Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

Stekelenburgs: "Nepametīšu "Ajax" naudas dēļ"

Stekelenburgs: "Nepametīšu "Ajax" naudas dēļ"
Mārtens Stekelenburgs
Foto: fcupdate.nl

Nīderlandes izlases pirmais numurs Mārtens Stekelenburgs, kurš pārstāv Nīderlandes klubu "Ajax", paziņojis, ka gadījumā, ja viņš izlems pamest slaveno Amsterdamas klubu, viņa turpmākās karjeras izvēlē nauda nebūs galvenais kritērijs.

Pašreiz 27 gadus vecajam vārtsargam ir laba iespēja parādīt sevi no labākās puses Nīderlandes izlases rindās DĀR notiekošajā Pasaules kausa izcīņā, kuru vēro Eiropas vadošo klubu skauti, bet pēcāk, iespējams, beidzot izmēģināt spēkus spēcīgākā čempionātā nekā "Eredivisie". Līdz šim holandieši finālturnīrā ir aizvadījuši divas spēles, izcīnot divas sausās uzvaras (2:0 pār Dāniju un 1:0 pār Japānu), tādējādi Stekelenburga cietoksnis vēl nav ieņemts.

"Varu pamest "Ajax" tikai tāpēc, lai iegūtu pēc iespējas vairāk spēļu praksi augstākā līmenī, nevis aiziet naudas dēļ. Pašreiz pilnībā esmu koncentrējies Pasaules kausa izcīņai, lai gan nenoliegšu, ka savā karjerā vēlētos spert soli uz priekšu. Uzskatu, ka šim solim šobrīd esmu sasniedzis atbilstošu vecumu," tā Nīderlandes izlases vārtsargs, kurš valstsvienības rindās aizvadījis 29 spēles.

Amsterdamas "Ajax" rindas Stekelenburgs pārstāv visu karjeru - kopš 2001. gada. Nīderlandes izlasē viņš debitēja 2004. gadā. Lai arī ilgu laiku valstsvienībā viņš atradās Edvina van der Sāra (39, "Manchester United") ēnā, tomēr kopš tā brīža (pēc "EURO2008"), kad holandiešu veterāns paziņoja, ka izlasē vairs nespēlēs, Stekelenburgs kļuvis par Nīderlandes izlases pirmo numuru.

Nākamo spēli PK izcīņas ietvaros Nīderlande, kura jau nodrošinājusi vietu astotdaļfinālā, aizvadīs 24. jūnijā, tiekoties ar Kamerūnas izlasi.

Izmantotie resursi:
Telegraaf.nl - Nieuws, Sport, Financiën en...

Slēpts komentārs: pe4a12

  +8 [+] [-]

, 2010-06-21 21:15, pirms 14 gadiem
Gribētos Stekelenburgu redzēt Premjerlīgā, lai gan domāju, ka viņš labi iederētos arī Bundeslīgā. Man nekas nebūtu iebilstams, ja viņš aizstātu savu tautieti United vārtos, gadījumā, ja Edvīns nolems beigt karjeru. Viņš nav vienīgais vārtsargs, kurš, manuprāt, ir aizsēdējies savā klubā. Piemēram, arī horvātu vārtsargs Stipe Pletikosa ir pelnījis spēlēt augstākā līmenī par Krieviju.

 +20 [+] [-]

, 2010-06-21 21:17, pirms 14 gadiem
Pareizi, izlases pamatvārtsargam darbavietas izvēlē noteicošajam jābūt spēļu praksei.
Tā jau vairāki potenciālie izlases vārtsargi pārgāja uz labiem ārzemju klubiem, bet dabūja sildīt soliņu (Hesps Barca, Vestervelds Liverpool). Labāk mācīties no citu kļūdām, nevis no savējām.
Redzēs, kas būs ar Krulu (Newcastle), daudzsološs kadrs, bet viņam līdz 1. vārtsarga vietai klubā vēl sīva konkurence ar veterānu Hārperu priekšā.

  -1 [+] [-]

, 2010-06-22 16:24, pirms 14 gadiem
reikons rakstīja: Gribētos Stekelenburgu redzēt Premjerlīgā, lai gan domāju, ka viņš labi iederētos arī Bundeslīgā. Man nekas nebūtu iebilstams, ja viņš aizstātu savu tautieti United vārtos, gadījumā, ja Edvīns nolems beigt karjeru. Viņš nav vienīgais vārtsargs, kurš, manuprāt, ir aizsēdējies savā klubā. Piemēram, arī horvātu vārtsargs Stipe Pletikosa ir pelnījis spēlēt augstākā līmenī par Krieviju.
burn, burn, burn