Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:117, Did:0, useCase: 3

Kalašņikovs: "Pieredzējušajiem spēlētājiem vajadzēja uzvarēt vairākumā"

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Kalašņikovs: "Pieredzējušajiem spēlētājiem vajadzēja uzvarēt vairākumā"
"Skonto" komanda
Foto: Aigars Prūsis

"Liepājas metalurga" galvenā trenera vietas izpildītājs Dmitrijs Kalašņikovs pēc zaudējuma kausa finālā pret "Skonto" pauda vilšanos savas komandas nespējā uzvarēt vairākumā. Savukārt rīdzinieku treneris Marians Pahars atzina, ka pēcspēles sitienus izpildīja tie, kuri bija svaigāki.

"Esam apmierināti ar uzvaru. Kauss ir trofeja. Savu spēlētāju priekšā noņemu cepuri. Esmu viņiem pateicīgs. Lai izvilktu tādas spēles, nepieciešams raksturs, ticība. Kad vairāk nekā pusi spēles aizvadi 10 cilvēku sastāvā, bet rezultāts ir vienāds, pretinieks spiež... Mums izdevās izturēt!

Nesalūzām pēc pirmās neiesistās "pendeles". Domāju, ka netrāpītais 11 metru sitiens nospēlēja mums par labu. Nākamreiz saviem spēlētājiem speciāli teikšu, lai pirmo nesit iekšā," jokojot teica "Skonto" galvenais treneris Marians Pahars.

"Man radās iespaids, ka netrāpītā "pendele" mūs saliedēja, bet Liepāja tieši pretēji – atslābinājās un nodomāja, ka jau ir uzvarējusi," piebilda Pahars.

"Skonto" vienīgo vārtu autors Valērijs Šabala: "Tā ir prestiža trofeja, kuru ilgi nebijām ieguvuši. Kausa izcīnīšana ir svarīga psiholoģiskajā ziņā atlikušajām spēlēm Virslīgā. Šī spēle bija neiespējama. Bija grūtāk nekā Baltijas līgas fināls pret "Ventspili". Tagad mēs ticēsim, ka visu varam izdarīt."

Paharam pēcspēles prese konferencē tika uzdots jautājums par to, kā tika izraudzīti "pendeļu" sitēji. Treneris vispirms ļāva uz šo jautājumu atbildēt Šabalam: "Pajautāja, kurš ir pārliecināts par sevi."

"Jā. Jautāju, kurš ir pārliecināts, taču jau pirms tam man bija zināmi sitēji. Jebkurā gadījumā Šabala nesitīs, lai gan ir gatavs. Teicu, ka viņam nevajag. Roma Amirhanovs ir mierīgs spēlētājs. Štata "pendeļu" sitējs Siņicins – obligāti! Fertovs – obligāti! Siņeļņikovs – tas pats. Pētersons? Bija šaubas, taču viņš izgāja uz maiņu un bija svaigs. Citu variantu faktiski vairs nebija. Kad nomainīju Šmatovaļenko, viņš knapi varēja paiet," situāciju komentēja Pahars.

Ko citādāk darītu "Liepājas metalurga" galvenā trenera vietas izpildītājs Dmitrijs Kaļašņikovs?

"Papildlaikā varējām nospēlēt citādāk. Mums tad bija par vienu spēlētāju vairāk. Man šķiet, ka, abām komandām spēlējot vienādos sastāvs, mēs spēlējām labāk, nevis tajā posmā, kad bijām vairākumā. Mums pietrūka spēka. Tā bija vairāk nekā pretiniekam, taču par maz, lai pārvarētu "Skonto" blīvo aizsardzību. Lai pārvietotos pa brīvajām zonām vajag spēka, kura mums nebija. Laukums arī bija diezgan "smags"," teica Kalašņikovs.

Liepājnieku treneris sūkstījās ar neizmantotajām iespējām: "Momentu mums netrūka. Sākumā 100% iespēju nerealizēja Toms Tamošausks. Afanasajevs neiesita... Ja mums būtu jaunie futbolisti, bet viņiem pieredzējušie, tad vēl varētu saprast nespēju novest spēli līdz uzvarai. Varbūt pietrūka pārliecības. Par neieskaitītajiem vārtiem... Negribu zaudējuma vainu uzvelt tiesnešiem. Negribu skarties tai tēmai, bet... labs tiesnesis tāds, kurš nav pamanāms. Šodien viņš [Vadims Direktorenko] bija pamanāms."

"Mums bija ļoti svarīgi uzvarēt šo spēli, lai varētu pārvarēt melno līniju. Bija iespēja uzlabot garastāvokli. Domājām, ka vinnēsim, jo no 65. minūtes bijām vairākumā. Mums bija jāņem spēle, taču nogaidījām līdz "pendelēm". Tajās viss notika, kā notika," nomākts pēc spēles bija "Metalurga" uzbrucējs Vladimirs Kamešs.

  +5 [+] [-]

, 2012-05-13 09:51, pirms 12 gadiem
Kalašņikovs
Negribu skarties tai tēmai, bet... labs tiesnesis tāds, kurš nav pamanāms. Šodien viņš [Vadims Direktorenko] bija pamanāms."
----------------
Tieši tā ,un pat ļoti pamanāms,bet vai tad savādāk varēja būt?spēlēja taču skonta!

  -1 [+] [-]

, 2012-05-13 11:37, pirms 12 gadiem
Tā tas ir.

  -3 [+] [-]

, 2012-05-13 12:05, pirms 12 gadiem
Andris5 rakstīja: Kalašņikovs
Negribu skarties tai tēmai, bet... labs tiesnesis tāds, kurš nav pamanāms. Šodien viņš [Vadims Direktorenko] bija pamanāms."
----------------
Tieši tā ,un pat ļoti pamanāms,bet vai tad savādāk varēja būt?spēlēja taču skonta!
Pa maz Skonto speletaju noraidija laikam, vajadzeja vairak lai LM un tadi ka tu butu priecigi........

     [+] [-]

, 2012-05-13 12:12, pirms 12 gadiem
neitrals23 rakstīja: Pa maz Skonto speletaju noraidija laikam, vajadzeja vairak lai LM un tadi ka tu butu priecigi........
Pamatoti noraidīja!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2012-05-13 14:02, pirms 12 gadiem
Manuprāt Direktorenko vajadzēja Surņinam parādīt dzelteno kartīti jau 8.minūtē,tomēr viņš izlēma savādāk un rezultātā aizgāja diezgan asa spēle ,kurā ar lielām grūtībām nācās noturēt futbolistus rāmjos.Šoreiz Kalašnikova tiesnešu pieminēšana ir vairāk kā nekorekta,jo galīgi Vadims netraucēja LM uzvarēt šo maču.Drīzāk pēc spēlētāja noraidīšanas šo iespēju viņš liedza Skonto,jo viņiem jau tā bija problēmas ar vārtu momentu radīšanu.Maču noraka LM pats un tur pat vairāk nav ko diskutēt.

     [+] [-]

, 2012-05-13 14:29, pirms 12 gadiem
alguns rakstīja: Manuprāt Direktorenko vajadzēja Surņinam parādīt dzelteno kartīti jau 8.minūtē,tomēr viņš izlēma savādāk un rezultātā aizgāja diezgan asa spēle ,kurā ar lielām grūtībām nācās noturēt futbolistus rāmjos.Šoreiz Kalašnikova tiesnešu pieminēšana ir vairāk kā nekorekta,jo galīgi Vadims netraucēja LM uzvarēt šo maču.Drīzāk pēc spēlētāja noraidīšanas šo iespēju viņš liedza Skonto,jo viņiem jau tā bija problēmas ar vārtu momentu radīšanu.Maču noraka LM pats un tur pat vairāk nav ko diskutēt.
Algun!
Noraidīja pamatoti,ja mēs šeit sāksim detalizēti apspriest kartiņu piešķiršanu,tad noteikti tas nebūs par labu skontam!sinelnikovam par simulācijām kur kāda kartiņa tika parādīta?tas pats blanks gāzās soda laukumā ,mingazovs simulēja..........,tas ka netika piešķirtas šīs kartiņas abām pusēm ,tas protams ,bet nevajag šeit pieminēt vienu epizodi(Surņina) ka redz tā bijusi par pamatu asai spēlei!
Ja tiesnesis tiesā neobjektīvi,jeb kādai no pusēm par labu,agrāk vai vēlāk asumi būs,tev šķiet tas būtu jāzin!
Agrāk kad direktorenko FKV pret skontu gribēja notiesāt,tad tu šeit bļāvi nelabā balsī,un es neatceros, ka tevi kāds par to pārmestu!Tā kā arī tu šoreiz paklusē!

  +1 [+] [-]

, 2012-05-13 18:11, pirms 12 gadiem
Ne tik daudz šoreiz nospēlēja ( papildlaikā ) spēku resursi, cik daudz pietrūka no Lm pieredzējušiem spēlētājiem kāds neordinārs gājiens, piemēram provokācija, viltībiņa utt. LM papildliku spēlēja primitīvi, kas nebūtu sagādajis Skonto par 9 viru sastāvā atsisties. Kustības nebija nekādas, vienas vienīgi tālās piespēles uz Kamešu un Askerovu. Biju cerējis no LM papildlikā daudz vairāk. Ja runājam par tiesnesi, tad jau no mača sākuma viņš parādīja, ka emocijas neņems virsroku. Tā kā viennozīmīgi Lm pats vainīgs par šo zaudējumu un tas ir jāpieņem. Vienigi kas priecēja, ka no LM spelētāju puses beidzot bija cīņasspars un degsme. Bet ar to bija gaužām par maz.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-05-14 21:40, pirms 12 gadiem
>>>Andrim5
Es ne ar vārdu neesmu pieminējis ,ka Direktorenko būtu skontieti noraidījis nepamatoti.Es vēlreiz uzsveru,ka tiesnesis absolūti netraucēja LM uzvarēt ,un spēli viņi zaudēja paši.Nemeklē uti tur,kur tās nav.Pameklējiet to uti labāk savā kažokā.