Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:117, Did:0, useCase: 3

Niks Savaļnieks: "No "Grobiņas" gaidījām stiprāku pretinieku"

Emils Ozerinskis

Niks Savaļnieks: "No "Grobiņas" gaidījām stiprāku pretinieku"
Nika Savaļnieka svinības pēc vārtu guvuma uzvarā pār "Grobiņu". Foto: Jānis Līgats

Svētdien "Atbildīga spēle" Latvijas kausa izcīņā no turnīra trešās kārtas tika izsista "Nākotnes" līgas komanda "Grobiņa". To paveica otrās līgas vienība no Valmieras - "Spēks", apspēlējot kurzemniekus ar 4:2. Pēc spēles savā komentārā ar Sportacentrs.com dalījās "Spēks" kapteinis Niks Savaļnieks.

Valmieras amatieru komanda SK "Spēks" pērn uzvarēja trešās līgas turnīrā, šosezon spēlējot otrajā līgā, kur pēc divām spēļu kārtām valmierieši atrodas turnīra tabulas galvgalī. "Spēkam" netrūkst spēlētāji ar labu pieredzi Latvijas Virslīgā - Gatis Kalniņš, Niks Savaļnieks, Artūrs Pallo un Mārcis Savinovs. Tāpat netrūkst futbolisti uz kuru pleciem savulaik turējās "Valmieras" komanda, kad tā vēl ar vietējiem spēkiem cīnījās par medaļām pirmās līgas turnīrā. "Spēka" rindās ir arī četri viesspēlētāji no Nigērijas.

Latvijas kausa trešajā kārtā "Spēks" savās mājās uzņēma "Grobiņu". Divus 11 metru sitienus uz pretinieku vārtiem nopelnīja Gatis Kalniņš, bet Niks Savaļnieks ar savu aso uzbrukumu palīdzēja nokārtot vienus no trīs nigērieša Omenahina Odžigbedes vārtiem. Pats Savaļnieks pielika punktu spēlei ar saviem vārtiem kompensācijas laikā. Tieši Niku Savaļnieku pēc izcīnītās uzvaras aicinājām uz nelielu sarunu.

Uzvaru 4:2 pār "Grobiņu" laikam nenosauksim par pārsteigumu, ņemot vērā kā spēles gaita risinājās, jo laukumā bijāt labāki. Kāds būtu tavs komentārs par spēli?
Īstenībā bijām domājuši, ka viņi ir drusku stiprāki, jo spēlē līgu augstāk. Katru gadu 1. līgā viņi pa augšu cīnās, tāpēc gaidījām stiprāku pretinieku. Spēle kaut kā visai lēna bija un tiesnesis arī nedaudz izlaida spēli ar tām pendelēm, taču nevainosim tiesnesi.

Vai bijāt pārliecināti, ka šī spēle ir ņemama, ieraugot izlozes rezultātus? "Grobiņai" tālu arī jābrauc, jo Liepāja - Valmiera tomēr visai pamatīgs gabals.
Protams, ir interesanti paskatīties kāds ir līmenis starp līgām. Mums jau arī nav tā sliktākā komanda. Trenējamies divas vai vienu reizi nedēļā. Katra spēle mums ir kā svētki. Izbaudījām spēli un bija interesanti. Arī karsts nebija. Labi pavadīta svētdiena.

Pastāsti par pašu komandu - SK "Spēks". Tā ir svētdienas līgas komanda, kur džeki, kuriem jau labākie gadi aiz muguras atnāk prieka pēc paspēlēt? Vai arī ir kādi augstāki sportiskie mērķi?
Mazais mērķis ir tikt pirmajā līgā. Idejiski esam "Sunday league" [svētdienas līgas] komanda. Atnācām otrdien notrenējāmies. Ceturtdien pēc treniņa iedzērām ar džekiem aliņu un parunājāmies - tālāk gaidām spēles dienu.

Valmierā tomēr esat spēlētāji ar vārdu. Gatis Kalniņš, tu, vēl ir spēlētāji ar Virslīgas pieredzi. Taktiku veidojat pēc vecajām iestrādnēm, kad daudzi vēl kopā "Valmierā" pirmajā līgā spēlējāt vai arī treniņos ko jaunu domājat?
Treniņos ir tā, ka idejiski jābūt standartam - sitieni pa vārtiem, piespēles no malām un kādu kvadrātu uzspēlējam. Kā mēs sakām - dirnirčiks. Vienkārši prieka pēc uzspēlējam. Tās iestrādnes jau ir no laika gala. Apmēram saprotam kurš kur bumbu dos. Gača nomet ar galvu. Zinām, kur es skriešu. Zinām kurš pa malu ieskries. Iestrādnes ir jau kopš laika gala.

No laika gala, laikam, jau ir tas stiliņš arī tiesneša lēmumus apstrīdēt. Tā maniere arī jau klasika un piebremzē vien tad, kad ieraugi dzelteno.
Jā, tas ir manā stilā. Ir mums vēl džeki kas tā dara. Man liekas, tas ir asinīs. Ir arī spēles, kad nav nekādu problēmu ar tiesnesi un negribi neko viņam pārmest. Šoreiz sanāca pāris izlaisti pārkāpumi un vēl tika iedota tā mistiskā pendele. Tas viss sakrājas un bija emociju izvirdums. Pēc tam jau nomierinājāmies un viss bija kārtībā.

Vai tā maniere ir pašam sevis uzvilkšanai agresīvākai un sevis noskaņošanai?
Arī tas, varbūt, jā. Tomēr esmu tāds karstasinīgs vienmēr bijis. Rēķinos ar to, ka varu to dzelteno jebkurā brīdī iereudzīt.

Uzvarot "Grobiņu" esat tikuši Latvijas kausa Top-16 kārtā. Liela iespēja tikt samērot spēkus pret Virslīgas komandu. Ko pašam gribētos izlozē saņemt pretī? Trāpīt Valmieras derbiju? Pret "Smilteni", kas arī būtu interesants duelis? Vai potenciāli vieglākais duelis pret "Skansti", kas arī ir otrās līgas komanda?
"Skanste" jau nav tas vieglākais duelis. Viņiem ir visi "Mettas" dublieri. Viņi ir jauni, ātri, skrienoši džeki. Jebkurš pretinieks būs labs. Ir mums komandā džeki, kas grib "Smilteni" pretī dabūt. Ir džeki, kuri grib ar to pašu "Valmieru" samērot spēkus. Varam arī uz tukšo lozi trāpīt, kur viena komanda pa taisno aiziet tālāk. Var džokeri izsist.

Ko gribētu pateikt skatītājiem, kas gana aktīvi aiz žoga atbalstīja?
Paldies visiem, kas atnāca! Ir patīkami beidzot uzspēlēt mājās. Tas ir foršs brīdis, jo sen nebija spēlēts. Iepriekš skriet tukšu tribīņu priekšā nav tās pašas emocijas, kas tad, kad no malas dzen uz priekšu.

"Atbildīga spēle" Latvijas kausa izcīņas astotdaļfināla izloze norisināsies šodien pulksten 13:00. Izlozes tiešraidi varēs vērot ŠEIT.

     [+] [-]

, 2021-08-02 11:40, pirms 3 gadiem
Grobiņā vienkārši dod iespējas, šeit nav runa zaudēt vai vinnēt, Grobiņā asi gatavojas čempionāta spēlēm kur vienkārši tagad brauks visiem pāri kā asākais tanks!! Kauss!? labdarība Grobiņa dos citiem iespēju kuri nekad neko nav vinnējuši, lai papriecājas, savādāk visi tādi bēdīgi!

     [+] [-]

, 2021-08-09 16:52, pirms 3 gadiem
Nav saprotams ka tads kalibrs ka Savalnieks nav interesants galvenai Valmieras komandai virsliga! Butu vel viens Valmieras puika kuram sekot lidzi