Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:117, Did:0, useCase: 3

Klāt Latvijas kausa fināls: runā Karašausks, Ulimbaševs, Zuntners

Klāt Latvijas kausa fināls: runā Karašausks, Ulimbaševs, Zuntners
Artūrs Karašausks pret "Ventspils" aizsardzību. Foto: FK Ventspils

Svētdienas pusdienlaikā sporta cienītājus gaida viena no sezonas svarīgākajām spēlēm Latvijas futbolā – kausa izcīņas fināls starp vietējo "Ventspili" un "Liepāju". Sportacentrs.com sazinājās ar abu komandu pārstāvjiem, lai atbildīgā mača priekšvakarā noskaidrotu gatavību cīņai.

"Viensviens" Latvijas kausa fināls futbolā svētdien Ventspils olimpiskā centra stadionā sāksies jau pulksten 13. Šīs spēles likme ir ļoti augsta – ne tikai tituls, bet iespēja nākamajā sezonā spēlēt Eirokausos, šoreiz jaunizveidotajā UEFA Eiropas konferenču līgā. "Ventspils" futbolisti par to gan vēl var pacīnīties Virslīgā, taču tad jāgūst uzvaras ne tikai pašiem, bet arī jācer uz konkurentu neveiksmēm. Ja ventspilnieki Latvijas kausu ieguvuši septiņas reizes, tad "Liepāja" trofeju izcīnījusi vienreiz – 2017. gadā, kad finālā ar 2:0 uzveica "Riga" komandu. Toreiz divus vārtus vēju pilsētas kluba labā iesita Artūrs Karašausks, kurš ir viens no komandas līderiem arī šobrīd.

Artūrs Karašausks, "Liepājas" uzbrucējs
"Zinām, cik svarīga ir šī spēle. Gatavosimies kā parasti, bet šim mačam vajadzīga pareizā pieeja tieši psiholoģiski. Tas ir pats galvenais. Fināls ir fināls – visu izšķir tikai viena spēle. Ja zaudē, tu zaudē, var teikt, visu. Tāpēc būs cīņa līdz pēdējam. Abām komandām spēle būs ļoti svarīga, Eirokausi mums ir ļoti vajadzīgi. Mača laikā nebūs ne sekundes atslābuma.

Svarīgi šai spēlei noskaņoties mierīgi un bez stresa, lai mēs, izejot laukumā, justu par sevi pārliecību. Koncentrēšanās līmenis jāsaglabā visu maču. Spiediens būs liels, tāpēc tieši psiholoģiskajai gatavībai būs liela nozīme. Protams, uztraukums būs, bet tam ir jāpazūd ar brīdi, kad iziesim laukumā. Mums uzreiz jāparāda, ko gribam no šīs spēles.

Viena komanda uzvarēs, bet otra zaudēs. Darīsim visu, lai kausu iegūtu mēs. Mūsu trumpji ir ātrums priekšējā līnijā, esam labi pretuzbrukumos. Tomēr spējam arī labi kontrolēt bumbu, bet, vai varēsim to darīt uz laukuma, kāds ir novembrī, tas ir jautājums. Finālu uzvarēs tas, kurš spēlēs futbolu. Laukumā var arī nebūt skaista spēle un visu var izšķirt standartsituācijas.

"Ventspilī" izceļas Lukass Villela un Jevgeņijs Kozlovs. Viņi ir ātri, tāpēc būs jāuzmanās. Arī aizsargi ir tādi, kuri var gan iesist pa kājām, gan labi nospēlēt savās pozīcijās."

Daniils Ulimbaševs, "Ventspils" pussargs
"Esam sarūgtināti, ka trešdien neuzvarējām Daugavpilī, bet visi saprot, ka Latvijas kausa finālam būs ļoti liela nozīme. Ja būtu uzvarējuši "Daugavpili", mēs Virslīgā būtu pacēlušies uz trešo vietu. Neviens nezina, kas būtu noticis tālāk pēc tam. Varējām sev atvieglot dzīvi, bet neko darīt. Paši esam vainīgi. Tomēr, ja iegūsim Latvijas kausu, tik un tā iekļūsim Eirokausos, un visi komandā – futbolisti, treneri, prezidents – grib nākamgad tajos spēlēt. Līdz ar to svētdienas mačam gatavojamies ļoti nopietni.

Protams, pirms šādām spēlēm ir spiediens, jo saprotam, ka šis mačs daudz ko izšķir. Tomēr vajag to visu uztvert mierīgāk. Arī treneris Viorels Frunze saka, ka pāri savam dibenam tāpat nepārlēksim. Katram uz šo maču jāiziet kā uz pēdējo un no sevis laukumā jāatstāj viss, un kā būs – tā būs.

Par to, kā uzvarēsim, negribu runāt. Šī būs principiāla spēle. Iepriekšējo maču Ventspilī pret "Liepāju" zaudējām (0:2), tāpēc arī tā ir neliela papildus motivācija. Pēdējās dienas esam rūpīgi analizējuši savus pretiniekus, bet neko vairāk nevēlos stāstīt. Zinām, ka liepājnieki sezonas beigās ir labā formā. Uzvarēja daudzās spēlēs, taču noteikti ir sarūgtināti par neseno zaudējumu pret Jūrmalas "Spartaku", tā kā, domāju, arī viņiem būs niknums.

Mājās spēlēt ir ērtāk. Varbūt tas mums iedos mazu plusiņu, jo nevajadzēs nekur braukt. Laukuma kvalitāti gan gribētos nedaudz labāku – ir rudens un sezonas beigas, taču tik un tā uz tāda ir patīkamāk spēlēt nekā uz sintētikas. Zālājs it kā ir normālā stāvoklī, stadiona darbinieki cenšas to uz svētdienas spēli sagatavot pēc iespējas labāku."

Mareks Zuntners, "Liepājas" treneris
"Skaidrs, ka mums šī būs gada svarīgākā spēle. Iespējams, "Ventspils" par sevi domā tāpat. Mums aiz muguras bijis smags grafiks, bet tagad visas domas ir tikai par Latvijas kausa finālu. Šādos mačos gan parasti ir maz skatāmas spēles, skaisti vārti vai kombinācijas. Tie drīzāk ir darba vārti un momenti. Finālus uzvar ar raksturu, bet galvenais ir rezultāts, un demonstrētā spēle nevienu neinteresēs, jo paliks tikai iznākums uz tablo. Esam gatavi. Noskaņojums komandā ir pozitīvs un kaujiniecisks. Domāju, svētdien to parādīsim, kad iziesim uz laukuma.

Šis mums būs svarīgākais mačs sezonā, jo, pirmkārt, tā ir iespēja nākamsezon spēlēt Eirokausos. Otrkārt, kausa fināls ir cīņa par titulu – uzvarot vienā spēlē, varam izpildīt daļu no sezonas uzdevuma. Spiediens ir gana liels, bet, domāju, mums ir pietiekami pieredzējusi komanda, kas ne reizi vien jau ir piedalījusies līdzīgās spēlēs. Fināls jau pats par sevi ir spiediens un sagādā uztraukumu. 90 minūtēs ir jāizliek viss, kas tevī ir iekšā, varbūt pat vairāk. Mēs esam gatavi. Pierādīsim, ka esam spēcīgāki.

No malas nevar pateikt, kura komanda ir stiprāka – "Liepāja" vai "Ventspils". Tās ir divas spēkos līdzvērtīgas komandas. Kurš izmantos savas iespējas atsevišķās spēles epizodēs, kurš mazāk kļūdīsies, kurš būs psiholoģiski gatavāks dažādām situācijām, arī negatīvām, tas arī uzvarēs.

"Ventspilī" redzu izsalkumu. To var redzēt spēlētāju acīs. Viņi ir bīstami ar pietiekami sabalansētu sastāvu, kas jau kādu laiku spēlē kopā. Ir arī individuāli spēcīgi futbolisti. Visu cieņu komandai un treneriem. Tā būs divu līdzīgu pretinieku cīņa. Fināls ir tāda spēle, kurā nevajag ne motivāciju, kurā aizmirstas arī smagi grafiki un atjaunošanās periodi. Tur visiem ir spārni un vēlēšanās uzvarēt. Kurš vairāk gribēs, tas arī iegūs kausu."

Kura komanda uzvarēs Latvijas kausa finālā?

  • 87

  • 198


     [+] [-]

, 2020-11-07 12:13, pirms 3 gadiem
Kurš būs galvenais tiesnesis?
Vai tik ne Ventiņu "labākais" draugs,,,

  -1 [+] [-]

, 2020-11-07 12:51, pirms 3 gadiem
Cerams ka no Lietuvas vai Igaunijas...

     [+] [-]

, 2020-11-07 18:30, pirms 3 gadiem
kāds tur "izsalkums" ventiņu acīs.. ja pat sūda daugavpili nejēdza uzvilkt.. vienīgais uz ko luņi var cerēt- ir uz veiksmi pēcspēles pendelēs, ja līdz tam nonāks