Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:117, Did:0, useCase: 3

Latvijas kauss: "Limbažiem" 10:0, Virslīgā spēlējušais nigērietis Bazils iesit "Caramba" panākumā

Agris Suveizda

Latvijas kauss: "Limbažiem" 10:0, Virslīgā spēlējušais nigērietis Bazils iesit "Caramba" panākumā
Emeka Bazils pret Elvi Stugli. Foto: Zigismunds Zālmanis, rigafc.lv

Šajā nedēļas nogalē noslēgusies Latvijas kausa izcīņas futbolā pirmā posma otrā kārta. Astoņas komandas tālāk tika izlozes dēļ, bet sestdien un svētdien tika noskaidrotas vēl 14 veiksminieces, kuras turpinās cīņu par trofeju.

Pagaidām graujošāko uzvaru Latvijas kausa sezonā svinējuši "Limbaži", kas Salacgrīvā ar 10:0 sakāva Kuivižu "Spartaku". Ar hat-trick izcēlās Matīss Bieziņš. Dramatisku uzvaru izcīnīja Kadagas ASK, kas galotnē ar diviem vēliem vārtiem atspēlējās un pārspēja "Preiļus" (2:1), savukārt "Sigulda" otrajā puslaikā pat trīsreiz izlaida vadību, tomēr pēc Laura Podnieka raidījuma savos vārtos izrāva uzvaru vēl pirms pagarinājuma – 4:3 pār DSVK "Traktors". Pa diviem vārtiem guva Elvis Janelsītis "Siguldai" un Kārlis Emsis DSVK "Traktors".

Latvijas kausa otrajā posmā iesoļoja ari Skanstes SK, kas vakar Hanzas vidusskolā un ar vairākiem šosezon "Mettas" lielajā komandā redzētiem spēlētājiem pamatsastāvā sakāva FC "Gauja". Divus vārtus guva 18 gadus vecais Kristofers Rēķis, kurš šosezon Virslīgā nospēlējis vienu maču, bet vienus pievienoja Renārs Guliaks, kurš šosezon Virslīgā bijis tikai rezervē. Sākumsastāvā devās arī Dāvis Sandis Strods, bet komandu vadīja viens no "Mettas" akadēmijas treneriem Jānis Goba. Tikmēr bijušie mettieši palīdzēja "Aliancei" ar 4:2 pieveikt Staiceles "Bebrus". Divi vārti Rūdolfam Puķītim, bet pēc smagas traumas ar vārtiem laukuma atgriezās Mārtiņš Milašēvičs.

Pretinieku labā pa vārtiem guva virknē Virslīgas klubu spēlējušais Verners Apiņš, kā arī bijušais "Valmieras" vārtsargs Elvis Arnavs, kurš šoreiz pildīja laukuma spēlētāja funkcijas. Citam bijušajam valmierietim Nikam Savaļniekam uzvaras vārti SK "Spēks" panākumā pār AFA "Olaine" (2:0, Artūram Pallo noraidījums). Savukārt Rīgas "Caramba" ar 2:0 pārspēja FK "Alberts". Uzvaras vārtus guva nigēriešu uzbrucējs Emeka Bazils, kurš iepriekšējā Virslīgas sezonā iesita četrus vārtus, un "Caramba" sākumsastāvā bija arī RFS sporta direktors Aleksandrs Usovs un profesionālo karjeru beigušais Igors Kozlovs.

No pirmā posma pirmās kārtas divām veiksminiecēm cīņu Latvijas kausā turpina abas. SK "Babīte", kas ar Nauri Bulvīti ierindā pārspēja Dobeles "Allegro" (3:0), kopā ar vēl septiņām vienībām (FK "Cēsis", FK "Jūrnieks", Jēkabpils SC, FK "Varakļāni", SK "Upesciems", "Tente"/"Beitar" un FK "Salaspils") automātiski pārvarēja otro kārtu, bet laukumā vajadzēja doties JFC "Jelgava". Jelgavnieki pirmajā kārtā pendelēs pieveica RTU, bet šovakar vairākumā ar 5:0 sakāva "Riga United". Pa diviem vārtiem Virslīgā agrāk uzspēlējušajiem Aldim Trukšānam un Antonam Dresmanim.

Otrā posma izloze paredzēta ceturtdien plkst. 13:00.

Latvijas kausa pirmā posma otrā kārta

SpēleRez.
ASK Kadaga – Preiļu BJSS2:1
AFA Olaine – SK Spēks0:2
FK Madona Kvarcs – SK Latgols/Ludza1:3
Skanstes SK – FC Gauja5:1
FK Kuivižu Spartaks – FK Limbaži0:10
FK Sigulda – DSVK Traktors4:3
Caramba Rīga – FK Alberts2:0
FK Kalupe – SK Kengaroos4:5
Mārupes SC – FC Talsi/FK Laidze5:3
FK Pļaviņas DM – FK Karosta0:1
FK Lielupe – FK Valka1:3
JFC Jelgava – Riga United5:0
Bauskas BJSS/SC Mēmele – FK Līvāni1:5
FK Aliance – FK Staiceles Bebri4:2

Izmantotie resursi:
Latvijas Futbola federācija

  -1 [+] [-]

, 2021-07-05 10:13, pirms 3 gadiem
Tie kluba nosaukumi,vienk smiekligi!

  +2 [+] [-]

, 2021-07-05 10:25, pirms 3 gadiem
Maikl rakstīja: Tie kluba nosaukumi,vienk smiekligi!
eu tukšpauri, kas tieši ir smieklīgi?

     [+] [-]

, 2021-07-05 10:50, pirms 3 gadiem
50 gadnieki skrien😁

  -1 [+] [-]

, 2021-07-05 14:01, pirms 3 gadiem
The one and the only rakstīja: eu tukšpauri, kas tieši ir smieklīgi?
Kuivižu Spartaks