Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:117, Did:0, useCase: 3

"Audas" vārtsargs Ondoā: "Uzvarēt tādu komandu kā RFS - tas ir ļoti liels sasniegums"

Agris Suveizda

"Audas" vārtsargs Ondoā: "Uzvarēt tādu komandu kā RFS - tas ir ļoti liels sasniegums"
Daniils Ulimbaševs un Fabriss Ondoā. Foto: Sanita Ieva Sparāne/LFF

LETA. "Auda" futbolistiem Latvijas kausa finālā uzvarēt RFS komandu ir ļoti liels sasniegums, pēc titula izcīnīšanas sarunā ar žurnālistiem pauda trofejas ieguvēju vārtsargs Fabriss Ondoā.

"Auda" trešdien izcīnīja savu pirmo titulu kluba vēsturē, Latvijas kausa finālā ar rezultātu 1:0 pārspējot RFS komandu. 26 gadus vecajam Ondoā šī ir trešā trofeja karjerā. 2017.gadā viņš ar Kamerūnas izlasi uzvarēja Āfrikas Nāciju kausā, bet trīs gadus pirms tam ar "Barcelona" akadēmijas komandu triumfēja UEFA Jaunatnes līgā.

"Kad pievienojos "Audai", neviens no mums neko negaidījām. Ticēju šai komandai, un arī treneris turnīra sākumā teica, ka varam uzvarēt kausa izcīņā," teica Ondoā. Kamerūniešu vārtsargam sekmēt savas komandas uzvaru nenāca viegli, jo otrajā puslaikā traumas dēļ viņam bija nepieciešama medicīniskā palīdzība laukumā. "Sapratu, ka, neskatoties uz jebkādiem apstākļiem, nevaru pievilt savu komandu, savu ģimeni, un man ir jācīnās. Šī spēle nav par mani vai treneri, bet gan par klubu un tā vēsturi. Uzvarēt tādu komandu kā RFS - tas ir ļoti liels sasniegums. Visu cieņu RFS komandai, un ceru, ka viņi izcīnīs arī kādu uzvaru Eiropas Konferences līgā," cieņpilni par pretiniekiem runāja Ondoā.

Vārtsarga sniegumam sekojot līdzi arī Kamerūnas izlase, kas šoziem piedalīsies Pasaules kausa finālturnīrā. Milānas "Inter" vārtsarga Andrē Onanas brālēns Ondoā gan atteicās minēt, vai ar savu sniegumu Latvijā būs iemantojis pietiekami lielu ievērību, lai viņu izskatītu kā pretendentu iekļaušanai kandidātu sarakstā. "Izlases treneri seko līdzi manam sniegumam. Kad iepriekš ar viņiem runāju, viņi teica, lai neuztraucos un turpinu strādāt, jo izlasē debitēju ļoti jauns - 17 gadu vecumā. Domāju, ka šis ir brīdis, kad varētu atgriezties. Es nezinu, vai man ir kāda iespēja nonākt Pasaules kausa finālturnīrā. Tas ir treneru kompetencē, kamēr mans uzdevums ir demonstrēt sniegumu laukumā," stāstīja Ondoā.

"Audas" vārtsargs arī atzīmēja, ka viņam patīkot izaicinājumi, kas ir Latvijas futbola virslīgā, jo īpaši spēlējot komandā, par kuru ārzemēs daudz nezina. "Latvijas virslīgas līmenis aug, un tas ir pietiekami labs, piemēram, RFS Eiropas Konferences līgā spēlēja neizšķirti ar tādām komandām kā Florences "Fiorentina" un Stambulas "Bašakšehir". Piemēram, "Valmieras" spēle ir lieliska, kaut kas tāds, ko esmu redzējis lielajās līgās. Ceru, ka viņi tā turpinās spēlēt un tādi jauni spēlētāji kā Raimonds Krollis un Kamilo Mena tikai progresēs," stāstīja Ondoā.

Paralēli aktivitātēm futbolā Ondoā ir arī Apvienoto Nāciju Starptautiskā Bērnu fonda jeb UNICEF vēstnesis. "Kad uzvarējām Āfrikas kausā, pie manis vērsās, vai var izmantot manu tēlu un ietekmi, lai varētu uzrunāt sabiedrību, palīdzot tiem, kuriem nekā nav. Tas vienmēr bijis mans sapnis - palīdzēt bērniem. Cenšamies viņiem palīdzēt ar padomiem un, lai viņi nejustos vientuļi, nezaudētu ticību dzīvei," atklāja Ondoā. Palīdzēt Kamerūnas jauniešiem Ondoā cenšas arī ar savas akadēmijas starpniecību. "Pats sāku spēlēt Samuela Eto'o akadēmijā, no kurienes man pavērās iespēja piedalīties turnīrā Spānijā, kur uzvarējām viņu lielos klubus. Tiku atzīts par turnīra labāko vārtsargu, kas atkal man deva iespēju pievienoties "Barcelona" akadēmijai. Tajā brīdī nolēmu - kad kļūšu profesionālis, došu kaut ko savai valstij un jaunajiem futbolistiem. Palīdzēt viņiem noticēt saviem sapņiem. Šī akadēmija - tas nav tika futbols, tā ir arī laba alternatīva, lai nenonāktu uz ielas un nedarītu sliktas lietas, tā ir iespēja izglītoties," stāstīja Ondoā.

Latvijas kausa izcīņas vēsturē kopš 1936.gada pie prestižās trofejas tikušas 39 dažādas klubu komandas, bet kopš valsts neatkarības atgūšanas kausu virs galvas cēlušas 13 dažādas vienības.

Izmantotie resursi:
LETA

  +2 [+] [-]

, 2022-10-20 12:10, pirms 2 gadiem
Lielisks futbolists, īsts paraugs it visā, VOT!

  +1 [+] [-]

, 2022-10-20 12:24, pirms 2 gadiem
Būšu pārstegts, ja viņš arī nākamsezon spēlēs Audā. Vispār, kā pie mums nonāk PK izlases un Barcelona sistēmas spēlētājs?

  +1 [+] [-]

, 2022-10-20 12:35, pirms 2 gadiem
manuprāt gada vārtsargs Latvijā. būtu forši PK redzēt virslīgas pārstāvi.

     [+] [-]

, 2022-10-20 23:12, pirms gada
guntis86 rakstīja: Būšu pārstegts, ja viņš arī nākamsezon spēlēs Audā. Vispār, kā pie mums nonāk PK izlases un Barcelona sistēmas spēlētājs?
Atbilde, visticamāk, slēpjās tajā, ka Auda ir FCR ferma, tātad naudas netrūkst, FCR jauniešu akadēmijā ir džeki, kas strādājuši La Liga klubos - tātad zina tā gala drēbi un Ondoā reti kur nospēlējis vairāk, kā 5-6 spēles sezonā. Puisim pasē 26 gadi, karjeras lielākā vērtība bija pirms 8 gadiem - 900k. Un arī Kamerūnā pēdējo gadu vārtos nav bijis. Saliec visu kopā un būs arī atbilde uz tavu jautājumu