Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:117, Did:0, useCase: 3

Žigajeva un Karlsona vārti ļauj "Ventspilij" pārspēt "Daugavpili"

Rolands Eliņš

Žigajeva un Karlsona vārti ļauj "Ventspilij" pārspēt "Daugavpili"
Jurijs Žigajevs un Ģirts Karlsons
Foto: Māris Greidāns/Futbola Virslīga

Ar "Ventspils" uzvaru pār "Daugavpili" (2:0) turpinājusies pirmssezonas turnīra Ziemas kausa izcīņa 2015. Abus vārtus "Ventspils" guva pirmajā puslaikā, turklāt pirmos pēc rupjas vārtsargs Georgija Čižova kļūdas, kad atzīmējās Jurijs Žigajevs, bet otros vārtus guva Ģirts Karlsons.

"Ventspils" Ziemas kausa pirmajā spēlē savā sastāvā pieteica Lietuvas pussargu Riti Leliūgu, kurš pirms pāris gadiem pārstāvēja "Liepājas metalurga" vienību, bet pēdējās sezonas pavadīja Viļņas "Žalgirī". Dzeltenzilā formā laukumā izgāja arī Ritus Krjauklis (pēc vairākiem DĀR pavadītiem gadiem iepriekšējā sezonā spēlēja "Spartakā") un iepriekš Lietuvā spēlējušais aizsargs Antons Jemeļins.

"Ventspils" sākumsastāvā bija arī Ģirts Karlsons un Jurijs Žigajevs, kā arī Alans Siņeļņikovs, bet Maksima Uvarenko atbrīvoto vietu vārtos ieņēma Jevgeņijs Ņerugals, kurš iepriekš spēlēja Daugavpils "Daugavā". Savukārt "Daugavpils" pieteica 18 gadus veco uzbrucēju Vitāliju Dubrovski, "Ventspils" dublieru pārstāvi, un ļoti ticams, ka viņš paliks komandā arī Virslīgas sezonas laikā.

Spēles sākumā aktīvāk darbojās "Daugavpils" futbolisti, taču līdz nopietnai vārtu gūšanas iespējai netika. Bet nepaveicās laukuma otrā pusē, jo pēc visai tāla un lēna centrējuma bumbu nespēja notvert "Daugavpils" vārtsargs Georgijs Čižovs. Bumba nokrita Jurija Žigajeva kāju priekšā, kurš nekautrējās to uzreiz raidīt vārtos.

Pēc tam "Ventspils" pamazām pārņēma iniciatīvu, un 34. minūtē pieķēra "Daugavpils" aizsardzību guļam - soda laukuma tālajā pusē nepiesegts bija palicis Karlsons, kurš no tuvas distances viegli pārspēja Čižovu, panākot 2:0.

Otrajā puslaikā "Ventspils" laukumā sūtīja pagājušajā sezonā iemēģinātos leģionārus Šeiku Diaņu un Ndue Mujeci, bet "Daugavpils" Čižova vietā vārtos sūtīja 15 gadus veco Andreju Šulģintovski, vēlāk laukumā devās arī pārbaudāmais spēlētājs no Igaunijas Antons Isakovs (20 gadus vecs pussargs, spēlējis Igauniajs U17 izlasē). "Ventspilij" piederēja ievērojams teritoriālais pārsvars, taču gan pašu neprecīzie sitieni, gan Šulģintovska veiksmīgā spēle neļāva gūt trešos vārtus, un mačs noslēdzās ar rezultātu 2:0.

Ziemas kauss rīt un parīt turpināsies ar B grupas spēlēm, bet "Ventspils" nākamo maču aizvadīs tieši pēc nedēļas pret "Metta/LU". Šie un visi pārējie Ziemas kausa mači būs pieejami arī portāla Sportacentrs.com tiešraidēs.

"Daugapils" - "Ventspils" 0:2 (0:2)
Vārti: Žigajevs 15` Karlsons 34`
Daugavpils: Čižovs, Liholetovs, Ivanovs, Deružinskis, Radevičs, Sokolovs, Dubrovskis, Kaļiņins, Riževskis, Tarasovs, Kokins
Rezervē: Šulģintovskis, Mitrofanovs, Jakovļevs, Isakovs, Sibgatuļins
Ventspils: Ņerugals, Kurakins, Žigajevs, Rečickis, Mordatenko, Siņeļņikovs, Karlsons, Jemeļins, Krjauklis, Leļūga, pārbaudāmais futbolists
Rezervē: Raļkevičs, Mukins, Koļesovs, Solomatovs, Vērdiņš, Ulimbaševs, Mujeci, Diaņs, Barinovs, Ignatāns

Piezīme - protokolā nav norādītas spēlētāju maiņas un dzeltenās kartītes

Ziemas Kauss, A grupa

V.KomandaUNZVārtiP
1.Skonto1002:03
1.Ventspils1002:03
3.Metta/LU0000:00
4.Daugapils0010:20
4.Daugava R0010:20

Pirmās nedēļas kalendārs

DatumsSākumsGr.SpēleRez.
19.0113:15ASkonto-Daugava2:0
20.0113:15ADaugavpils-Ventspils0:2
21.0113:15BGulbene-Valmiera Glass FK/BSS
22.0113:15BLiepāja-Jelgava

Pilns spēļu kalendārs pieejams šeit.

Slēpts komentārs: billyfromspace

  +4 [+] [-]

, 2015-01-20 15:27, pirms 9 gadiem
billyfromspace rakstīja: Nožēlojams futbols abu klubu izpildījumā...
Nožēlojams komentārs tavā izpildījumā!
Ko tad Tu gaidiji, ir taču ziemas periods, starpsezona, kad loģiski, ka viņi nav ne tuvu savā labākajā formā un šādos turnīros allaž ir ne tas labākais sniegums.

  +3 [+] [-]

, 2015-01-20 15:44, pirms 9 gadiem
Ar sakariigu treneri Ventspils ar shaadu sastaavu vareetu lielas lietas dariit shosezon. Ar Puchinski pie grozhiem - izlidoshana CL kvalja 2.kaartaa un labaakajaa gadiijumaa knaps zelts Virsliigaa ( ja Skonto viss buus normaali ar finanseem, tad Skonto pat visticamak cels Virsliigu). Vieniigi Nerugals nesaprotamu iemeslu deelj shobriid ir pirmais numurs, veel gan ir laiks atras normaalu vaartsargu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: billyfromspace
Slēpts komentārs: billyfromspace

  +6 [+] [-]

, 2015-01-20 16:14, pirms 9 gadiem
billyfromspace rakstīja: Bļaujat par Ikaunieku, apskatieties kas ir talants!!!! 16 gadīgs norvēģis tūlīt realā spēlēs
http://sportazinas.com/16-gadus-vecais-norvegijas-talants-pievienosies-madrides-real-video/
Kāpēc tu tērēji savu dārgo laiku, lai skatītos nožēlojamu futbolu???

Tur arī tas norvēģa talants paliks. Tik pieraksts un akadēmija viņa CV kādu laiku turēs virs ūdens.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2015-01-20 16:50, pirms 9 gadiem
sasha4444@inbox.lv rakstīja: тотализатор. что делал вратарь бфц при первом голе? если не снимут бфц после такого, то это будет позор вирслиги!
aha , protams. Un pēc tam sarunāja ar FKV , lai šie nesit vairāk

  +2 [+] [-]

, 2015-01-20 16:50, pirms 9 gadiem
nafig tāds toto vīrs kā Radevičs vajadzīgs BFC?

  -3 [+] [-]

, 2015-01-20 16:53, pirms 9 gadiem
Ar tādiem CV, kā ventspilniekiem, 2:0 ļoti par maz.

  +3 [+] [-]

, 2015-01-20 17:01, pirms 9 gadiem
Vēl es otrajā puslaikā laukumā redzēju Barinovu ar Nr 5,kuru šeit publicētajā sastāvā neredzu.Principā šobrīd izskatās ,ka 1.puslaika sastāvs ieskicē iespējamo šīs sezonas pamatsastāvu ar dažām iespējamām izmaiņām dažās pozīcijās.Pučinskis šajā spēlē izmēgināja sistēmu ar trim aizsargiem ,kur Siņeļņikovam piederēja visa kreisā mala.Otrais puslaiks jau nesakarīgāks ,dēļ pārāk daudzi veiktām maiņām,kura rezultātā pazuda kaut cik sakarīga spēle.Cerams,ka Siņeļņikovs ar Žigajevu uzlabos saprašanos laukumā līdz sezonas sākumam.Šī varētu būt laba saikne kreisās malas uzbrukumā.Pārbaudāmais spēlētājs ar Nr 7 bija aktīvs spēles sākumā ,vēlāk kaut kā pazuda.Par aizsardzību varēsim spriest ,kad pretīm nāks spēcīgāks pretinieks,kaut vai Skonto līmenī.Krjauklis un Jemeļins nenoliedzami Latvijas līmenī ir labi aizsargi,Kurakins.Vakanta paliek kreisā mala,ja spēlēsim ar četriem aizsargiem.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-01-20 17:26, pirms 9 gadiem
sasha4444@inbox.lv rakstīja: зачем договариваться? если было известно что у вентспилса во втором тайме будут резервисты играть. если еще бы от них пропустили был бы всеобщий позор! бфц бюджет на год делают. браво!!! вирслига продолжай в том же духи!!!
Nu, kas tev kauns nemaz nav?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2015-01-20 17:31, pirms 9 gadiem
alguns rakstīja: Vēl es otrajā puslaikā laukumā redzēju Barinovu ar Nr 5,kuru šeit publicētajā sastāvā neredzu.
Pieteikumā bija piemirsts arī Ignatāns, kurš spēlēja kreisajā flangā.

  +4 [+] [-]

, 2015-01-20 18:24, pirms 9 gadiem
billyfromspace rakstīja: Bļaujat par Ikaunieku, apskatieties kas ir talants!!!! 16 gadīgs norvēģis tūlīt realā spēlēs
http://sportazinas.com/16-gadus-vecais-norvegijas-talants-pievienosies-madrides-real-video/
Latvijai ir savs ikoniks , Norvēģiem varbūt būs savs nākamais talants,katrs priecājas par saviem talantiem,atklājumiem!

  +3 [+] [-]

, 2015-01-20 18:27, pirms 9 gadiem
markiss3 rakstīja: piekriitu Vestvood par vaartsargu un treneri , veel to Ljepaajas veco ljauzju klubinju ar suudainu mietu aiztrenkt uz faaterlandi un tad iespeeleet sastaavu pirms sezonas
trešais!
Karļiks, ja šim kāds precīzi varēs pasu iedot tad viņš apaļam priekšmetam atradīs vietu vārtu tīklā!
Jemeļins daudz pendeles pelna,tas tāds mīnuss....
Bet leitis Leliūga LM sastāvā bumbas lika tikais apakšējos vārtu stūros,no vissarežģītākām situācijām!
Tā kā nebēdā trešais ... nav nemaz tik traki!

  -1 [+] [-]

, 2015-01-20 18:40, pirms 9 gadiem
Andris5 rakstīja: Latvijai ir savs ikoniks , Norvēģiem varbūt būs savs nākamais talants,katrs priecājas par saviem talantiem,atklājumiem!
Apsveicams koments no tavas puses !

Ferdinad -> Odegārds ir karstākais jaunais spēlētājs visā pasaulē pašlaik, 15 gados debitēt augstākajā līgā ir diezgan vērā ņemams sasniegums. Tikai nezinu vai pāreja uz Reāl ir pareizā, vajadzēja doties uz kādu mazāku klubu ,kur jaunie tiek spēlēt - tas pats Ajax daudz skandināvu talantuizaudzinājis.

     [+] [-]

, 2015-01-20 18:42, pirms 9 gadiem
Sportacentrs par Edegoru laikam neko vēl nav uzrakstījis, atpaliek puiši.

  -3 [+] [-]

, 2015-01-20 18:47, pirms 9 gadiem
Gaskoins_2 rakstīja: Sportacentrs par Edegoru laikam neko vēl nav uzrakstījis, atpaliek puiši.
Kad būs oficiāli, tad arī rakstīs.

     [+] [-]

, 2015-01-20 18:59, pirms 9 gadiem
Emelins vel varetu but labs papildinajums,bet Krjauklis pashvaki izskatijas Spartaka pagajusho sezon.Nesaprotama ir Pucinska nostaja Barinova un Raljkevica situacijaa,itak ir Barinovs,kas laikam jau 5 sezonu sez rezerve,tas pats Raljkevics sez jau kuro sezonu kaa otrais,kad tad dot to iespeju ja ne tagad,kad limenis virsligai jau vairs nav tads kaads bija 5 gadus atpakalj.Prieksh kam tad vajag to internatu ja nedos vinjiem spelet nekad.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-01-20 22:15, pirms 9 gadiem
maikls19>>>Ventspils "daugavpilieši" jau savējos protams nedaudz lobē.Tāpēc varbūt paņemts Nerugals.Tomēr veselīga konkurence nevienam netraucē.Vēl jau nezin ,kurš būs pirmais vārtsargs.Uvarenko savulaik arī bija jāpierāda savs pārākums par Melničenko,ko viņš arī 2012.gada sezonā izdarīja.Pērn dublieros Raļkevičs rādīja labu spēli,aizsardzībā bez Barinova labs izskatījās Koļesovs.Tā ka rezerves ir.Jautājums tikai, kā treneri viņus laidīs klāt pamatsastāvam.

     [+] [-]

, 2015-01-20 22:20, pirms 9 gadiem
Gan Jemeļina piesaistīšana, gan Krjaukļa ir FKV visai loģiski soļi, ja pieņemam, ka Dubra, Rode un Timofejevs gatavojas doties uz ārzemēm. Nezinu, kā ir ar Kurakinu. Pieredzējuši vīri ar prāvu pieredzi. Skonto sastāvs, salīdzinot ar pērnās sezonas beigām, tagad arī loģiski kļūst pieredzējušāks un FKV zina, ka tikai ar jaunajiem izbraukt būtu grūti.

Gribētos gan, lai šosezon vairāk iespēju sevi apliecināt tiek dots Tīdenbergam, kurš individuāli labi Sadraudzības kausu aizvadīja, Barinovam, Ignatānam, Svārupam un Bezuščonokam. Vērdiņš arī ir izmēģināšanas vērts, bet pamazām FKV jāļauj saviem labākajiem jaunajiem izsisties. Šodienas sastāvā jau patīkamas tendences.

     [+] [-]

, 2015-01-20 22:25, pirms 9 gadiem
Vestvood rakstīja: Ar sakariigu treneri Ventspils ar shaadu sastaavu vareetu lielas lietas dariit shosezon. Ar Puchinski pie grozhiem - izlidoshana CL kvalja 2.kaartaa un labaakajaa gadiijumaa knaps zelts Virsliigaa ( ja Skonto viss buus normaali ar finanseem, tad Skonto pat visticamak cels Virsliigu). Vieniigi Nerugals nesaprotamu iemeslu deelj shobriid ir pirmais numurs, veel gan ir laiks atras normaalu vaartsargu.
Domāju Butrikam pēc loģikas nav vērts Pučinski mainīt. Pēdējās divās sezonās divi čempionu tituli, kauss un +/- solīds sniegums Eirokausos.

Būtu Abdultaofiks pērn pret Malmo izgājienā iesitis, nevis pa stabu trāpījis, būtu FKV nākamajā kārtā!

     [+] [-]

, 2015-01-21 00:37, pirms 9 gadiem
Abās spēlēs čalis vienkārši pateica precīzu scenāriju!! Te Tev nu bija kontrole Ziemas kausā ! - Totalizatora sērgas patiesā puse!

     [+] [-]

, 2015-01-21 00:40, pirms 9 gadiem
markiss3 rakstīja: piektais , jameeljins dzeltenos plaaksterus pelna katraa otraa izklupienaa , tad paskaidro man vienu . vai fkv grib rupjaakaas komandas titulu ?
Ne vienmēr tas kas pelna plāksterus ir negatīvs pārkāpējs!guņas līgā dažreiz šos dod tāpat....Jemeļins ir kapātājs un visu cieņu šim futbolistam!
tiesa jemeļins pendeles pelnija ne tikais Liepāja! Par Krjaukli jāpiekrīt Maiklam19,jo Liepājā kad šis špīlēja ,man šis ne visai....