Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

C grupa: "Zenit" uzvar Milānā un iekļūst Eiropas līgā

Andris Mednis
Andris Mednis

C grupa: "Zenit" uzvar Milānā un iekļūst Eiropas līgā
Dani pēc vārtu guvuma
Foto: AFP/Scanpix

Šovakar UEFA Čempionu līgā tika aizvadītas pēdējās, sestās kārtas spēles C grupā. Pirms pēdējās kārtas vienīgā atlikusī intriga bija noskaidrot, kura komanda iegūs trešo vietu un iekļūs Eiropas līgā. Priekšlaicīgi uzvaru nodrošinājusī "Malaga" tikās ar pēdējā vietā esošo "Anderlecht", bet otro vietu grupā ieguvusī "Milan" uzņēma "Zenit". Pateicoties pirmajā puslaikā gūtajiem vārtiem "Zenit" izcīnīja minimālu uzvaru, bet "Anderlecht" Malagā spēlēja neizšķirti 2:2 un palika pēdējā vietā grupā.

Milan - Zenit

Krievijas čempione Sanktpēterburgas "Zenit" uzsāka Čempionu līgas turnīru ar ambīcijām iekļūt otrajā kārtā, tomēr grupu turnīrā spēja izcīnīt tikai vienu uzvaru, kā rezultātā pēdējā kārtā nācās cīnīties tikai par iekļūšanu Eiropas līgas izslēgšanas spēlēs. Bet "Milan" šajā spēlē no turnīra viedokļa vairs nebija nekādas nozīmes, jo otrā vieta jau bija nodrošināta, bet augstāk pakāpties nevarēja. "Milan" galvenais treneris Masimiliano Alegri rezervē atstāja komandas šī brīža spožāko spēlētāju Stefanu El Šāravi.

Pirmā puslaika lielāko daļu abas komandas pavadīja bez izteiktām vārtu gūšanas iespējām. Nedaudzie uzbrukumi, kurus izveidoja komandas, lielākoties beidzās vispār bez sitieniem pa vārtiem vai arī ar neprecīziem sitieniem. Lai arī kopumā "Milan" vairāk uzbruka, rezultātu atklāja "Zenit". 35. minūtē soda laukumā "Milan" spēlētāju nesaprašanos aizsardzībā izmantoja Dani, kurš pirmais nonāca pie atlēkušās bumbas un raidīja to Kristiana Abiati sargāto vārtu stūrī (0:1).

Otrajā puslaikā mājinieki pārsvarā pavadīja uzbrukumos, cenšoties izlīdzināt rezultātu. Puslaika pašā sākumā lielisku piespēli soda laukumā izdarīja Kevins-Prinss Boatengs un sitienu pa vārtiem izdarīja Džampaulo Pacīnī, bet lielisks "Zenit" vārtos bija Vjačeslavs Malafejevs. Alegri pastiprināja uzbrukumu laukumā sūtot Robiņjo un El Šāravi, kuram jau pēc neilga brīža bija lieliska iespēja gūt vārtus, bet bumba pēc viņa sitiena lidoja gar pašu vārtu stabu. "Zenit" nosargāja pirmajā puslaikā iegūto minimālo pārsvaru un izcīnot uzvaru saglabāja trešo vietu grupā.

Malaga - Anderlecht

Beļģu klubam "Anderlecht" šovakar bija sarežģīts uzdevums. Lai apsteigtu neklātienes pretiniekus cīņā par trešo vietu grupā "Zenit", bija nepieciešams Malagā iegūt vairāk punktus nekā pretinieki Milānā. Neskatoties uz to, ka "Malaga" jau bija nodrošinājusi uzvaru grupā, spēles sākumu savu skatītāju priekšā spāņu komanda aizvadīja ar vairākiem uzbrukumiem. Manuela Iturras sitienam pietrūka pavisam nedaudz precizitātes, bet Diego Bonanotes sitienu atvairīja Silvio Proto. "Anderlecht" izturējuši mājinieku spiedienu, noorganizēja divus pretuzbrukumus, kuri izrādījās bīstamāki par visiem iepriekšējiem mājinieku centieniem.

Vispirms pēc centrējuma vārtsarga laukumā pilnīgi netraucēts ar galvu sitienu pa vārtiem izdarīja Didonē Mbokani, bet "Malaga" vārtsargs Karloss Kamenī fantastiskā veidā spēja atvairīt bumbu uz pašas vārtu līnijas. Pēc dažām minūtēm viesi izveidoja vēl vienu uzbrukumu, kad pēc Behranga Safari centrējuma sitienu pa vārtiem izdarīja Deniss Prets, bet atkal lielisks vārtos bija Kamenī. Ko neizdarīja viesi, puslaika beigās paveica"Malaga" kreisās malas pussargs Duda, no soda laukuma robežas ar skaistu sitienu raidot bumbu tuvajā vārtu augšējā stūrī (1:0).

Otrā puslaika 50. minūtē viesiem tomēr izdevās gūt vārtus un rezultātu izlīdzināt. Pēc Mbokani cīņas ar aizsargu bumba nonāca pie Milana Jovanoviča, kurš raidīja to mājinieku vārtos (1:1). Dažas minūtes vēlāk "Anderlecht" noorganizēja vēl vienu pretuzbrukumu, Jovanovičs izpildīja spēcīgu sitienu, Kamenī bumbu nedaudz skāra un tā atsitusies pret vārtu stabu lidoja atpakaļ laukumā. Bet 61. minūtē Duda guva savus otros vārtus spēlē, no savas kreisās malas ielaužoties soda laukumā un ar precīzu sitienu atkal izvirzot mājiniekus vadībā (2:1). "Anderlecht" gan spēja rezultātu izlīdzināt 89. minūtē, kad vienatnē pret vārtiem nonāca Mbokanī un sita nekļūdīgi (2:2). Pašā galotnē viesi neizmantoja vēl divas lieliskas iespējas izraut uzvaru, tomēr atkal vārtos lielisks bija Kamenī, un līdz ar to "Anderlecht" nespēja iegūt trešo vietu grupā.

C grupa, 6.kārta

SpēleRezultātsVārtu guvēji
"Milan'' - "Zenit"0:1(0:1)Dani 35'
"Malaga" - "Anderlecht''2:2(1:0)Duda 45' 61' - Jovanovičs 50' Mbokani89'

Grupas tabula

VKomandaSUNZVAP
1.Malaga633012:512
2.AC Milan62227:68
3.Zenit62136:97
4.Anderlecht61234:95

Izmantotie resursi:
whoscored.com

     [+] [-]

, 2012-12-04 23:48, pirms 12 gadiem
Nu cerams ka Zenit talu aizies Eiropas liga, varbut pat vinnēs.
Bet tagat bus jagaida izloze......interesanti butu ja tiktos Borussia ar Milanu, vai PSG pret Real!!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-12-05 00:18, pirms 12 gadiem
Sakon rakstīja: finals Borussia - Bayern .eh nu lab tas taads humorinsh.. bet nu butu interesanti redzeet pienemsim Borussiju pret Milaanu vai Arsenalu
galvenais lai Barca ar Real ātrāk par finālu,ja protams kāda no šīm komandām tiks tik tālu,nevarētu savā starpā tikties,pēdējos gados bišku pa daudz tie Clasico(Spānijas kausā jau tā izskatās,ka būs divas spēles)
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja