Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

Glāzgovas "Rangers" atlaiž galveno treneri Kaišinju

Andrejs Siliņš

Glāzgovas "Rangers" atlaiž galveno treneri Kaišinju
Pedru Kaišinja
Foto: PA Wire / PA Images / Scanpix

Skotijas premjerlīgas futbola kluba Glāzgovas "Rangers" vadība atbrīvojusi no darba komandas galveno treneri Pedru Kaišinju, kurš vadīja komandu tikai kopš pavasara.

46 gadus vecais portugāļu speciālists pie "Rangers" stūres stājās martā, noslēdzot līgumu uz trim sezonām. Tomēr jau kopš pirmajām darba nedēļām Kaišinjam viegli neklājās. Vispirms ar 1:5 tika piedzīvota sakāve pret principiālo sāncensi "Celtic", vēlāk pirmoreiz 26 gadu laikā savā laukumā zaudēts arī "Aberdeen" un sezona noslēgta trešajā pozīcijā.

Atgriešanās Eiropas apritē arī neizdevās tāda, kā cerēts un gaidīts. UEFA Eiropas līgas pirmās kvalifikācijas kārtas duelī ar 1:2 divu spēļu summā tika zaudēts Luksemburgas pusprofesionāļiem "Progres Niederkorn". Savukārt pēc desmit kārtām jaunajā Skotijas premjerlīgas sezonā "Rangers" ar piecām uzvarām, trim neizšķirtiem un 18 punktiem ieņem vien ceturto pozīciju tabulā. Lai kvalificētos Eiropas kausiem, sezonas izskaņā jābūt vismaz trijniekā.

Pēc trešdien piedzīvotā neizšķirta mājās (1:1) pret priekšpēdējā vietā esošo "Kilmarnock" kluba vadība nolēma šķirt ceļus ar galveno treneri. Pagaidām komandas vadība uzticēta Greiemam Mērtijam, kurš šos pienākumus veica arī pirms Kaišinjas stāšanās pie stūres.

Kaišinja par treneri strādā kopš spēlētāja karjeras beigšanas 1999. gadā. Pirms pievienošanās "Rangers" Kaišinja divus gadus bija galvenais treneris Kataras klubā "Al-Gharafa".

Izmantotie resursi:
BBC

     [+] [-]

, 2017-10-27 11:40, pirms 7 gadiem
Skotijā futbolā krīze.

     [+] [-]

, 2017-10-27 12:01, pirms 7 gadiem
Ja Rangers būtu Strangers, vai būtu šis raksts!?

     [+] [-]

, 2017-10-27 12:05, pirms 7 gadiem
Raksts par to, ka treneris atlaists.

  +1 [+] [-]

, 2017-10-27 12:54, pirms 7 gadiem
Nedaudz dzeltenais moments šeit virsrakstā... Cienījamais autor, kāpēc cilvēkam ir jaizīž no pirksta par kuriem Rangers ir runa, piemēram es iesākumā padomāju ka NY Rangers, vēl ir Texas Rangers...

     [+] [-]

, 2017-10-27 13:12, pirms 7 gadiem
Ceturtā vieta arī tabulā. Tikai.