Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

Milānas "Inter" īpašnieki trīs mēnešus pēc pirmā titula izcīnīšanas izformē Ķīnas stiprāko klubu

Agris Suveizda

Milānas "Inter" īpašnieki trīs mēnešus pēc pirmā titula izcīnīšanas izformē Ķīnas stiprāko klubu
Eders. Foto: Zumapress.com/Scanpix

Ķīnas holdings "Suning" paziņojis par Ķīnas Superlīgas čempionvienības "Jiangsu" izformēšanu. Tikai pirms trīsarpus mēnešiem klubs izcīnīja pirmo titulu un nodrošināja atgriešanos Āzijas Čempionu līgā.

"Suning" iepriekš paziņoja, ka grasās apturēt visu uzņēmējdarbību, kas nav saistīta ar mazumtirdzniecību, un šodien oficiāli paziņoja par Dzjansu kluba visu komandu izformēšanu. "Suning" holdingam pieder arī 68,55% akciju Itālijas futbola milzī "Inter". Neskatoties uz neseno vēsti, uzņēmums paudis apņēmību turpināt Milānas kluba atbalstīšanu, tomēr vienlaikus meklē arī jaunus partnerus.

Iepriekšējā sezonā Ķīnas Superlīgā spēlēja 16 klubi, kas bija sadalīti divās apakšgrupās un divu riņķu turnīrā noskaidroja astoņas ceturtdaļfinālistes. "Jiangsu" ar 26 punktiem 14 spēlēs savā apakšgrupā ieņēma otro vietu, par astoņiem punktiem atpaliekot no Guandžou "Evergrande", bet ceturtdaļfinālā ar 1:1 un 1:0 pārspēja Čuncjinas "Dangdai Lifan". Pusfinālā pagarinājumā ar 1:1, 2:1 tika pārspēja 2018. gada čempione Šanhajas SIPG, bet finālā ar 0:0 un 2:1 izdevās pieveikt arī "Evergrande", kas bija ieguvusi astoņus no deviņiem iepriekšējiem tituliem.

"Jiangsu" Ķīnas augstākajā divīzijā atgriezās 2009. gadā un gan 2012., gan 2016. gadā izcīnīja sudraba godalgas. Šosezon komandas rezultatīvākais spēlētājs bija kādreizējais Itālijas izlases uzbrucējs Eders, kurš no "Inter" tika nopirkts par pieciem miljoniem eiro un kurš šajā sezonā 20 spēlēs guva deviņus vārtus. Trīs sezonu laikā Ķīnā brazīliešu izcelsmes uzbrucējs 60 mačos ir izcēlies 32 reizes. No "Inter" par velti tika iegūts arī bijušais Madrides "Atletico" brazīliešu aizsargs Žuau Miranda, bet pirmo sezonu Ķīnā aizvadīja Ganas izlases pussargs Mubaraks Vakaso, kurš no Spānijas "Alaves" tika nopirkts par četriem miljoniem. Komandu trenēja rumānis Kosmins Oleroiu, kurš lielu daļu trenera karjeras pavadījis Arābijas pussalā un trenējis arī Saūda Arābijas izlasi.

Izmantotie resursi:
https://www.football-italia.net/166...
https://twitter.com/titan_plus/stat...