Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

Aimaram piešķirts naudas sods par simulāciju

Aimaram piešķirts naudas sods par simulāciju
Pablo Aimars
Foto: AP/Scanpix

Interesants notikums noticis Portugāles futbola čempionātā. Argentīnas izlases pussargam Pablo Aimaram, kurš pašreiz pārstāv Portugāles klubu ''Benfica'', Portugāles Futbola federācija par simulāciju vienā no vietējā čempionāta spēlēm piešķirts naudas sods 750 eiro apmērā.

Portugāles čempionāta nolikums paredz, ka par simulāciju tiek piešķirts attiecīgs sods, kā rezultātā šādu sodu saņēmis Argentīnas izlases pussargs Pablo Aimars. Proti, bijušais spāņu kluba ''Valencia'' spēlētājs pērnā gada decembrī vietējā čempionāta mačā pret ''Nacional'', kad viņa komanda atradās vadībā ar 2:1, pretinieku soda laukumā nosimulēja pārkāpumu pret sevi, kā rezultātā tiesnesis uz ''Nacional'' vārtiem piešķīra pendeli. Kopumā ''Benfica'' šo maču uzvarēja ar 6:1. Taču simulants par minēto epizodi nepalicis nesodīts, un Portugāles Futbola federācija viņam piešķīrusi sodu 750 eiro apmērā.

Jāatzīmē, ka pagājušajā sezonā līdzīgu sodu saņēma bijušais ''Porto'' uzbrucējs Lisandro Lopezs (pašreiz pārstāv ''Lyon''), kuram gan par simulāciju tika piešķirta diskvalifikācija uz vienu spēli. Lisandro toreiz ar precīzu sitienu no 11 metru atzīmes savai komandai nodrošināja uzvar. Aimaram diskvalifikācija piešķirta netika, jo abas augstākminētās situācijas ir dažādas. Proti, Lisandro vārti komandai atnesa uzvaru, kamēr Aimara epizode būtiski neietekmēja mača tā brīža rezultātu.

30 gadus vecais futbolists Portugāles klubam pievienojās 2008. gadā, kad par 6,5 miljoniem eiro pārnāca no Spānijas kluba ''Zaragoza''. Kā zināms, pirms tam piecas sezonas argentīniešu futbolists pārstāvēja citu spāņu klubu - ''Valencia''.

Izmantotie resursi:
ojogo.pt

     [+] [-]

, 2010-01-28 12:41, pirms 15 gadiem
nu pie 2:1 veel vareetu pastriideeties ka taa simulaacija tomeer salauza speeli un taapeec beigaas zaudeeja ar 6:1

     [+] [-]

, 2010-01-28 13:16, pirms 15 gadiem
žēl, ka spēlētājam ar tādu tehniku, ātrumu un vispār dotībām, ir jāsimulē, lai gūtu vārtus...

     [+] [-]

, 2010-01-28 13:20, pirms 15 gadiem
ak, šis vecais sikspārnis.