Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

Spaleti: "Krievijas čempionāta līmenis nemitīgi aug"

Agris Suveizda

Spaleti: "Krievijas čempionāta līmenis nemitīgi aug"
Lučāno Spaleti
Foto: digitale/Scanpix

Krievijas spēcīgākā futbola kluba Sanktpēterburgas "Zenit" galvenais treneris Lučāno Spaleti neuzskata, ka pie neveiksmēm UEFA Čempionu līgā vainojams būtu Krievijas Premjerlīgas līmenis. Spaleti apgalvoja, ka čempionāts pakāpeniski kļūst tikai stiprāks, bet zaudējumos Eiropā Spaleti vainoja pieredzes trūkumu šādās sacensībās

"Joprojām esmu pārliecināts, ka spēsim iziet no grupas. Pirmām kārtām mums ir jāuzvar "Malaga". Manuprāt, "Anderlecht" neuzvarēs abās atlikušajās spēlēs. Tāpēc varam turpināt cīnīties par izkļūšanu no grupas, tāpat kā "Milan" un "Anderlecht". Protams, mums kaut kas ir jāpamaina savā darbā un darbībās laukumā," Spaleti joprojām bija pietiekami optimistisks. Spaleti tika vaicāts, vai pēc zaudējuma Beļģijā bija kādas sarunas ar kluba vadību: "Domāju, ka vadībai ir tāds pats noskaņojums kā mums visiem. Komandas iekšienē nevienam nepatīk situācija, kurā atrodamies, un rezultāti, kurus uzrādām.

Iespējams, kluba vadībai šī situācija ir dubultnepatīkama. Vai jūs uz kaut ko norādāt? Ja jā, tad drīkstat teikt atklāti. Ja vēlaties, ko teikt par mani un manām pozīcijiām klubā, tad vadība par mani drīkst domāt visu, ko vēlas. Ja prezidents būtu apmierināts ar to, ko darījām un rādījām, tad mani viņš neiepriecinātu. Bet, ja prezidents ar to ir sarūgtināts, tad tā ir pavisam normāla situācija, kas mani nesatrauc."

Spaleti noliedza, ka pie "Zenit" un "Spartak" neveiksmēm Čempionu līgā būtu vainojams nepietiekamais Krievijas Premjerlīgas līmenis: "Domāju, ka mums drīzāk pietrūkst pieredzes Eirokausos, tāpēc nevajag runāt par Krievijas čempionāta zemo līmeni. Runa ir konkrēti par Eirokausiem. Redzu, ka mūsu čempionāts nemitīgi aug. Redzu komandas, kas pieliek. Aug meistarības un klases līmenis. Paskatieties uz "Kuban", "Terek" un "Anzhi", kas lieliski aizvada turnīru. Un tieši tāpēc Premjerlīgā grūtas izrādās pilnīgi visas spēles, ieskaitot to, kuru aizvadīsim svētdien pret "Volga" [13.vieta 16 komandu konkurencē – A.S.]."

"Zenit" ar 30 punktiem 14 spēlēs Krievijas Premjerlīgā ieņem trešo vietu. Pirmajā ar 33 punktiem ierindojas Aleksandra Cauņas pārstāvētā Maskavas CSKA, bet par punktu mazāk ir Mahačkalas "Anzhi" ar Samuelu Eto'o priekšgalā. Čempionu līgā "Zenit" ar trim punktiem četros mačos ir pēdējā vietā savā apakšgrupā. "Malaga" jau ir nodrošinājusi iekļūšanu astotdaļfinālā, bet pārējās trīs komandas cīnīsies par atlikušo ceļazīmi – "Milan" ir pieci punkti, bet "Anderlecht" četri. "Zenit" nākamo spēli aizvadīs savā laukumā, kur uzņems spāņu klubu.

Izmantotie resursi:
Официальный сайт ФК «Зенит»

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2012-11-09 18:11, pirms 12 gadiem
Doilis rakstīja: a mati tev neaug.
Iesaku paskatīties spēles un tad gudri folozofēt. Līmeņa ziņā Krievijas čempionāts jau tagad apsteidz Portugāli, Nīderlandi. Anglija, Spānija, Itālija, Vācija, Francija pagaidām ir priekšā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2012-11-09 19:12, pirms 12 gadiem
Krišjānis Kļaviņš rakstīja: Iesaku paskatīties spēles un tad gudri folozofēt. Līmeņa ziņā Krievijas čempionāts jau tagad apsteidz Portugāli, Nīderlandi. Anglija, Spānija, Itālija, Vācija, Francija pagaidām ir priekšā.
nu, tik kategorisks es gan nebūtu par to Nīderlandes un Portugāles līgu apsteigšanu. Līmeņa ziņā varētu būt līdzīgs, bet, ja šādi turpinās viss attīstīties, tad tuvākajos gados apsteigs. Par to šaubu nav.