Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:117, Did:0, useCase: 3

"Skonto" vēršas pret saviem faniem

Andrejs Siliņš

"Skonto" vēršas pret saviem faniem
"Skonto" fanu klubs, atbalstot komandu pēc čempiontitula izcīnīšanas rudenī
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Latvijas futbola čempiones "Skonto" direktors Andrejs Baharevs kluba mājaslapā paudis sarūgtinājumu par savas komandas līdzjutēju izdarībām Triobet Baltijas Futbola līgas (BFL) pusfināla spēlē pret "Liepājas Metalurgu". Arī komandas fanu klubs paudis savu nostāju par notikušo.

"Diemžēl, pēc spēles palika arī rūgtums. Tas vistiešāk attiecas uz "Skonto" faniem, kuri ar agresīvu rīcību vērsās pret pretinieku faniem. Tāda rīcība grauj visu, ko mūsu klubs cenšas izdarīt Rīgā saistībā ar līdzjutēju piesaisti spēlēm. Mēs kategoriski iestājamies pret šādiem fanu izgājieniem.

Tagad futbola klubs "Skonto" darīs visu, lai aizsargātu visus līdzjutējus un spēles apmeklētājus no negatīvisma. Ja vajadzēs, mēs slēgsim arī H sektoru un nelaidīsim stadionā šos cilvēkus, kuri sarīkoja nekārtības un ar savu rīcību radīja triecienu futbola kluba "Skonto" reputācijai. Ja es uzaicinu pie sevis ciemos viesus, tad man ir tiesības padzīt tos, kuri rada zaudējumus manai mājai vai necilvēciski uzvedas, ja viņi man mājās sarīko nekārtības vai rada neērtības citiem viesiem.

Futbola klubs "Skonto" aicinās LFF izveidot fanu „melno sarakstu”, kuriem būs liegts atrasties futbola spēlēs. Pēc šādiem incidentiem ir jāreaģē un futbola klubs "Skonto" to darīs, lai līdzīgi gadījumi neatkārtotos," oficiālajā paziņojumā raksta Baharevs.

"Skonto" fanu klubs "H-Side" arī paudis savu nostāju par notikušo, noliedzot savu vainu tajā: "Spēlē bija ap 80 cilvēku - padsmit H-Side, padsmit "Liepājas Metalurga" atbaltītāji un pāris desmiti sanākušo skatīttāju. Uz aci skatoties, aktīvie atbalstītājie bija tik pat, cik "parastie" skatītāji [...] Protams, ir sportiskais princips, bet ir vēl kas - tie ir pretinieki pretējā tribīnes pusē, metalklans, fans vai kas tāds. Šis grupējums Skonto un H-Side atklāti ir nodēvējis par saviem lielākajiem un nīstākajiem naidniekiem[...] Visi kas pēdējā gada laikā pabījuši kādā Skonto FC un Liepājas duelī ir ievērojuši šīs grupiņas veidotu plakātu, kur Skonto FC teatrāli tiek izmests miskastē, ir saklausījuši viņus pilnās balstiņās čivinam, ka viņu mērķis ir sagraut sūda Skonto... Ja Andrejs Baharevs savās mājās pieļauj to, ka viņa ciemiņi viņu izsmej, nomelno un zākā kā vēlas, tad tik uz priekšu!

Bet šoreiz tukšais stadions kļuva par kara lauku, kur vārdi kļuva apr ieročiem, atzīšos - tika lietoti ne pārāk pozitīvi izteicieni, kas tika veltīti gan pretinieku komandai, gan pretinieku faniem. Šoreiz tika pārkāptas dažas uzvedības normas, bet nekas ārkārtējs tribīnēs netika izdarīts(stadionā neviens fiziski netika aizskārts). Tika dota atbilde gadiem ilgajām metālklana provokācījām. Ticu, ka gadījumā, ja stadionā būtu bijuši vairāk cilvēki, arī šoreiz H-Side savaldītos, jo mūsu mērķis nav spēles laikā izlamāties, bet gan atbalstīt komandu. Personīgi atvainojos tiem pāris desmit cilvēku, kas bija klātienē, kā arī TV skatītājus, kam nācās dzirdēt šo to ne pārāk ausij tīkamu.

Konfliktā iesaistītie nebija vienkārši Liepājas atbalstītāji, vai, nedod Dievs, garāmgājēji, tie bija jau konkrēti cilvēki, kas ar savu uzvedību izprovocēja atsevišķus H-Side biedrus. Ko Bahareva kungs darītu, ja viņam pienāktu klāt un acīs pateiktu - es Tevi sasitīšu sūda "skontieti"? (šādus izteicienus internetā no šiem cilvēkiem dzirdam regulāri) Kurš vīrietis to spētu izturēt? Neviens! Mēs, H-Side, komandu un spēlētājus uzskatam par daļu no sevis un sevi par daļu no tā visa, ja apvaino spēlētājus, tad apvaino arī mūs!"

Pilnā garumā fanu kluba atbildi iespējams izlasīt organizācijas mājaslapā: H-Side

Kuram taisnība šajā konfliktā?

  • 97

  • 69

  • 130


1 2 45 komentāri

     [+] [-]

, 2011-05-06 11:31, pirms 13 gadiem
stulbie skonto fani!

 +25 [+] [-]

, 2011-05-06 11:39, pirms 13 gadiem
lauku sētas futbolistu līdzjutēji sajutušies kā premjerlīgā

  +5 [+] [-]

, 2011-05-06 11:51, pirms 13 gadiem
njaa, tik viegli ievainojami fani... izklausās, ka saskatījušies kādas līgas futbola ultru uzvedība, kur futbolu apmeklētība ir tūkstošos un futbols ir reliģija, nāk uz skonto stadionu un risina problēmas, kas sakrājušās katra privātajā dzīve gan skonto, gan lm fani.
nosauc komandas sastāvu, pirms sevi dēvē par fanu!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2011-05-06 11:55, pirms 13 gadiem
mrPO rakstīja: lauku sētas futbolistu līdzjutēji sajutušies kā premjerlīgā
VO VO :d

     [+] [-]

, 2011-05-06 11:56, pirms 13 gadiem
Izklausās traģikomiski - soda Latvijas čempionāta apmeklētājus?

  -2 [+] [-]

, 2011-05-06 11:58, pirms 13 gadiem
Dollars rakstīja: nemuldi lauku futbola līgā lidzjutēji negrib pretiniekam rīkli pārgrauzt, bet pilsētas pāķi jau nejūt mēru tapēc tādas dumjibas var atlauties.. Viens iemesls kapēc neeju uz stadioniem, daudz slimu pāķu.
nemīz

 +12 [+] [-]

, 2011-05-06 11:59, pirms 13 gadiem
Saskatījušies filmas par Angļu faniem

  -4 [+] [-]

, 2011-05-06 12:00, pirms 13 gadiem
Ja tādas kaislības sezonas sākumā, tad kas būs beigās
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: dragoo

  -3 [+] [-]

, 2011-05-06 12:39, pirms 13 gadiem
JTerry rakstīja: njaa, tik viegli ievainojami fani... izklausās, ka saskatījušies kādas līgas futbola ultru uzvedība, kur futbolu apmeklētība ir tūkstošos un futbols ir reliģija, nāk uz skonto stadionu un risina problēmas, kas sakrājušās katra privātajā dzīve gan skonto, gan lm fani.
nosauc komandas sastāvu, pirms sevi dēvē par fanu!
nepiekritišu gluzi - Latvijā daudziem gan Rīgā, gan Ventspilī, an Liepājā un citās pilsētās futbols nozīmē ļoti daudz. tas ka fani un skatītāji Latvijas futbolā ir maz, nevajag pateikt, ka tie paši ir nekas salīdzinot ar angļu faniem!

mums futbols un savs klubs ir dārgs, tādēļ ari mēdz uzjundīt vairāk emocijas, nekā skatoties kārtējo chelsea spēli pa tv.

  +2 [+] [-]

, 2011-05-06 12:47, pirms 13 gadiem
Skudrinieks rakstīja: Mjā, cik dumam jābūt, lai dēļ futbola spēles gribētos kādam pa purnu iekraut?!
Cik rievas jābūt smadzenēs, lai nesaprastu, ka tā ir tikai spēle?
Baigās nu kaislības. bet - ja godīgi, labāk būtu šie cilvēki jānosūta izmeklēties pie ārstiem.
Tikai dumjš atsaldenis var iet fanot par skonta!Ja reiz bērnībā tāds atsaldētais ar kuvaldu dabūjis pa pakausi,tad gan jau rievas atradīsies.Bet šaubos, vai ārsti viņiem varētu palīdzēt.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +10 [+] [-]

, 2011-05-06 12:51, pirms 13 gadiem
homo erectusu prieciņi!! Olee olee davaj davaj
Slēpts komentārs: zups

  +5 [+] [-]

, 2011-05-06 13:14, pirms 13 gadiem
zups rakstīja: Esmu LM fans, diemžēl uz spēli netiku un īsti nezinu, kas tur notika, bet nu mans viedoklis ir tāds, ka metalfans ir gana ilgi nekorekti izturējušies pret Skonto un tā faniem, jo "*ūda Skonto" nu nevienam nav nekāds glaimojošais apzīmējums. Īsumā domāju ka LM atbalstītāji paši ir izprovocējuši Skontiešu pretdarbību (tā kā pats nebiju, nemāku spriest cik šī pretdarbība bija adekvāta)
Kam tu to gribi iestāstīt!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: zups
Slēpts komentārs: zups

  +4 [+] [-]

, 2011-05-06 13:32, pirms 13 gadiem
zups rakstīja: Ko tieši iestāstīt? Es tikai izteicu savu viedokli. Jebkurā gadījumā, ja es būtu Skonto fans man arī liktos šis sauklis aizskarošs. Ja Metalfani šo ar šo saukli ir domājuši kautko citu, dikti gribētos zināt ko?
Viedoklis ir laba lieta........bet nevajag komentu rakstot, uzdoties par LM fanu.

 +14 [+] [-]

, 2011-05-06 13:35, pirms 13 gadiem
Nemāku spriest, kā iesniegumu par šo incidentu, un cik literāri pareizi uzrakstītu LM fanu grupējums, bet to, kas rakstīts ir H-Side paskaidrojumā, maigi izsakoties, līmenis zemu zem vidējā. Nezinu, kas to ir rakstījis, varbūt pārtulkots vai tml. Būtu jau jauki arī trešo pusi uzklausīt, proti, LM aktīvo fanu grupas pārstāvjus. Pretējā gadījumā iznāk, ka šaujam tikai vienā virzienā. Nēesmu no tiem aktīvajiem "bļāvējiem", bet ja reiz ir noticis incidents, vai kādu domstarpību iekšēja risināšana, tad esiet tik laipni un sniedziet paskaidrojumos no visām lietā iesaistītajām personām.

  -4 [+] [-]

, 2011-05-06 13:46, pirms 13 gadiem
Skudrinieks rakstīja: Mjā, cik dumam jābūt, lai dēļ futbola spēles gribētos kādam pa purnu iekraut?!
Cik rievas jābūt smadzenēs, lai nesaprastu, ka tā ir tikai spēle?
Baigās nu kaislības. bet - ja godīgi, labāk būtu šie cilvēki jānosūta izmeklēties pie ārstiem.
Nu ja,šajos laikos fošāk ir aiziet uz Dinamo spēli abģērptam kā klaunam un ar daudz karodziņiem dirsā,pasēdēt padzert aliņu,ik pa laikam iebļauties ''sarauj'' un pamāt ar rociņu,kad tevi parāda uz lielā ekrāna !

JUMS FUTBOLA FANUS NEKAD NEIZPRAST TOLERANTIE ĻAUTIŅI !
Slēpts komentārs: juve3

  +4 [+] [-]

, 2011-05-06 14:16, pirms 13 gadiem
Tervetnieks rakstīja: Nu ja,šajos laikos fošāk ir aiziet uz Dinamo spēli abģērptam kā klaunam un ar daudz karodziņiem dirsā,pasēdēt padzert aliņu,ik pa laikam iebļauties ''sarauj'' un pamāt ar rociņu,kad tevi parāda uz lielā ekrāna !

JUMS FUTBOLA FANUS NEKAD NEIZPRAST TOLERANTIE ĻAUTIŅI !
Kádam vismaz ir humora izjúta

  +9 [+] [-]

, 2011-05-06 14:23, pirms 13 gadiem
Neesmu ne Skonto, ne LM atbalstītājs un no malas izskatās, ka vislabākais variants, patiešām, būtu veidot kādu melno sarakstu ar cilvēkiem, kuriem futbols būs jāskatās zilajā kastē. Nemākat uzvesties - sēdiet mājās, bet H sektoru gan nevajag slēgt ciet. Tā jau Latvijā maz futbola fanu.
Slēpts komentārs: juve3

  +3 [+] [-]

, 2011-05-06 14:49, pirms 13 gadiem
juve3 rakstīja: YouTube
- LECH POZNAŃ - LEGIA WARSZAWA...

paskatieties,kas notika kausa speelee starp Lech poznan kur speleja Rudnevs un Legia. Taa ir konkurence un taa ir jabuut arii Latvijaa! Tas notiek visaa pasaulee Polijaa Serbijaa Krievijaa horvatijaa Vaacijaa Beljgijaa - visur! Tur neviens nevienu no stadiona nedzen,jo tas dod "roziiniti" futbolam. Ir interese iet uz futbolu. Futbols nav vienkarshi speele,tas ir dzives stils,taa ir religija. Nu bet tolerantiem latvieshiem to nesaprast,labaak pasedet majas,pagrauzt chipsus,pastities Dinamo Suu.du,un nomirt no gastriita. Mu.daki
Tas, ka citur fani ienīst pretinieku fanus nav nekāds attaisnojums. Interesanti, kāpēc man nekad nav bijis iemesls strīdēties ar pretinieku faniem, izņemot, prognozes. Budem zhitj druzhna.

  -4 [+] [-]

, 2011-05-06 14:54, pirms 13 gadiem
LM fani lamā Skonto. Skonto fani lamā LM fanus(pretdarbība). Tad kā te vainojami ir Skonto fani? Tak LM fani jau sen uzprasās pa muti. Ja dodās ar šādiem plakātiem spēlēs, tad arī jāzin ar ko tu riskē. Kāds paskaidros kur te vsp Skonto fanu vaina?

     [+] [-]

, 2011-05-06 16:02, pirms 13 gadiem
es ka lipajnieks saku.. ka man jau ir apnicis klausiities tos tizlos saukljus katraa speelee "s*da skonto"... Tiesham katraa... kautvai spelees pret Jelgavu,WW, vai pat ari Levadia Tallin... zb.. izdomajiet kko origjnaalu. dziediet kautvai.. bet pietiek dir*t katra spele virsuu..

  +3 [+] [-]

, 2011-05-06 16:43, pirms 13 gadiem
Liepājā skonto faniem bus gruuti! majas vares iet tikai no slimnicas izskatas

  +3 [+] [-]

, 2011-05-06 17:04, pirms 13 gadiem
mighty_arch rakstīja: LM fani lamā Skonto. Skonto fani lamā LM fanus(pretdarbība). Tad kā te vainojami ir Skonto fani? Tak LM fani jau sen uzprasās pa muti. Ja dodās ar šādiem plakātiem spēlēs, tad arī jāzin ar ko tu riskē. Kāds paskaidros kur te vsp Skonto fanu vaina?
Jā, nu, protams, Skontu fani ir tie mierīgie un neko nekad nav darījuši?

  +2 [+] [-]

, 2011-05-06 17:04, pirms 13 gadiem
signijs rakstīja: es ka lipajnieks saku.. ka man jau ir apnicis klausiities tos tizlos saukljus katraa speelee "s*da skonto"... Tiesham katraa... kautvai spelees pret Jelgavu,WW, vai pat ari Levadia Tallin... zb.. izdomajiet kko origjnaalu. dziediet kautvai.. bet pietiek dir*t katra spele virsuu..
Nedzer tik daudz bamsli, viss būs ok

  -2 [+] [-]

, 2011-05-06 17:25, pirms 13 gadiem
Veetra rakstīja: Nedzer tik daudz bamsli, viss būs ok
starp citu ir arī tādi fani, ups... Andris5 atvainojos, laikam jūs tos saucat par skatītājiem, kas nāk uz spēli skaidrā un spēles laikā arī nedzer un pretinieka spēlētājus un fanus neapsaukā
Pilnīgi piekrītu Signijam
1 2 45 komentāri