Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

D grupa: "City" atkal zaudē, Eiropas līgā tiek "Real" sagrautā "Ajax"

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

D grupa: "City" atkal zaudē, Eiropas līgā tiek "Real" sagrautā "Ajax"
Kakā gūst ļoti skaistus vārtus
Foto: AP/Scanpix

Šodien ar 6. kārtas spēlēm noslēdzās UEFA Čempionu līgas D grupas turnīrs. Madrides "Real" bez īpašām problēmām mājās ar 4:1 pārspēja Amsterdamas "Ajax", taču iespēju izraut 3. vietu un ceļazīmi uz Eiropas līgu paralēlajā mačā neizmantoja "Manchester City" - zaudējums ar 0:1 Dortmundē un pēdējā vieta grupā.

"Real Madrid" - "Ajax Amsterdam"
"Real" šī spēle no turnīra viedokļa neko nenozīmēja - neatkarīgi no iznākuma bija garantēta 2. vieta grupā. Pretiniece "Ajax" cerēja nosargāt 3. vietu grupā un ceļazīmi uz Eiropas līgas "play-off". Nīderlandes komanda primāri cerēja uz to, ka "City" neuzvarēs Dortmundē, bet, ja tā tomēr notiktu, nāktos uzvarēt arī pašai - pašu "Real" tās laukumā... Žuzē Mourinju gan atpūtināja pāris līderus, dodot iespēju pamatsastāvā iziet Antonio Adānam (vārtos), Kakā, Rafaelam Varānam, Hosē Ignasio Načo, kā arī Rikardu Karvalju, kuram tā bija pirmā spēle kopš 5. maija.

Neizskatījās gan, ka "Ajax" uz ko tādu ir spējīga - no pirmajām minūtēm liels pārsvars piederēja Karaliskajam klubam. Vispirms Karims Benzemā guva vārtus no aizmugures, vēlāk Fabiu Koentrau (viņš vēlāk guva traumu un tika nomainīts) trāpīja pa stabu. Šī ofensīva 13. minūtē deva "Real" pelnītu vadību. Modričs ar acīgu piespēli viens pret vienu izveda no aizmugures izvairījušos Benzemā, kurš gan pēc bumbas saņemšanas nebija pārāk labā pozīcijā. Tomēr franču uzbrucējs pareizi novērtēja situāciju un piespēlēja soda laukumā ieskrējušajam Ronaldu, kurš savu iespēju izmantoja nevainojami - 1:0 "Real" labā.

Drīzumā labu pozīciju sev izkārtoja Benzemā - vārtsargs bija vietā. Tāpat "Ajax" vārtsargs spēlēja precīzi 26. minūtē, kad bīstamu soda sitienu rāmī raidīja Ronaldu. Toties 28. minūtē nobrieda otrie vārti - Modričs no savas laukuma puses ar izcilu piespēli atrada Hosē Kaljehonu, kurš tikpat izcili apturēja bumbu un trāpīja pašā vārtu stūrī (2:0)! 32. minūtē Ronaldu vēlreiz izpildīja bīstamu soda sitienu, taču rikošets bija laimīgs "Ajax" vienībai.

2. puslaiks iesākās ar vēl vieniem fantastiskiem vārtiem "Real" izpildījumā. 49. minūtē neticami precīzu sitienu skrējienā izpildīja Kakā un 3:0! "Ajax" izdevās gūt vārtus, pateicoties "Real" vārtsarga Adāna kļūdai - viņš nevietā pameta vārtus un mazliet tālāk izsisto bumbu Derks Burigters raidīja pustukšos vārtos (3:1). "Real" palaidās, un "Ajax" varēja iesist vēl. Tika nomainīts Kakā, kurš sākotnēji kapteiņa apsēju nodeva Adānam, bet Mourinju aktīvi protestēja, un galu galā apsējs tika Pepem. "Real" noveda maču līdz 4:1 uzvarai - beigās savus otros vārtus mačā, trāpot ar galvu, guva Kaljehons. "Real" 2. vieta grupā, bet "Ajax" turpinās Eirokausus Eiropas līgā, jo paralēlajā spēlē zaudēja "City".

"Borussia Dortmund" - "Manchester City"
"Borussia" vēl pirms pēdējās kārtas šajā Nāves grupā bija nodrošinājusi 1. vietu. Tikmēr "Manchester City" izgāzto Čempionu līgas turnīru kaut nedaudz varēja glābt, ja šodien uzvarētu un izrautu 3. vietu, pārceļoties uz Eiropas līgu (vēl arī vajadzēja, lai "Ajax" neuzvar Madridē, un šis nosacījums piepildījās pārliecinoši). "Borussia" pietaupīja dažus vadošos spēlētājus un pamatsastāvā izlaida deviņus vāciešus - tik daudz Dortmundes rindās Čempionu līgā pēdējo reizi bija pirms 16 gadiem.

1. puslaikā nebija pārāk daudz iespēju, bet labākā no tām radās īsā brīdī 36. un 38. minūtē. Marko Roiss izkārtoja sev sitienu no labas pozīcijas un spēcīgi sita - lieliski izvilka Džo Hārts (tik lieliski, ka tiesnesis pat nepamanīja un nepiešķīra stūra sitienu). "City" nekavējoties atbildēja un pēc Karlosa Tevesa raidījuma ar galvu izcili glāba Romans Vaidenfellers. Pēc puslaika 0:0, kas "City" nederēja.

Lai gan angļu klubam vajadzēja uzvaru, 2. puslaika pirmajā daļā notikumus diktēja "Borussia" un 57. minūtē izvirzījās vadībā - pēc pārtraukuma uz maiņu iznākušais polis Jakubs Blaščikovskis teicami piespēlēja soda laukumā, kur visus kritienā apsteidza Julians Šībers (1:0). Šis pats Šībers gandrīz varēja iesist vēlreiz, taču nesekmīgi izgājienā centās mest bumbu pāri Hārtam. Pie 0:1, kad jau vajadzēja divus vārtus, Roberto Mančīni cīņā meta Mario Balotelli, kuru vācu līdzjutēji pamatīgi izsvilpa (sāpe par "Euro2012" pusfinālu?). Labāki momenti gan joprojām bija vācu komandai - Morics Leitners vienu no tādiem izniekoja, netraucēti ar bumbu atrazdamies vārtu priekšā. Tāpat no labas pozīcijas neiesita Roberts Levandovskis (arīdzan nāca uz maiņu). Lai nu kā, "City" nebija tuvu pat neizšķirtam, kur nu vēl uzvarai - 1:0 Dortmundes uzvara. "Borussia" Nāves grupā teicama 4-2-0 bilance, kamēr "City" pretēji slikta: 0-3-3. Angļu čempionei Eirokausi beigušies jau šajā gadā.

UEFA Čempionu līgas D grupa, 6. kārta

SpēleRezultātsVārtu guvēji
Real Madrid - Ajax Amsterdam4:1 (2:0)Ronaldu 13'; Kaljehons 28'; 88'; Kakā 49' - Burigters 60'
Borussia Dortmund - Manchester City1:0 (0:0)Šībers 57'
VKlubsSUNZV.A.P
1.Borussia642011:514
2.Real632115:911
3.Ajax61148:164
4.City60337:113
1 2 37 komentāri
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2012-12-04 23:44, pirms 12 gadiem
Baigā sagrāve jau nebija, jo otrajā puslaikā "Real" izslēdzās un pretinieki varēja gūt vismaz pāris vārtus, tomēr pietrūka meistarības. Tīri sakarīgs pirmais puslaiks, ja neskaita "Ajax" vājo aizsardzību, bet izcili nebaudāms otrais. "Real" neko nevajadzēja, un spēlēja tikai jaunie, bet vecie pastaigājās. Mača MVP TOP3: 1) Modričs (2 lieliskas piespēles), 2)Kaljehons (šķiet 2 sitieni un abi vārtos), 3) Kakā (lielisks tālsitiens, ja neņem vērā aizsarga pasivitāti).
Prieks, ka rīt būs daudz aizraujošāks futbols. Šodien bija tikai tāda iesildīšanās diena - "nasing spešal".

  +7 [+] [-]

, 2012-12-04 23:45, pirms 12 gadiem
Kaka skaistu banku ielika

  +8 [+] [-]

, 2012-12-04 23:46, pirms 12 gadiem
ozolinshthebest rakstīja: City tādi nabagi!!
"Borussia" jau arī nav nekāds "sētas klubs"...vismaz ņemto vērē viņu Bundeslīgas titulus
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +8 [+] [-]

, 2012-12-04 23:49, pirms 12 gadiem
Vacu komentetaji jau saka nirgaties, sak taadi uzbruceji un speletaji, bet spelee kaa pienapuikas. City neko nevareeja izdarit pret maz motivetu un ar daudz rezervistiem esosho Borussia.

  +3 [+] [-]

, 2012-12-04 23:50, pirms 12 gadiem
lol22 rakstīja: Šībers
Kakā ...ā, pareizi, mēs taču vairs neejam 5.klasē...vismaz es nē
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2012-12-04 23:53, pirms 12 gadiem
lol22 rakstīja: Nu hvz kur tu ej,bet pieaudzis čista neesi.
Vai tad es smejos par Šīberu? Ko tad viņš tik smieklīgu izdarīja? O! Vārtus guva?! Laikam jau man nav tik izsmalcināta humora izjūta kā Tev Bet Tavs niks jau runā pats par sevi - izsaka visu Tavu būtību
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2012-12-04 23:56, pirms 12 gadiem
Patika RM v Ajax pirmais taims. Skaists futbols. Otrā sākums ar labs, bet nu aizmiga. Jaunie ar tika paskraidīt. Visā visumā futbols arī ir foršs.

Rīt jau laikam tik viena tāda laba līmeņa spēle. Šahtars pret Juvi. Cerams nekāds rigged nebūs un spēlēs uz uzvarām, nevis noturēs niču.

  -1 [+] [-]

, 2012-12-04 23:56, pirms 12 gadiem
ozolinshthebest rakstīja: City tādi nabagi!!
kad viņi tādi nav bijuši? paceltais premjer kaps bija pārsteidzoša veiksme...tas pat kas vinnēt loterijā 1x mūžā.

  +4 [+] [-]

, 2012-12-04 23:57, pirms 12 gadiem
Šī diena ČL galīgi garlaicīga. Rīt būs krietni interesantāk.

     [+] [-]

, 2012-12-04 23:58, pirms 12 gadiem
lol22 rakstīja: Lai nu par ko,bet par savu humora izjūtu tev vismazāk vajadzētu uztraukties :/
Paldies par komplimentu!

     [+] [-]

, 2012-12-04 23:59, pirms 12 gadiem
Otro gadu pec kartas Manchester City smagi izgazas Čempionu līgā, tiesam apbrinoju ka amata turas Mančīni, vai nu vini tur negrib spelet vai ar treneri nav kas kartiba, kas man skiet ticamakais, jo Premjerliga viniem ir tikai 3-4 reali pretinieki, kuri nevienmer ir 100% noskanojusies cinai, ka ari motivacija savadaka neka ČL spelem un var izdoties izsmaukt cauri tikai ar speletaju meistaribu neviss taktiku.

  +5 [+] [-]

, 2012-12-05 00:00, pirms 12 gadiem
Nemiroff rakstīja: kad viņi tādi nav bijuši? paceltais premjer kaps bija pārsteidzoša veiksme...tas pat kas vinnēt loterijā 1x mūžā.
Arī man tas klubs nepatīk, bet nevajag jau pārspīlēt. Arī šogad viņi bija ir un būs vieni no galvenajiem pretendentiem un čempiona titulu. Un galvenokārt pateicoties meistarībai nevis veiksmei.

  -1 [+] [-]

, 2012-12-05 00:02, pirms 12 gadiem
Pirms dziedāt slavas dziesmas "Real", jāņem vērā pretinieku meistarības līmenis. Nespēlēja jau ne pret kādiem grandiem, tā ka eiforijai nav pamata. Un aizsardzība ir "Ajax" vājākā vieta. Azarta gan puišiem netrūkst. Ja vien tik bieži neiekristu uz pretuzbrukumiem...bet viss labais nāk ar gaidīšanu. Tagad priekšā rītdienas mači un intrigas. Redzēs, kurš dabūs pretī "Real". Vēl gan daudz atkarīgs no madridiešu formas. Tā mēdz būt mainīga.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2012-12-05 00:02, pirms 12 gadiem
eziitis rakstīja: Arī man tas klubs nepatīk, bet nevajag jau pārspīlēt. Arī šogad viņi bija ir un būs vieni no galvenajiem pretendentiem un čempiona titulu. Un galvenokārt pateicoties meistarībai nevis veiksmei.
Tieši tā! Kauss ir kauss, bet līga ir līga.

  +4 [+] [-]

, 2012-12-05 00:09, pirms 12 gadiem
One Man Show! rakstīja: Patika RM v Ajax pirmais taims. Skaists futbols. Otrā sākums ar labs, bet nu aizmiga. Jaunie ar tika paskraidīt. Visā visumā futbols arī ir foršs.

Rīt jau laikam tik viena tāda laba līmeņa spēle. Šahtars pret Juvi. Cerams nekāds rigged nebūs un spēlēs uz uzvarām, nevis noturēs niču.
nu Kaka Maurinjo jau varēja atļaut nospēlēt visu spēli,ceru ka transfēru logā viņš beidzot tiks prom uz kādu komandu,kurā tiks novērtēts

  +2 [+] [-]

, 2012-12-05 00:14, pirms 12 gadiem
bet nu City izskatījās vienkārši pabriesmīgi,aizsardzība caurstaigājamā sēta(vienam pašam Kompany jāraujas pa trijiem),uzbrukums bez izdomas un komanda izskatās,ka laukumā iznākuši atstrādāt nevis par uzvaru cīnīties
P.S.kur palicis Mika Richards?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2012-12-05 01:04, pirms 12 gadiem
Dzirdēju faktu, ka City ir sasnieguši zemāko punktu robežu, kādu jelkad kāds no angļu klubiem ČL grupu stadijā ir ieguvis. Taisnība?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2012-12-05 01:55, pirms 12 gadiem
eziitis rakstīja: Arī man tas klubs nepatīk, bet nevajag jau pārspīlēt. Arī šogad viņi bija ir un būs vieni no galvenajiem pretendentiem un čempiona titulu. Un galvenokārt pateicoties meistarībai nevis veiksmei.
nu labi, gan jau top 4 būs, daudz izteiks nākamā spēle pret MU.

  -1 [+] [-]

, 2012-12-05 07:27, pirms 12 gadiem
Laikam autors neatšķir Adanu no Karvaljo.. Mourinho nepatika tas, ka Nacho kapteiņa apsēju iedeva Adanam nevis Karvaljo. Nevajag klausīties, ko TV6 komentētājs bezsakarā muld.

     [+] [-]

, 2012-12-05 08:31, pirms 12 gadiem
lol22 rakstīja: Šībers
Latvietis!!!!

  +2 [+] [-]

, 2012-12-05 08:59, pirms 12 gadiem
Vislielākais prieks par masētājiem City

  +2 [+] [-]

, 2012-12-05 11:41, pirms 12 gadiem
Viņš ir nopietni traumēts, varbūt būs atpakaļ janvārī
NilsK rakstīja: P.S.kur palicis Mika Richards?

  +2 [+] [-]

, 2012-12-05 11:46, pirms 12 gadiem
Protams šī gada starts ČL ir neveiksme, bet šī spēle jau daudz neko neizšķīra (EL drīzāk nebija vajadzīga, nekā bija vajadzīga, tāpat tajā spēlētu 2. sastāvs, kā to pirms spēles atzina Mančīnī) nebija pati sliktākā. Pirms derbija bija prātīgi taupīties. Bez Silvas un Yaya mids ir diezgan vājš šādam līmenim. Nastasičš LB spēlēja 2. spēli mūžā un, labi, ka taupīja Zabu un Kūnu. Par Dortmundi jāsaka vislabākās lietas, manuprāt labākā komanda, ko esmu redzējis šogad City pretiniekos, vēlu veiksi Dotmundei un tās faniem turpmāk ČL.

  +2 [+] [-]

, 2012-12-05 11:48, pirms 12 gadiem
Premjerīgā aizpagājušā kārtā bija 1. gols, vēl ir iesitis ČL, ja pareiz atceros arī 1. Šogad no viņa tika gaidīts daudz vairāk, visas iespējas reabilitēties par to visu svētdien (domāju viņš būs pamatsastāvā).
objektīvais1 rakstīja: cik balotelli šosezon vispār ir iesitis? eč bija tāda zvaigzne

  -2 [+] [-]

, 2012-12-05 12:35, pirms 12 gadiem
Skaitu stundas, līdz Mančīnī tiks atlaists..

     [+] [-]

, 2012-12-05 13:11, pirms 12 gadiem
Meric rakstīja: Skaitu stundas, līdz Mančīnī tiks atlaists..
Vai tad cīņa par EPL titulu jau beigusies? Kaut kā nepamanīju

     [+] [-]

, 2012-12-05 13:30, pirms 12 gadiem
Mančīnī neatlaidīs, vismaz ne dēļ izstāšanās no ČL. Ja sezonas laikā zudīs cerība uz EPL titulu visādi var gadīties. Jebkurā gadījumā prognozēju, ka treneris ātrāk mainīsies Chelsea nevis City.
Meric rakstīja: Skaitu stundas, līdz Mančīnī tiks atlaists..

     [+] [-]

, 2012-12-05 14:20, pirms 12 gadiem
eziitis rakstīja: Šī diena ČL galīgi garlaicīga. Rīt būs krietni interesantāk.
piekrītu,vakar jau viss bija skaidrs.. Tomēr šodien jāskatās Juve-Shakhtar.. Gribētos lai Chelsea paliek bez grupu turnīra.
1 2 37 komentāri