Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

Bekhems un "Galaxy" kļūst par MLS čempionu

Andrejs Siliņš

Bekhems un "Galaxy" kļūst par MLS čempionu
Deivids Bekhems, virs galvas paceļot MLS čempionu kausu
Foto: AFP/Scanpix

Viens no aprunātākajiem angļu futbolistiem Deivids Bekhems kopā ar Losandželosas "Galaxy" vienību naktī uz pirmdienu pēc Latvijas laika beidzot kļuva par Ziemeļamerikas profesionalās futbola līgas "Major League Soccer" čempionu, finālspēlē ar 1:0 apspēlējot Hjūstonas "Dynamo".

Vienīgos vārtus mačā guva viens no zināmākajiem ASV futbolistiem Lendons Donovans pēc teicamas bijušā "Tottenham Hotspurs" uzbrucēja Robija Kīna piespēles. Šī bija pirmā Losandželosas kluba uzvara čempionātā kopš 2005. gada.

Bekhems pievienojās "Galaxy" 2007. gadā, taču līdz titulam tikt līdz šim nebija izdevies. Zīmīgi, ka tas notika pēdējā pašreizējā līguma sezonā un sagaidāms, ka pussargs nepaliks ASV, bet dosies atpakaļ uz Eiropu, kur interesi par spēlētāja pakalpojumiem izrādījuši vairāki augstas klases klubi. Bekhems kļuvis par tikai otro angļu futbolistu, kurš izcīnījis čempiontitulus trīs dažādās valstīs - iepriekš arī Anglijā ar "Manchester United" un Spānijā ar Madrides "Real".

"Pēdējā sezona bijusi vispatīkamākais laiks manā Amerikas karjerā, un šis ir kā augstākais punkts tam," pēc finālmača laimīgs bija Bekhems. "Vēlos izbaudīt šo mirkli, atpūsties un tikai tad domāt par nākamo sezonu. Varbūt iepriekš esmu bijis arī saspringts [par spēlēšanu Amerikā], taču tas nenozīmē, ka noteikti pametīšu Losandželosu. Šie ir bijuši pieci lieliski gadi."

Par izslēgšanas spēļu vērtīgāko spēlētāju jeb MVP tika atzīts tieši fināla vienīgo vārtu guvējs Donovans, kuram tas bija 20. precīzais raidījums "play-off" turnīrā. "Ja godīgi, šie vārti man neko nenozīmē," Donovans augstāk par individuālo sasniegumu lika komandas triumfu. "Man bija vienalga, kurš gūst vārtus. Uzvara liek justies tik labi. Vārti nāk un iet, bet visvairāk atcerēšos mirkli, kad noskanēja finālsvilpe."

  +5 [+] [-]

, 2011-11-21 09:57, pirms 13 gadiem
Hjūstonas "Dynamo"!!!!!

 +13 [+] [-]

, 2011-11-21 10:03, pirms 13 gadiem
Dr.med.Mengele rakstīja: Hjūstonas "Dynamo"!!!!!
Only Houston, only Dynamo!

  +2 [+] [-]

, 2011-11-21 10:15, pirms 13 gadiem
Kurš ir pirmais angļu futbolists ar tādu pēdu?
Slēpts komentārs: YeTii

     [+] [-]

, 2011-11-21 10:58, pirms 13 gadiem
Ceru, kad Beks aizies uz Totenhemu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja