Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

Autors: Nauris Mackevičs

"Slavia" un "Mlada Boleslav" pirmajās vietās Čehijā

"Slavia" un "Mlada Boleslav" pirmajās vietās Čehijā
"Mlada Boleslav" futbolisti
Foto: www.fotbalportal.cz

Čehijas futbola čempionātā aizvadītas jau 11 spēļu kārtas. Nevienai no komandai nav izdevies izvairīties no zaudējumiem, bet vadībā atrodas Prāgas "Slavia" futbolisti.

"Slavia" futbolisti 2008./2009. gada sezonu uzsāka neveiksmīgi, izbraukumā ar 1:2 zaudējot Liberecas "Slovan" futbolistiem, taču kopš šīs spēles vairs nevienu spēli "Slavia" nav zaudējusi. Pēdējās desmit spēlēs komanda ir izcīnījusi astoņas uzvaras, tajā skaitā arī pret "Sparta" (4:1), "Olomouc" (3:0), kā arī "Banik" (3:2) komandām. Šovakar komanda aizvadīja maču pret savu šī brīža galveno konkurenti "Mlada Boleslav", taču nevienai no komandai vārtus gūt neizdevās, tādēļ vadību saglabāja tieši Prāgas klubs.

Arī "Mlada Boleslav" futbolisti sezonu uzsāka ar zaudējumu, bet arī tāpat kā "Slavia" nākamajās spēlēs nezaudēja ne reizi, taču šī komanda ir izcīnījusi par vienu uzvaru vairāk, tādēļ no Prāgas kluba atpaliek par diviem punktiem.

Salīdzinoši veiksmīgi spēlē arī Latvijas U-21 izlases futbolista Maksima Uvarenko pārstāvētais klubs Liberecas "Slovan", kas turnīra tabulā atrodas piektajā vietā, taču no trešajā vietā esošās Prāgas "Sparta" atpaliek tikai par vienu punktu. Pats Uvarenko, kā jau iepriekš ziņojām, uz šo sezonu ir izīrēts Čehijas 2. futbola līgas klubam "Vitkovice", kur viņš ir komandas pirmais vārtsargs.

Čehijas futbola čempionāta tabula:

VietaKomandaSpēlesPunkti
1. Slavia 11 26
2. Mlada Boleslav 11 24
3. Sparta 11 21
4. Banik 11 20
5. Slovan 11 20
6. Brno 11 16
7. Olomouc 11 16
8. Teplice 11 15
9. Jablones 11 15
10. Plzen 11 12
11. Pribram 11 11
12. Bohemians 11 10
13. Budejovice 11 10
14. Kladno 11 9
15. Zlin 11 8
16. Zizkov 11 7

Izmantotie resursi:
fotbalportal.cz


Načo. Foto: AP/Scanpix

"Real Madrid" kapteinis Načo karjeru turpinās Saūda Arābijas augstākās līgas jaunpienācējā

Spānijas izlases un Čempionu līgas uzvarētājas "Real Madrid" futbolists Načo pieņēmis lēmumu pēc pievienoties Saūda Arābijas otrās spēcīgākās līgas čempionvienībai "Al Qadsiah", noskaidrojis portāls The Athletic.
Torstens Finks. Foto: Zigismunds Zālmanis/rigafc.lv
3

Bijušais ''Riga'' stūrmanis Finks kļūst par Beļģijas vadošā kluba ''Genk'' galveno treneri

Bijušais ''TonyBet'' Virslīgas kluba ''Riga'' galvenais treneris Torstens Finks kļuvis par Beļģijas augstākās līgas vienas no vadošajām vienībām ''Genk'' galveno stratēģi.
Tomislavs Stipičs. Foto: Zigismunds Zālmanis/rigafc.lv
7

Bijušais ''Riga'' speciālists Stipičs apstiprināts par Sofijas CSKA treneri

Bulgārijas klubs Sofijas CSKA paziņojis, ka uz vienu sezonu ar iespēju sadarbību pagarināt uz vēl vienu par kluba jauno galveno treneri kļuvis Tomislavs Stipičs, kurš pirms tam divas sezonas trenēja Virslīgas klubus ''Auda'' un ''Riga''.