Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

D grupa: Liverpūlei un ''Atletico'' otrās uzvaras

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

D grupa: Liverpūlei un ''Atletico'' otrās uzvaras
Stīvens Džerards šovakar guva 100. vārtus ''Liverpool'' sastāvā
Foto: AFP

UEFA Čempionu līgas D grupas otrās kārtas spēlēs otrās uzvaras izcīnījušas ''Liverpool'' un Madrides ''Atletico'' komandas, nostiprinoties grupas galvgalī. Katrai komandai tagad ir pa 6 punktiem.

''Liverpool'' sāk aktīvi, pirmie vārti jau 4. minūtē

Liverpūle spēles rezultātu atklāja jau 4. minūtē. Stīvens Džerards izpildīja stūra sitienu, nepiesegtais Fernando Toress no vārtu priekšas uzsita tieši virsū ''PSV'' vārtsargam Andreasam Isaksonam, bet pirmais pie atlecošās bumbas nokļuva Dirks Kauts, spēcīgi raidot to vārtos - 1:0 mājinieku labā. Pēc gūtajiem vārtiem ''Liverpool'' nedaudz nomierinājās, un pie bumbas arvien biežāk tika arī Eindhovenas komanda, taču nekas bīstams uzbrukumu veidošanā viņiem neizdevās.

Iniciatīvu atkal pārņēma mājinieki. 20. minūtē Simons ''PSV'' soda laukumā aizķeksēja Robiju Kīnu, bet spēles galvenais tiesnesis Felikss Brihs uz īru uzbrucēja kritienu nereaģēja, neskatoties uz vairāku ''Liverpool'' spēlētāju lūgumiem piešķirt 11 metru soda sitienu. Liverpūle dubultoja savu pārsvaru 34. minūtē. Kauts labajā malā apspēlēja aizsargu un izdarīja teicamu piespēli soda laukumā Robijam Kīnam, kurš apsteidza savu sedzēju un ar sitienu no 10 metriem pārspēja Isaksonu. Kīnam tie bija pirmie vārti ''Liverpool'' sastāvā pēc pārnākšanas no ''Tottenham Hotspur''.

Džerardam 100. vārti, Liverpūlei viegla uzvara

Pēc pārtraukuma ātri vien kļuva skaidri Liverpūles taktiskie nodomi – spēlēt droši, galveno uzmanību pievēršot aizsardzībai. Viesi nekavējās izmantot šādu ''Liverpool'' pasivitāti, un 55. minūtē daudz netrūka, lai ''PSV'' samazinātu rezultāta starpību – teicams Amrabata tālsitiens aizlidoja gar pašu vārtu stabu. Liverpūle, saprotot, ka labākā aizsardzība ir uzbrukums, atkal pārņēma iniciatīvu. 65. minūtē Toress cīņā ar diviem ''PSV'' aizsargiem spēja nokļūt vienatnē pret Isaksonu, taču no lieliskas pozīcijas aizsita garām.

76. minūtē ''Anfield Road'' stadions uzsprāga no ovācijām. Savus simtos vārtus ''Liverpool'' kreklā guva komandas kapteinis Stīvens Džerards, lieliski izpildot stūra sitienu no 30 metriem - Liverpūle pārlicinošā vadībā ar 3:0. Tiesa, mājinieku fanu radīto troksni jau divas minūtes vēlāk apklusināja ''PSV'' uzbrucējs Denijs Koevermans, uztverot augsto piespēli pāri mājinieku centra aizsargiem, atgūstot vienus vārtus - 1:3.

Ātrie vārti arī Madridē

Arī Madridē Visentes Kalderona stadionā laukuma saimnieki guva ātrus vārtus. Jau 4. minūtē ''Atletico'' uzbrucējs Serhio Aguero izmantoja augsto piespēli pāri Marseļas aizsardzībai, novāca divus aizsargus un atklāja spēles rezultātu – 1:0. Trīs minūtes vēlāk Aguero bija iespēja dubultot ''Atletico'' pārsvaru izgājienā vienatnē pret viesu vārtsargu Mandandu, taču šajā duelī pārāks izrādījās Marseļas vārtsargs. ''Atletico'' turpināja uzbrukt, bet vārtus guva Marseļas ''Olympique''. 16. minūtē Bonarts ar lielisku piespēli atrada Niangu, kurš sitienā ar galvu panāca izlīdzinājumu – 1:1.
''Atletico'' atguva vadību 22. minūtē, lieliski izspēlējot soda sitienu - Pernija no labās malas izdarīja piespēli uz vārtu tuvo stabu, kur pirmais pie bumbas nokļuva Garsija Eskudero, izvirzot laukuma saimniekus vadībā ar 2:1. Tieši ar tādu rezultātu noslēdzās pirmais puslaiks.

"Atletico'' notur pārsvaru un uzvar

''Atletico'' otro puslaiku iesāka ne mazāk apņēmīgi kā pirmo, un 55. minūtē Maksi Rodriguezs gandrīz guva skaistus vārtus, eleganti pārmetot bumbu pāri Madandam, taču vārtos nespēja trāpīt. 10 minūtes vēlāk lieliski saspēlējās Aguero un Florēns Sinama - Pongols, taču ar vārtu guvumu madridiešiem šo kombināciju beigt neļāva Marseļas vārtsargs Madanda. Otrais puslaiks nebija tika skatāms kā pirmais, ''Atletico'' centās vairāk, Marseļai laba iespēja izlīdzināt rezultātu radās vien pāris minūtes pirms beigām Niangam, taču viņš no labas pozīcijas aizsita garām vārtiem, rezultāta pirmā puslaikā iegūtais 2:1 pārsvars ''Atletico'' bija pietiekošs uzvaras izcīnīšanai. Spēle tā arī beidzās ar 2:1. Līdz ar šo uzvaru ''Atletico'' ar 6 punktiem ieņem pirmo vietu D grupā. Tik pat punktu ir arī ''Liverpool. Abas šīs komandas savā starpā tiksies 3. un 4. spēļu kārtā.

UEFA Čempionu līga, D grupa

2. kārta (1. oktobris)

Liverpool – PSV Eindhoven 3:1 (2:0) (Kauts 4', Kīns 34', Džerards 76' - Koevermans 78')
Atletico – Marseille 2:1 (2:1) (Aguero 4', Garsija Eskudero 22' – Niangs 16')

D grupa

VKomandaSUNZGV:ZVP
1. Atletico 2 2 0 0 5:1 6
2. Liverpool 2 2 0 0 5:2 6
3. Marseille 2 0 0 2 2:4 0
4. PSV Eindhoven 2 0 0 2 1:6 0

Izmantotie resursi:
uefa.com