Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:117, Did:0, useCase: 3

Pahars: "Nebijām pelnījuši uzvarēt"

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

Pahars: "Nebijām pelnījuši uzvarēt"
Oļega Malašenoka un Dzintara Zirņa cīņa par bumbu
Foto: Romualds Vambuts

Nedēļas nogalē tika aizvadītas pirmās divas Latvijas futbola kausa izcīņas ceturtdaļfināla spēles. Piedāvājam iepazīties ar treneru teikto pēc maču beigām.

Pahars sakāvi atzīst par pelnītu, Pertija eiforijā nekrīt

Daugavpils „Daugava” Rīgā pēcspēles sitienu sērijā, pateicoties fantastiskam Māra Eltermaņa sniegumam, ar 1:0 pārspēja „Skonto”. Panākums ļauj turpināt cerēt uz iekļūšanu Eirokausos.

Pēc mača pamatīgi aizsmacis bija daugavpiliešu aizbildnis Tamazs Pertija, kurš bija labā noskaņojumā: "Spēle bija saspringta un nervoza. Ļoti cītīgi gatavojāmies spēlei ar tik spēcīgu konkurentu. Esmu ļoti priecīgs, ka uzvarējām, taču nevarētu teikt, ka komandas priecēja ar ātru vai skatāmu futbolu. Uz šī seguma ir ļoti grūti spēlēt. Pretinieks bija labi taktiski sagatavojies, kas noteikti ir liels Mariana Pahara nopelns. Novēlu viņam veiksmi. Viņš bija spēcīgs futbolists, tādam būtu jābūt arī kā trenerim.

Zinājām, ka „Skonto” ir ļoti spēcīgi malējie pussargi, tādēļ īpašu uzmanību akcentējām uz viņu nosegšanu. Spēlējām ar pieciem aizsargiem, dodot iespēju pretiniekam daudz kontrolēt bumbu. Nevēlos šodien analizēt individuālās spēlētāju darbības. Galvenais bija rezultāts. Uz šāda laukuma nav iespējams analizēt spēlētājus individuālo analīzi varēs sniegt, kad spēlēsim uz zaļā laukuma. Nevēlos nevienu apbižot, taču šajā manēžā demonstrētā spēle nav futbols. Redzēsiet, kā izskatīsies „Skonto” uz zaļā laukuma! Ceru, ka arī mēs spēlēsim labi, kā to darījām Turcijā."

"Gribu apsveikt Tamazu un „Daugavu” ar cīņas turpināšanu par kausu. Pretinieks bija spēcīgāks. Pirmo puslaiku aizvadījām labi, kvalitatīvi, bet otrais bija jau sliktāks, bet pagarinājums pavisam švaks. Acīmredzot, fiziski nebijām gatavi. Viennozīmīgi nebijām pelnījuši uzvarēt. Bija ļoti nervozs mačs. Mums ir lielas problēmas ar sastāvu, spēlēt nevarēja četri pamatsastāva vīri. Uz rezervistu soliņa mums bija vieni tīneidžeri, kuri nebija spējīgi pastiprināt spēli.

Runājot par savainotajiem spēlētājiem, Kaspars Dubra varētu atgriezties ierindā pēc nedēļas, bet varbūt tikai pēc mēneša. Vitālijam Maksimenko ir nopietna trauma, bet Aleksandrs Fertovs praktiski ir gatavs spēlēt. Gribam, lai komandā paliek Juris Laizāns, bet viņš vēl gaida piedāvājumus no ārzemēm. Neesam saņēmuši viņa transfēru, tādēļ viņam nav tiesību spēlēt mūsu klubā,” tā Marians Pahars.

Kazakevičs apmierināts, bet ne vairāk

Citā spēlē, kas skatāmības ziņā bija krietni labāka, "Jelgava" ar 0:1 piekāpās "Liepājas Metalurgam", izstājoties no cīņas par vietu Eirokausos. Komandas galvenais treneris Dainis Kazakevičs nebija pārāk noskumis, taču arī prieka nebija daudz. Viņaprāt, spēle bijusi skatāma un vārtu gūšanas momentiem bagāta. Dainis uzsvēra, ka uzvarēt patraucēja sliktā momentu realizācija, jo iesist komanda varēja vairāk nekā desmit epizodēs:

"Uzskatu, ka nospēlējām labi. Pirmajā puslaikā komandai bija uzdevums sākt maču agresīvi un tas arī izdevās – vārtus gan neguvām, taču iespējas bija. Pēc tam apzināti atdevām iniciatīvu liepājniekiem. Kopumā esmu apmierināts ar savas komandas spēlētāju darbību, taču uzskatu, ka darbiņu līdz galam mēs neizpildījām, jo neuzvarējām."

Liepājas pusi šoreiz pārstāvēja galvenā trenera asistents Viktors Lukins: "Domāju, ka šodien bija maz kvalitatīva futbola, jo dominēja cīņa. Jāsaprot, ka kausa spēles atšķiras no Virslīgas spēlēm. Mēs nopietni gatavojāmies šais spēlei – bijām izpētījuši mājinieku spēlētājus un iespējamo sastāvu. Kļūdījāmies vienā pozīcijā. Kopumā mačs bija līdzīgs, šoreiz paveicās mums, bet tāds ir futbols."

Lukins veltīja atzinīgus vārdus jelgavniekiem, sakot, ka šī komanda noteikti tiks labāko pieciniekā, un varbūt pacīnīsies arī par augstākām vietam. Tāpat viņš uzsvēra to, ka bijis salīdzinoši grūti demonstrēt baudāmu futbolu uz mazā laukuma, tādēļ arī bija tik daudz cīņas.

Izmantotie resursi:
Ziņas | Jelgavas Vēstnesis - portāls katram...

  +8 [+] [-]

, 2011-03-21 12:28, pirms 14 gadiem
Visu cieņu Paharam. Pēc zaudējumiem no Starkova nekad netika dzirdēts,ka zaudējums pelnīts.

  +1 [+] [-]

, 2011-03-21 13:27, pirms 14 gadiem
Diez Lukins, sakot par to kļūdīšanos vienā pozīcijā, domāja vārtsargu Šteinboru? Ļoti iespējams.

Prieks dzirdēt, ka Pahars ir atklāts un saka, ko domā. No Starkova, kā jau burakobra rakstīja, tādus vārdus kā pelnīts zaudējums nebija iespējams dzirdēt nekad, jo vienmēr runa bija par tiesnešiem vai citiem malējiem faktoriem.

Jāpiekrīt arī Kazakevičam - Jelgavas spēle nebija slikta, bet jāpiestrādā pie realizācijas. Tad viss būs kārtībā un domāju, ka Jelgava, tāpat kā Daugava, šogad spēs vadošajam trijniekam sagādāt pamatīgas galvassāpes.

     [+] [-]

, 2011-03-21 14:00, pirms 14 gadiem
reikons rakstīja: Diez Lukins, sakot par to kļūdīšanos vienā pozīcijā, domāja vārtsargu Šteinboru? Ļoti iespējams.
Ļoti neiespējams. Kļūda bija domāta par Jelgavas sastāva prognozēšanu.

  +2 [+] [-]

, 2011-03-21 19:07, pirms 14 gadiem
Nabaga Fk Skonta, vismaz prieks par Tamazu, lāga čalis. Gaidām under 2,5 visas sezonas garumā Lai tikai naudiņa ripo!

  +3 [+] [-]

, 2011-03-21 19:20, pirms 14 gadiem
malaci metalurgs bet ari nevar teikt ka jelgava bija slikta gandriz tikpat labi speleja

  -1 [+] [-]

, 2011-03-21 20:13, pirms 14 gadiem
Kazakevics,ko tu seit stasti....10 iespejas...ja butu spele Liepajaa , rezultats but 4-0 ...tada hokeja laukuma var barselonu vinet