Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

"Chelsea" ar 4:0 sagrauj "Steaua", "Schalke 04" minimāla uzvara Bāzelē

"Chelsea" ar 4:0 sagrauj "Steaua", "Schalke 04" minimāla uzvara Bāzelē
Ramiress (pa kreisi)
Foto: AP/Scanpix

Šovakar UEFA Čempionu līgas E apakšgrupas spēlēs pie panākumiem tika Londonas "Chelsea" un Gelzenkirhenes "Schalke 04". Vācijas klubs tika pie otrās uzvaras divās spēlēs, izbraukumā ar 1:0 pārspējot "Basel", savukārt "Chelsea" Bukarestē ar 4:0 sakāva Rumānijas čempioni "Steaua".

Jau no pirmajām spēles sekundēm "Steaua" demonstrēja, ka ir gatava aizsargāties, visiem spēlētājiem esot soda laukumā vai tā tuvumā, tomēr tai pat laikā mājinieki nevairījās arī pieturēt bumbu un mēģināt tikt pāri laukuma centram. Rezultātā pirmajās minūtēs bumbas kontrolē pārsvars bija mājiniekiem, tomēr reāla labuma no tā nebija.

To, kā izmantot bumbas kontroli, demonstrēja "Chelsea" futbolisti, lielākoties cenšoties rast ceļu uz rumāņu komandas vārtiem, nevis pieturēt bumbu. Pirmais trauksmes signāls bija lieliskā Oskara piespēle pāri diviem aizsargiem ātrumu uzņēmušajam Šurlem, tomēr vēl ātrāks bija mājinieku vārtsargs Tatarusanu. Jau mača 11.minūtē veikt piespiedu maiņu bija spiests Žuzē Mourinju, Fernando Toresa vietā nākot Semjuelam Eto'o. Spānis nevarēja turpināt spēli ceļgala problēmu dēļ.

Neskatoties uz to, ka vārtu gūšanas momentus viesiem neizdevās izveidot daudz, arī mājinieki aizsardzībā nedarbojās pārliecinoši. Pēc viena no kārtējiem Šurles reidiem kreisajā malā bumbu soda laukumā saņēma Eto'o, kura neizdevies sitiens pēc rikošeta bija tieši pa kājai Ramiresam – 1:0.

Guvuši vārtus, londonieši nedaudz atbrīvojās, lai gan spēle turpinājās līdzīgā manierē. Puslaika beigās iniciatīvu pārņēma mājinieki, tomēr vienā brīdī piemirsa par aizsardzību un pretuzbrukumā pēc Eto'o sitiena bumbu ļoti neveiksmīgi savos vārtos trieca Georgijevskis.

Otrā puslaika sākumā "Steaua" aktīvi centās iekarot Petra Čeha sargātos vārtus, tomēr cerības samazināt mača rezultātu izplēnēja pēc viena no londoniešu pretuzbrukumiem. Kārtējais Šurles reids kreisajā malā saraustīja gabalos daļu no Rumānijas kluba aizsardzības, un Oskars jau otrā malā ieraudzīja brīvo Ramiresu, kurš trieca bumbu vārtu tīklā. Vēl pēc trim minūtēm Matas sitiens atdūrās pret vārtu pārliktni, apliecinot, ka "Chelsea" nevēlas apstāties arī pie trim vārtiem.

Neilgu laiku viesu uzbrukumi tiešām turpinājās, vairākus bīstamus sitienus izdarot Šurlem, tomēr pamazām spēles temps kritās, un pēdējās minūtēs jau mājinieki centās pārspēt Čehu, cerībā gūt vismaz vienus vārtus. Arī šoreiz "Steaua" futbolistu pie kārotā mērķa netika, pat gluži pretēji – "Chelsea" aizmuka kārtējā pretuzbrukumā (atkal pa kreiso malu, tiesa, ne Šurles izpildījumā), un ofensīvu ar ļoti precīzu sitienu no soda laukuma robežas noslēdza Frenks Lampards – 4:0.

Basel – Schalke 04

Pirmajā puslaikā abas vienības vairāk centās pieturēt bumbu un pakāpeniski veidot savus uzbrukumus, un nedaudz labāk tas padevās viesiem "Schalke 04", kuru veidotās kombinācijas salīdzinoši vieglāk tika līdz "Basel" vārtiem. Mājinieki tomēr spēja nosargāt vārtus neskartus, bet pašā pirmā puslaika izskaņā "Schalke" veica piespiedu maiņu, malā dodoties aktīvajam Farfanam.

Otro puslaiku aktīvāk sāka viesi, jau 52.minūtē Noištateram trāpot pa vārtu stabu un radot pamatīgu apjukumu "Basel" aizsardzības rindās. Jau pēc divām minūtēm stūra sitiena izspēles rezultātā bumba nonāca pie Juliana Drekslera, kurš netraucēts trieca bumbu Jana Zomera sargātajos vārtos.

Lai gan laika vēl bija atlicis diezgan daudz, "Basel" salīdzinoši lēnais spēles temps netika galā ar "Schalke" aizsardzību, Šveices vienībai tā arī negūstot vārtus un piedzīvojot pirmo zaudējumu turnīrā - 0:1.

SpēleRezultātsVārtu guvēji
Steaua – Chelsea0:4 (0:2)Ramiress 20' 55' Georgijevskis 44' (s.v.) Lampards 90'
Basel – Schalke 040:1 (0:0)Drekslers 54'
VKomandaSUNZVAP
1.Schalke 0422004:06
2.Chelsea11015:23
3.Basel11012:23
4.Steaua10020:70

Izmantotie resursi:
The official website for European football –...

  -3 [+] [-]

, 2013-10-01 23:47, pirms 11 gadiem
Chelsea proti arī kaut ko iebakstīt vārtos apsveicami.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2013-10-02 09:59, pirms 11 gadiem
Kāpēc Čelsija augstāk par Bāzeli, ja savstarpējā spēlē uzvarēja Bāzele?

  +1 [+] [-]

, 2013-10-02 11:29, pirms 11 gadiem
Magnijs rakstīja: Kāpēc Čelsija augstāk par Bāzeli, ja savstarpējā spēlē uzvarēja Bāzele?
Vispirms skataas vartu attiecibu tikai pec tam savstarpejo speli.