Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

Kanselu tuvu tam, lai no Mančestras "City" pārceltos uz Saūda Arābiju

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Kanselu tuvu tam, lai no Mančestras "City" pārceltos uz Saūda Arābiju
Žuau Kanselu. Foto: Pedro Nunes/Reuters/Scanpix

Portugāles medijs "A Bola" ziņo, ka Anglijas čempione Mančestras "City" ir tuvu, lai aizsargu Žuau Kanselu par 40 miljoniem eiro pārdotu Saūda Arābijas čempionei, kausa un superkausa ieguvējai Rijādas "Al-Hilal".

Iepriekšējā Saūda Arābijas meistarsacīkšu sezonā tikai sešus (!) no iespējamajiem 102 punktiem zaudējusī "Al-Hilal" 30 gadīgajam Kanselu triju gadu līgumu ar kopējo atalgojumu 70 miljoniem eiro.

Kanselu profesionālo karjeru iesāka Lisabonas "Benfica". 2015. gadā viņu par 15 miljoniem eiro ieguva "Valencia". No turienes viņš tika izīrēts Milānas "Inter", bet 2018. gadā valensieši portugāli par 40 miljoniem pārdeva Turīnas "Juventus". Gadu vēlāk futbolistu par 65 miljoniem iegādājās "City". Pēc trīsarpus visnotaļ veiksmīgām sezonām Kanselu tika izīrēts Minhenes "Bayern" un vēlāk arī "Barcelona", tā arī vairs neiekļaujoties Pepa Gvardiolas bildē.

Portugāles valstsvienībā Kanselu 58 spēlēs guvis desmit vārtus, piedaloties pēdējos divos lielajos finālturnīros.

Portugāļu trenera Žorži Žezuša vadītās "Al-Hilal" rindās no ārzemniekiem jau ir Marokas valstsvienības pamatvārtsargs Bono, bijušais "Napoli" un Londonas "Chelsea" senegāliešu aizsargs Kalidū Kulibalī, bijušais Madrides atlētu, Notingemas "Forest" un Marseļas "Olympique" brazīliešu aizsargs Renans Lodi, Portugāles valstsvienības pussargs Rubens Nevešs, vadošie serbu futbolisti Aleksandars Mitrovičs un Sergejs Milinkovičs-Savičs, kā arī brazīliešu uzbrucēji Malkoms un Maikls.

Izmantotie avoti:
https://www.abola.pt/futebol/notici...