Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Levandovskis nosaukts par gada labāko UEFA futbolistu

Ints Megnis
Ints Megnis

Levandovskis nosaukts par gada labāko UEFA futbolistu
Roberts Levandovskis: Foto: EPA/Scanpix

Minhenes "Bayern" vienības poļu uzbrucējs Roberts Levandovskis ceturtdien tika nosaukts par gada labāko futbolistu Eiropas Futbola federāciju asociācijas (UEFA) versijā. Aiz viņa sekoja komandas biedrs Manuels Noiers un Kevins de Breine no "Manchester City".

Pagājušajā sezonā Levandovskis 47 spēlēs guva 55 vārtus, ar Minhenes klubu uzvarot UEFA Čempionu līgā, Vācijas Bundeslīgā un Vācijas kausā. Starp piecām spēcīgākajām līgām viņš tuvāko labāko vārtu guvēju apsteidza par 16 precīziem sitieniem.

Aptaujā starp 80 treneriem no klubiem, kas pagājušajā sezonā piedalījās Eirokausos, un 55 žurnālistiem jeb pa vienam no katras UEFA valsts, Levandovskis tika pie 477 punktiem, de Breine iekrāja 90, bet Noiers 66 punktus.

Par labāko treneri kļuva Hansi Fliks, kurš "Bayern" aizveda līdz sestajam Eiropas čempionu titulam. Viņš vienības galvenā trenera amatā stājās pērn novembrī, aizstājot atlaisto Niko Kovaču. Balsojumā aiz viņa palika Anglijas čempioni "Liverpool" trenējošais Jirgens Klops un Jūliāns Nagelsmans no "Leipzig".

Tāpat de Breine tika atzīts par labāko pussargu. Pirms tam septembrī viņš tika atzīts par pagājušās sezonas labāko futbolistu Profesionālo futbolistu asociācijas vērtējumā. Tikmēr Noiers tika nosaukts par labāko vārtsargu, bet vēl viens "Bayern" futbolists Jozua Kimmihs saņēma labākā aizsarga balvu.

Dāmām par labāko spēlētāju kļuva dāniete Pernile Hardere no "Chelsea" komandas.

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/football/...