atkal 3:2 par labu mājniekiem, lai viss noskaidrojas papildlaikā.

  -1 [+] [-]

, 2011-04-05 20:19, pirms 13 gadiem
Tottenham zaudēja lejasgala, komandām, kuras tagad cīnās kā trakas, lai paliktu līgā. tāpēc tam nav nozīmes, ka viņi zaudēja tieši lejasgala komandām.

     [+] [-]

, 2011-04-05 21:09, pirms 13 gadiem
Autors ir aizmirsis pieminēt , ka Inter šovakar nevarēs palīdzēt diskvalificētais centra aizsargs Lusiu, kas ir liels zaudējums mājiniekiem.

     [+] [-]

, 2011-04-05 21:11, pirms 13 gadiem
pa kuriem kanaliem vares redzet ? TV6 vai tamlidzigi transles ?

     [+] [-]

, 2011-04-05 21:13, pirms 13 gadiem
yzerman rakstīja: pa kuriem kanaliem vares redzet ? TV6 vai tamlidzigi transles ?
pa TV 6 translēs Inter - Schalke 04.

     [+] [-]

, 2011-04-05 21:45, pirms 13 gadiem
Nu ko aiziet,Go REAL Go!

     [+] [-]

, 2011-04-05 21:46, pirms 13 gadiem
0:1 Inter

     [+] [-]

, 2011-04-05 21:46, pirms 13 gadiem
Stankovičam banka, skaisti.

     [+] [-]

, 2011-04-05 21:46, pirms 13 gadiem
tik ātrs gols Interam!

     [+] [-]

, 2011-04-05 21:46, pirms 13 gadiem
LeBrOnS23 rakstīja: o:1 Inter !!!
Tas ir labi!

  +1 [+] [-]

, 2011-04-05 21:49, pirms 13 gadiem
Iedo kads luudzu linku uz stream Real spēlei.

     [+] [-]

, 2011-04-05 21:51, pirms 13 gadiem
JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

     [+] [-]

, 2011-04-05 21:51, pirms 13 gadiem
Laba banka

     [+] [-]

, 2011-04-05 21:51, pirms 13 gadiem
Real Madrid vs Tottenham Live Stream - LETS... te var atrast.

     [+] [-]

, 2011-04-05 21:53, pirms 13 gadiem
Ade atklāj rezultātu arī Madridē

     [+] [-]

, 2011-04-05 21:56, pirms 13 gadiem
Reals nikni pa zaagi Spanijas cempii go go!!

     [+] [-]

, 2011-04-05 21:56, pirms 13 gadiem
Adebajors beidzot aktivs un ari efektivs!

     [+] [-]

, 2011-04-05 22:01, pirms 13 gadiem
Jaaaaa 1:1

     [+] [-]

, 2011-04-05 22:02, pirms 13 gadiem
Piters brivs!
1 2 3 82 komentāri