Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

"Skonto", Jelgava, Liepāja - šķēršļi Ventspils ceļā uz 3.titulu pēc kārtas

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

"Skonto", Jelgava, Liepāja - šķēršļi Ventspils ceļā uz 3.titulu pēc kārtas
"Ventspils", līksmojot par 2014.gada titulu
Foto: Romāns Kokšarovs (f64)

Šodien ar "Liepājas" un "Skonto" spēli startēs 24.Virslīgas turnīrs. Tituliem bagātākais klubs vēl ilgi būs Rīgas "Skonto", taču titula sargātāja jau 2.gadu būs "Ventspils" komanda, kas 2015.gada beigu daļā lūkos iegūt 7.Latvijas čempionu titulu kluba vēsturē un jau 3.pēc kārtas.

Turnīrs un favorīti

Virslīgā kārtējo reizi mainījies komandu skaits, taču šoreiz tas patiešām šķiet ne tikai attaisnojami, bet pat ļoti pareizi un slavējami. Proti, Virslīgas licences netika piešķirtas Daugavpils „Daugavai” un Rīgas „Daugavai” – komandām, pār kurām nereti krita nepatīkama aizdomu ēna. Reformas rezultātā šogad Virslīgā būs astoņas komandas – izkritušo „Jūrmalu” aizvietojusi „Gulbene”, kas līdz šim Virslīgā spēlējusi 2011.gadā (7.vieta) un 2012.gadā (10.vieta un izkrišana). Toties joprojām nemainīga paliek izkrišanas shēma – pēdējai 8.vietai būs jādodas uz 1.līgu, bet 7.vietai nāksies piedalīties pārspēlēs ar 1.līgas vicečempioni.

Ja neskaita izslēgto Daugavpils „Daugavu”, pēdējās trīs sezonās Virslīgas labāko trijniekā spējušas iekļūt tikai trīs komandas. Visās trīs sezonās (2012.gadā Mariana Pahara, 2013. un 2014.gadā Tamaza Pertijas vadībā) par vicečempioni kļuvusi „Skonto”, pēc bronzas 2012.gadā "Ventspilij" ar Jurģi Pučinsku pie komandas stūres 2013. un 2014.gadā iegūts zelts, un vēl tikai „Jelgava” pratusi reizi ieķerties medaļās, kas notika pērn (bronza).

Šie fakti izkristalizē gaidāmā turnīra favorītes, kaut, protams, nedrīkst aizmirst talantu kalvi „Liepāju”, labiem „uzvārdiem” aizpildīto „Sprataku” un arī pārējām trim komandām. Pirmssezonas preses septiņu komandu pārstāvji (lielākoties treneri) minēja, ka mērķis ir vai nu tituls, vai medaļas, vai 4.vieta („Daugavpilij”) vai 5.vieta („Mettai”/LU), un zemāk par 5.vietu tēmē tikai viena komanda – jaunpienācējas „Gulbenes” treneris Vladimirs Pačko atzina, ka mērķis būs noturēties Virslīgā.

Atgriežoties pie titula tēmas, par turnīra galveno favorīti būtu loģiski saukt pēdējo divu gadu čempioni „Ventspili”, taču jāsaka, ka starpsezonas komplektēšanās procesā visvairāk pārliecinājusi „Skonto” – neskatoties uz pēdējo gadu finansiālajām problēmām, Pertijas komandai pievienojušies patiešām ļoti labi zināmi un spēcīgi futbolisti. Ja vien „Skonto” visas sezonas garumā saglabās komandas kodolu, atkal netiks atņemti punkti un tamlīdzīgi, domājams, pat „Ventspilij” būs sarežģīti galvaspilsētniekus atstāt aiz savas muguras. Šeit gan būtiski atzīmēt, ka ne tikai iespējamās klubu problēmas var mainīt spēku samērus sezonas gaitā, bet arī vasaras transfēru periods, kas tradicionāli stipri ietekmē sastāvus.

Sastāvi

Skaidrs, ka visiem Latvijas futbola interesentiem pēdējo mēnešu laikā ir bijusi iespēja sekot gan Virslīgas Ziemas kausam, gan jaunumiem komandu sastāvos, taču, ja nu gadījumā kāds pēc iepriekšējās sezonas beigām novembrī devās „ziemas miegā” un tikai tagad „pamodies”, tad atgādināsim īsumā arī būtiskākās sastāva izmaiņas.

„Ventspils” zaudējusi Kasparu Dubru, Oļegu Timofejevu, Maksimu Uvarenko, Abdultaofiku Ahmedu, Torniki Tarhnišvili – šie pieci spēlētāji pērn pēc spēles laika bija TOP6, un vienīgais palikušais ir Antons Kurakins. Vēl komandu pametuši Renārs Rode un Daniils Ulimbaševs. Klāt nākuši Vitālijs Meļņičenko, Antons Jemeļins, Ritus Krjauklis, Ritvars Rugins, Daniils Turkovs, serbu pussargs Ivans Doričs.

„Skonto” sastāvam pievienojies iespaidīgs saraksts: Germans Māliņš, Vitālijs Smirnovs, Renārs Rode, Oļegs Timofejevs, Igors Kozlovs, Artūrs Pallo, Mārtiņš Milašēvičs, Aleksejs Višņakovs, Alekss Regža, lietuvietis Mindaugs Kalons, krievs Maksims Usanovs, Ukrainas spēlētājs Levans Maharadze, kolumbieši Santiago Vasko Himeness, Ivans Mena, Andress Moskera, nigērietis Džošua Dērs. Protams, arī zaudējumi ir – no līderiem „Skonto” pametuši Laša Dvali, Ritvars Rugins, Vladislavs Gabovs, Irakli Klimiašvili. Vēl jāņem vērā, ka smags savainojums ir Viktoram Morozam, komandas ierindā vēl nav atgriezies ganietis Ofosu Apija.

„Jelgavai” vairs nepalīdzēs Vladislavs Kozlovs, Romans Bespalovs, Andrejs Kiriļins, Maksims Daņilovs, toties pievienojušies Gļebs Kļuškins, Edgars Kārkliņš, senegālietis Abdulajs Diallo, nigērietis Ismaila Musa, ganietis Idrisu Abdalla, krievs Rustams Sosranovs.

„Liepāja”, kā zināms, zaudējusi Jāni Ikaunieku un Denisu Ivanovu, arī Tomu Mežu, klāt nākuši bolīvietis Aleksis Karasko un argentīnietis Leonels Strumija, kā arī, protams, atkal galvenajai komandai noteikti palīdzēs „jauniesauktie” dublieru komandas spēlētāji.

„Spartaks” tradicionāli ievērojami mainījis sastāvu, it sevišķi leģionāru lauciņā. Kūrortpilsētas komandas kreklu pielaikos Dmitrijs Grigorjevs, Nauris Bulvītis, Toms Mežs, Romans Bespalovs, Daniils Ulimbaševs, Raivis Vītolnieks, ukraiņi Dmitro Nazarenko, Sergejs Siļuks, Maksims Maksimenko, kazahs Sergejs Gridins, nigērietis Abdultaofiks Ahmeds, itālis Frančesko Vivakva. Aizgājuši prom Vitālijs Smirnovs, Ritus Krjauklis, Vitālijs Meļņičenko, Igors Kozlovs, Isifu Lemptijs, Ņikita Čerepanovs, Džordžs Arhins, Konstantīns Kravčenko, Vitālijs Fedorivs un citi.

„Daugavpils” sastāvu papildinājusi ar Janu Radeviču, Jevgeņiju Ņerugalu, Ēriku Kokinu, Edgaru Vērdiņu, francūzi Janu Guelu, japāni Tomoki Fudžikavu, portugāli Migelu Sidu. Zaudēti Antonijs Černomordijs, Vladislavs Fjodorovs, Jurijs Halimons, Kijoši Nakatani.

„Metta”/LU tikusi pie Maksima Daņilova, Kirila Ševeļova, Armanda Pētersona, Andreja Siņicina, Edija Joksta, Alekseja Giļņiča, Davida Bagdasarjana, Roberta Uldriķa. Prom devušies Artūrs Pallo, Mārtiņš Milašēvičs, Jurģis Kalns, Marsels Vapne, Kārlis Putāns.

„Gulbene” ieguvusi Aleksandru Ivanovu, Aleksandru Solovjovu, Vladimiru Volkovu, Konstantīnu Budilovu, Ņikitu Pačko, rumāņus Alinu Stoiku, Arafu Mustafu, Stefanu Marinu, portugāli Lī Laminu, spāni Ourinihu Omaru, Somijas futbolistu Īdli Elmi, krievu Ivanu Latiševu un citus. Zaudējumi ir Vaki Atsuši, Aleksejs Bespalovs, Māris Savinovs, Mārcis Savinovs, Raitis Dzelzkalējs, Jurijs Idionovs, Verners Apiņš, Viktors Golovizins.

Virslīgas dalībnieces 2015.gadā un to sastāvi:

Sastāvi
Ventspils
Skonto
Jelgava
Liepāja
Spartaks
Daugavpils
Metta/LU
Gulbene

Virslīgas čempiones

GadsČempioneGadsČempione
1992.Skonto2004.Skonto
1993.Skonto2005.Liepājas metalurgs
1994.Skonto2006.Ventspils
1995.Skonto2007.Ventspils
1996.Skonto2008.Ventspils
1997.Skonto2009.Liepājas metalurgs
1998.Skonto2010.Skonto
1999.Skonto2011.Ventspils
2000.Skonto2012.Daugava (D)
2001.Skonto2013.Ventspils
2002.Skonto2014.Ventspils
2003.Skonto2015.???

Virslīgas čempiones

VKlubsSk
1.Skonto14
2.Ventspils6
3.Liepājas metalurgs2
4.Daugava D1

Godalgoto trijniekā iekļuvušie klubi

VietaKlubsPilsēta1.v.2.v.3.v.Kopā
1.SkontoRīga145221
2.VentspilsVentspils65617
3.Liepājas metalurgsLiepāja27413
4.DaugavaDaugavpils1023
5.RAF; JelgavaJelgava0235
6.DaugavaRīga0202
7.Vilan-D; DinaburgDaugavpils0134
8.OlimpijaRīga0101
9.-11.VEFRīga0011
9.-11.DAGRīga0011
9.-11.FK RīgaRīga0011

Kura komanda kļūs par Virslīgas čempioni 2015.gadā?

  • 46

  • 61

  • 24

  • 58

  • 18

  • 3

  • 5

  • 6


  +1 [+] [-]

, 2015-03-13 07:08, pirms 9 gadiem
paldies autoram

     [+] [-]

, 2015-03-13 09:04, pirms 9 gadiem
Edmund, paldies par info
-------------------------------------
tās pārspēles gan padomju laiku atlieka, novembrī dubļos, "-" temperatūrā, virslīgas komandai pēc smagas sezonas

ja nesabruks finanšu daļa, čempioni - Skonto

sezonas sākums laika apstākļu ziņā izcils - tādu pat nosapņot nevarēja

  +5 [+] [-]

, 2015-03-13 09:08, pirms 9 gadiem
Apsveicu visus fanus un ne tikai ar jaunas sezonas atklasanu.Novelu veiksmes un labu futbolu visiem virsligas dalibniekiem.Novelu klubu saimniekiem,treneriem un futbolistiem spelet tiru futbolu.Liepainieki!Visi kas mil futbolu naciet uz stadionu atbalstit savu komandu.Mums ir vieniga futbola komanda virsliga,kura parsvara sastav no vietejiem puisiem.Naciet un atbalstiet vinus,jus esat 12 speletais.

     [+] [-]

, 2015-03-13 09:20, pirms 9 gadiem
Jelgava vienreiz augstāk par savu pēcpusi uzlēca tas arī viss. Domāju, ka šogad cīnīsies par savu ierasto 5. vietu.

  +4 [+] [-]

, 2015-03-13 09:32, pirms 9 gadiem
Visiem augsti mērķi un tikai Gulbene tāda piezemētāka.Tas labi un gan jau sezonas gaitā redzēsim ,kas ir kas.Kas attiecās uz Gulbeni.Leģionāru papildinājums Latvijas līmenim nudien nav tas sliktākais.Visās līnijās ir pieteikti leģionāri,no kuriem Elmi un Lamine varētu būt neslikti.No Rumānijas visi spēlējuši vietējā čempionātā zemākajās līgās.Pamatsastāvam pietiek arī normāli spēlētāji ar Latvijas pasi,tā kā Mettai viegla dzīve jau nu šogad nebūs.Protams,ja Gulbene spēlēs tīru futbolu,bet to tikai rādīs laiks.

  +7 [+] [-]

, 2015-03-13 09:39, pirms 9 gadiem
Visus apsveicu ar sezonas sākumu! Par tīru un skatāmu sezonu!

  +3 [+] [-]

, 2015-03-13 09:45, pirms 9 gadiem
Sveicu! Sveicu! Sveicu! Ar man un daudziem jo daudziem krietniem vīriem un dažām sievām saistošāko sporta turnīra pasaulē pirmo dienu!

Ja par šodienas spēli, tad SKO ir favorīts. Bet galvenais varonis man šķiet šai spēlē būs kāds, kuram virspusē (pasvītroju vārdu virspusē) nebūs ne LIE, ne SKO forma.
Mans paredzamais (anti)varonis ir mans novadnieks, bet viņa vārds nav Dāvis. Redzēsim, vai tipāžs spēs attūrēties no sevis izcelšanas. Vai tiešām vēl kāds nezin, par ko ir runa?!

Nākamais:
Ja Latvijā ir kāds neitrālais futbola draugs, kas nezin, par kuru komandu līdzi just, tad varu piedāvāt kritērijus:
Latviska
Vietējie pilsētas novada kadri
Skaists stadions
Gadsimtu ilgas tradīcijas
Piekritīsiet, ka ļoti normāli kritēriji izvēlei, par ko just līdzi neitrālajiem Latvijas futbola līdzjutējiem : )

Uz priekšu FK Liepāja!!!

p.s.
diemžēl mana ieielgusī slimība, ko raženi esat pamanījuši sc.com sadaļās pēc manas klātbūtnes daudzuma, liedz vēl 2h būt laukā vējā saltumā :/

  -2 [+] [-]

, 2015-03-13 09:55, pirms 9 gadiem
kanvit rakstīja: Apsveicu visus fanus un ne tikai ar jaunas sezonas atklasanu.Novelu veiksmes un labu futbolu visiem virsligas dalibniekiem.Novelu klubu saimniekiem,treneriem un futbolistiem spelet tiru futbolu.Liepainieki!Visi kas mil futbolu naciet uz stadionu atbalstit savu komandu.Mums ir vieniga futbola komanda virsliga,kura parsvara sastav no vietejiem puisiem.Naciet un atbalstiet vinus,jus esat 12 speletais.
Varētu jau iet... Bet pāgājušo gadu cik atceros tad rezerves stadionā ieeja bija bezmaksas... šogad plēš naudu... 1.50 eiro
īsti nav saprotams kpc.... tad jau būs uzlikuši apkārt žogu lai bezmaksas nevar redzēt...

  +1 [+] [-]

, 2015-03-13 09:55, pirms 9 gadiem
Šogad, lai paspilgtinātu sc.com sadaļas par LIE spēlēm Virslīgā un (cerams) kausOS, piedāvāšu liepājniekiem kādu vērtīgu un nozīmīgu dziesmu. Skaitīsies arī dziesmas, ko sarakstījuši Liepājas skartie Liepājas laikā dzīvojošie (Imka, Z. Muktupāvels u.c.), nerinājot par dzimušajiem un augušajiem un tepat tuvumā esošajiem (Z. Liepiņš, J. Lūsēns) un visu mūžu skaudro Liepāju elpojušiem (Pupmpure, Groģis, Fomini).
Šo dziesmu veltu visiem latviešiem, latviskuma un Latvijas cienītājiem!!!

https://www.youtube.com/watch?v=_tI...

"Mums acis būs vaļā"

  +3 [+] [-]

, 2015-03-13 10:00, pirms 9 gadiem
Ļurba rakstīja: Varētu jau iet... Bet pāgājušo gadu cik atceros tad rezerves stadionā ieeja bija bezmaksas... šogad plēš naudu... 1.50 eiro
īsti nav saprotams kpc.... tad jau būs uzlikuši apkārt žogu lai bezmaksas nevar redzēt...
Par velti var nolikt tikai kluci
Ja gribi prasīt ko no komandas, tad maksā arī Tu tai

  +1 [+] [-]

, 2015-03-13 10:00, pirms 9 gadiem
Tāda priekšnojauta, ka sāksies ar neizšķirtu.

  +1 [+] [-]

, 2015-03-13 10:06, pirms 9 gadiem
Hei, algun, olga, Andri5, 1, DarkEagle, Lieliskaisxxx, Kanvit, Key23, Bimbi!
Nepalaidiet garām šo konkursu.
Būsim kopā!!!

Konkurss: "Futbola Virslīgas prognozes kopā ar...

  +3 [+] [-]

, 2015-03-13 10:07, pirms 9 gadiem
Ļurba rakstīja: Varētu jau iet... Bet pāgājušo gadu cik atceros tad rezerves stadionā ieeja bija bezmaksas... šogad plēš naudu... 1.50 eiro
īsti nav saprotams kpc.... tad jau būs uzlikuši apkārt žogu lai bezmaksas nevar redzēt...
1.50 €, tā jau nav plēšana!No šāda mača pat par šādu simbolisku maksu klubs tīri brangi varēs nopelnīt!Kāpēc to laist vējā?
Tad jau droši vien papildus žogs arī būs ...

Veiksmi Liepājai šodienas mačā un visā sezonā!

  +2 [+] [-]

, 2015-03-13 10:16, pirms 9 gadiem
Šāda līmeņa mačs maksātu eiropā 10-20 eur
pie mūsu maksātspējas es teiktu būtu jābūt
top3 spēles 6 EUR
Pārējās un LK 4 EUR
Eirokausi 10 EUR

Bet laikam visas cenas ir vēl jādal ar 2
ja jau pat LAT HOL niopirku pie soda laukuma pa 6 eur...

  +2 [+] [-]

, 2015-03-13 10:20, pirms 9 gadiem
Ļurba rakstīja: Varētu jau iet... Bet pāgājušo gadu cik atceros tad rezerves stadionā ieeja bija bezmaksas... šogad plēš naudu... 1.50 eiro
īsti nav saprotams kpc.... tad jau būs uzlikuši apkārt žogu lai bezmaksas nevar redzēt...
LM laikos kluba saimnieki vareja atlauties taisit speles rezerves laukuma par brivu.Tagadejie saimnieki ir nabagi,un uzskatu ka rikojas pareizi,galu gala si spele ir virsligas oficiala spele,par kuru ir jamaksa naudu.Bet no otras puses,tomer pirmo cempionata atklasanas speli saimnieki vareja uztaisit par brivu.Uzskatu,ka ta butu pareizak.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-03-13 10:30, pirms 9 gadiem
arhivs X rakstīja: Tava dailrunība liek painteresēties vai slimība nav saistita ar 40 grādiem?
Diemžēl, kad biju vesels, tad šō grādu neturēju katru piektdiens vakaru tālu, bet tagad javeseļojas ; )
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-03-13 11:18, pirms 9 gadiem
Mr.Eksperts rakstīja: gribas šodien kko iedzert.
Tev atkal bērzu urbjus un renītes aizvest
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2015-03-13 12:38, pirms 9 gadiem
Jā, rezerves laukumam apkārt ir niecīgs žogs, bet ja nevēlies šķirties no 1.50 eiro, spēli droši par brīvu varēs vērot stāvus, žogs nebūs speciāli aizsegts. Kā students spēli iešu skatīties par brīvu taka problēmu nav. Šogad biļetēm cena uzlikta ne tikai tāpēc tā grib klubs, bet gan tādēļ, ka šogad LFV prasa katram klubam iekasēt naudu no biļetēm, tas šķiet tikai normāli.

     [+] [-]

, 2015-03-13 13:43, pirms 9 gadiem
Mr.Eksperts rakstīja: A. šogad urbs pats..ar elektrisko urbi
Urbis, nebūs Tev tagad zaļā sula :ppp

  +1 [+] [-]

, 2015-03-13 13:51, pirms 9 gadiem
Par Liepāju! Bet 8 komandas virslīgā ir maz, futbols jāatīsta arī periferijā. Būtu labi, ja virslīgā spēlētu Valmiera, vēl kāda mazpilsētas komanda.

     [+] [-]

, 2015-03-13 14:22, pirms 9 gadiem
Jānis Derums rakstīja: Par Liepāju! Bet 8 komandas virslīgā ir maz, futbols jāatīsta arī periferijā. Būtu labi, ja virslīgā spēlētu Valmiera, vēl kāda mazpilsētas komanda.
Šosezon ir vēl OK!Rēķini ka no 2014 gada atkrīt
JUR - TOTO
DD - TOTO
DR - TOTO
vai GUL nomainīs JUR(zinām kādā spēlē,jo ir pieredze šim klubam) to manīs,bet divu pārējo nepielaišana krietni attīra šo līgu no TOTO!
Šosezon var vēl pieciest 8 komandas,bet nākotnē ar jauno čaļu ienākšanu futbolā ir jāpalielina klubu skaits,ja vēlamies redzēt attīstību LV futbolā!
Tā kā šeit Tev piekrītu!

     [+] [-]

, 2015-03-13 16:07, pirms 9 gadiem
Yomayoo rakstīja: Visus apsveicu ar sezonas sākumu! Par tīru un skatāmu sezonu!
Tikai par!!!,bet ...........cerams netiksim muļķoti