Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

Kūmans: ''Nezinu, kur meklēt atbildes uz jautājumu, kāpēc zaudējām''

Kūmans: ''Nezinu, kur meklēt atbildes uz jautājumu, kāpēc zaudējām''
Ronalds Kūmans
Foto: AP/Scanpix

Nīderlandes pašreizējo čempionu ''AZ Alkmaar'' galvenais treneris Ronalds Kūmans pēc svētdien piedzīvotās sakāves vietējā čempionāta ietvaros savā laukumā pret Amsterdamas ''Ajax'' ar 2:4, atzinis, ka nezina, kur meklēt atbildes uz jautājumu, kāpēc komanda zaudēja un ielaida tik daudz vārtu.

Atgādināsim, ka pagājušajā nedēļas nogalē Nīderlandes futbola čempionātā ''Eredivisie'' tika aizvadīta 11.kārta. Centrālajā šīs kārtas spēlē pašreizējā valsts čempione ''AZ Alkmaar'' savā laukumā uzņēma Amsterdamas ''Ajax'' futbolistus. Aizraujošā, skatāmā un vārtiem bagātā spēlē uzvaru ar 4:2 svinēja ''Ajax'' komanda. Abi mača puslaiki bija krasi atšķirīgi – pirmajā pilnībā dominēja ''AZ Alkmaar'', pēc puslaika esot vadībā ar 1:0, taču otrajā mača daļā ''Ajax'' pilnībā pārņēma spēles grožus savās rokās un guva četrus vārtus.
Čempioniem šis bija jau sestais zāģis aizvadītājās 11 čempionāta spēlēs.

Iespējams, Kūmanam šis bija viens no pēdējiem mačiem ''AZ'' rindās (pagaidām gan nekādas runas par viņa atlaišanu nav izskanējušas), taču pagaidām treneris vēl izmanto iespēju runāt ar presi par komandas neveiksmēm:
''Tas, ka mēs ielaidām pirmos divus vārtus, tik tiešām ir apbrīnojami (skatīt apakšā video). Īstenībā tam nevajadzēja notikt. Iespējams, ka Emanuelsons (guva fanatstiskus vārtus aptuveni no 30 metriem) izdarīja sitienu, taču varbūt tā bija neizdevusies piespēle. Jebkurā gadījumā vārtsargam vajadzēja būt gatavam šādam pavērsienam. Otrie vārti – komēdija. Luiss Suarezs bija triju spēlētāju ielenkumā, taču vienalga viņam ļāva izdarīt sitienu. Mums ir jāpriecājas, ka neielaidām vēl vairāk. Man ir kauns, jo pirmajā puslaikā labāki bijā mēs,'' sacīja Kūmans.

''Centos rast atbildes uz jautājumu, kāpēc mēs zaudējām, taču neizdevās. Es varbūt gribētu, lai vainīgs ir kāds konkrēts spēlētājs, taču tā nav. Aizsardzībā spēlē tie paši spēlētāji, kuri pagājušajā sezonā, bet rezultāta tā arī nav. Esmu ļoti vīlies,'' piebilda Kūmans.

Pašreiz čempioni pēc aizvadītajām 11 spēlēm (5-0-6) un izcīnītajiem 15 punktiem ieņem tikai 8.vietu čempionāta turnīra tabulā.
Rīt komanda aizvadīs Nīderlandes kausa izcīņas spēli, savā laukumā tiekoties ar Nīderlandes augstākās amatieru līgas klubu ''SV Spakenburg''.

AZ Alkmaar - Ajax 2:4

Izmantotie resursi:
fcupdate.nl

  +1 [+] [-]

, 2009-10-27 20:47, pirms 15 gadiem
nedomāju, ka no Kūmana labs treneris sanāks. Benfikā vēl tā, bet Valensiju viņš un tikai viņš sačakarēja. neskatoties uz finansiālo krīzi tajā laikā Valensijai bija iespējams otrs labākais sastāvs pēc Barsas, un ko viņš ar to izdarīja, kā izmētāja spēlētājus laikam jau nav jāatgādina...

     [+] [-]

, 2009-10-28 06:38, pirms 15 gadiem
Kam tad vēl tas būtu jāzina, ja ne trenerim