Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

Nosauktas labākās sieviešu futbola sezonas spēlētājas

Krišs Upenieks

Nosauktas labākās sieviešu futbola sezonas spēlētājas
Marija Ibragimova
Foto: LFF

Piektdienas, 24. novembra, vakarā Bellevue Hotel Rīga viesnīcā notika tradicionālais sieviešu futbola sezonas noslēguma pasākums, kurā tika godinātas aizvadītās sezonas komandas, labākās spēlētājas, tiesneses un citi laureāti. Ja iepriekš šāds sezonas noslēguma vakars pulcēja valsts vadošā turnīra – Sieviešu futbola līgas (SFL) – komandas, tad šogad kopā ar tām tika sveiktas arī Sieviešu futbola 1. līgas pārstāves.

Vakara gaitā turnīros startējušās komandas saņēma atzinības balvas par ieguldījumu Latvijas sieviešu futbola attīstībā, bet atsevišķi godināta tiks katras komandas izvirzītā tās labākā 2017. gada sezonas futboliste, kā arī treneri, kuri gatavojuši spēlētājas Latvijas meiteņu un sieviešu izlasēm. Balvas saņēma arī SFL un Sieviešu futbola 1. līgas labākās futbolistes katrā no laukuma pozīcijām, kā arī tika paziņotas abu turnīru simboliskās izlases. Laureāti noteikti, aptaujājot Latvijas sieviešu un meiteņu futbola izlašu trenerus, kā arī turnīra dalībnieku pārstāvjus.

Edgars Pukinsks, Latvijas Futbola federācijas (LFF) izpilddirektors: Paldies meitenēm, kurām pateicoties katra aizvadītā sezona ir bijusi krāšņāka par iepriekšējo. Paldies treneriem, kuri nerimstoši strādā pie futbola attīstības. Paldies arī mūsu patronam Bella, kas ar mums kopā ir jau vairākus gadus un tic tam, ko mēs kopā darām. Mūsu visu kopējā loma Latvijas futbola nākotnē ir ārkārtīgi būtiska. Ne velti LFF vēstījums ir Futbols Latvijas sirdī, kuru caurvij arī Latvijas sieviešu un meiteņu futbols. Jūs esat tās, kas veido mūsu futbola vēsturi, un tā ir liela atbildība.

Ņina Travkina, LFF Sieviešu futbola nodaļas vadītāja: Gads patiesi bijis dažādiem notikumiem bagāts. Šis pasākums saved mūs visus kopā, arī ikdienas sāncenses. Mēs visi mīlam futbolu, un tas mūs vieno. Mēs vēlamies šo mīlestību pret futbolu pēc iespējas vairāk izplatīt arī sabiedrībā. Pie tā rokam jāpieliek arī visām meitenēm, jo katra no jums esat kā futbola vēstnese. Piepildīsim savus sapņus!

Žoržs Tikmers, LFF valdes loceklis: Šogad futbolu esmu vērojis gan kā līdzjutējs, gan kā vecāks. Kā līdzjutējām mani īpaši priecē mūsu sieviešu izlase, kas noteikti ir skaistākā no visām izlasēm. Tā ir gados jauna komanda, kas šogad ieguvusi ko ļoti būtisku – lielu pārliecību par savu varēšanu. Savukārt kā vecāks saku paldies treneriem klubos un izlasēs par ikdienā ieguldītajiem pūliņiem. Tieksimies uz augstiem mērķiem!

SIEVIEŠU FUTBOLA LĪGAS LABĀKĀS SPĒLĒTĀJAS:
Vārtsardze – Marija Ibragimova (Rīgas Futbola skola)
Aizsardze – Anna Propošina (FK Liepājā)
Pussardze – Karlīna Miksone (FK Liepāja)
Uzbrucēja – Olga Ševcova (Rīgas Futbola skola)

SIEVIEŠU FUTBOLA 1. LĪGAS LABĀKĀS SPĒLĒTĀJAS:
Vārtsardze – Sofja Ņesterova (BFC Daugavpils)
Aizsardze – Ligita Tumāne (Rēzeknes BJSS/SK Progress)
Pussardze – Anna Marija Valaka (Rīgas Futbola skola-2)
Uzbrucēja – Anastasija Fjodorova (Rēzeknes BJSS/SK Progress)

SIEVIEŠU FUTBOLA LĪGAS KOMANDU LABĀKĀS SPĒLĒTĀJAS:Rīgas Futbola skola – Sandra Voitāne
FK Liepāja – Karlīna Miksone
Riga United Ladies – Pia Foosnaes
FK Spartaks Jūrmala/46.vsk – Daria Voitehovich

SIEVIEŠU FUTBOLA 1. LĪGAS KOMANDU LABĀKĀS SPĒLĒTĀJAS:
Rēzeknes BJSS/SK Progress – Anastasija Fjodorova
Rīgas Futbola skola-2 – Ērika Gricienko
AFA Olaine – Jeļizaveta Čižova
BFC Daugavpils – Viktorija Vengreviča
FK Laidze/Talsu NSS – Alise Rukse
Preiļu novada BJSS – Amanda Sparāne
FK Iecava/FK Jelgava – Abita Tauriņa
Rēzeknes novada BJSS – Viktorija Dimpere
SK Super Nova – Jekaterina Selicka
SK Imanta – Elīna Švāgere

Turnīra atbalstītāja BELLA simpātiju balvu saņēma FK Spartaks Jūrmala/46.vsk komandas kapteine Līga Radvila. Citviet par aizvadītās sezonas labāko tiesnesi tika nosaukta Viola Raudziņa, labākās tiesneša asistentes balva tika Diānai Vanagai, bet balva par progresu pienācās tiesnesei Olgai Kopilovai.

SIEVIEŠU FUTBOLA LĪGAS SIMBOLISKĀ IZLASE 2017:
Marija Ibragimova (Rīgas Futbola skola), Anastasija Ročāne (Rīgas Futbola skola), Anna Krūmiņa (Rīgas Futbola skola), Elīza Spruntule (Rīgas Futbola skola), Anna Propošina (FK Liepāja), Karlīna Miksone (FK Liepāja), Guna Ozola (FK Liepāja), Sandra Voitāne (Rīgas Futbola skola), Olga Ševcova (Rīgas Futbola skola), Kristīne Giržda (Rīgas Futbola skola), Renāte Fedotova (Rīgas Futbola skola).

SIEVIEŠU FUTBOLA 1. LĪGAS SIMBOLISKĀ IZLASE 2017:
Sofja Ņesterova (BFC Daugavpils), Elīna Caune (Rēzeknes BJSS/SK Progress), Ligita Tumāne (Rēzeknes BJSS/SK Progress), Renāte Gaugere (AFA Olaine), Ērika Gricienko (Rīgas Futbola skola-2), Diāna Skribina (BFC Daugavpils), Anna Marija Valaka (Rīgas Futbola skola-2), Lāsma Nagla (Rēzeknes BJSS/SK Progress), Laura Sondore (Rēzeknes BJSS/SK Progress), Diāna Suvitra (Rīgas Futbola skola-2), Anastasija Fjodorova (Rēzeknes BJSS/SK Progress)

Kā ziņots, 2017. gada sezonā par SFL čempionvienību piekto reizi pēc kārtas kļuva Rīgas Futbola skola, bet uz pārējiem goda pjedestāla pakāpieniem kāpa FK Liepāja un Riga United Ladies. Tikmēr Sieviešu futbola 1. līgas čempionātā par labākajām kļuva Rēzeknes BJSS/SK Progress, Rīgas Futbola skola-2 un AFA Olaine komandas.

Izmantotie resursi:
Nosauktas labākās sieviešu futbola sezonas...