Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

''Ajax'' vēlas nolīgt Dānijas izlases treneri Olsenu

''Ajax'' vēlas nolīgt Dānijas izlases treneri Olsenu
Mortens Olsens
Foto: Scanpix Sweden

Nīderlandes futbola kluba ''Ajax'' vadība par komandas galveno treneri vēlas piesaistīt pašreizējo Dānijas izlases treneri Mortenu Olsenu, ziņo Nīderlandes vietējā prese.

Cik zināms, pirms divām nedēļām Amsterdamas kluba trenera amatu atstāja Marko van Bastens, kurš par galveno aiziešanas iemeslu min sev uzstādīto mērķu neizpildīšanu. Sezonas biegās ''Ajax'' ieņēma trešo vietu, kas nenodrošināja iekļūšanu nākošās sezonas UEFA Čempionu līgā. Van Bastens atzinis to, ka nav spējis izpildīt uzliktos mērķus un netic, ka varēs ar šo komandu sasniegt labākus rezultātus nākamajā sezonā.

Nīderlandes laikrakstā ''De Telegraaf'' teikts, ka ''Ajax'' kluba vadība mēģinās izteikt piedāvājumu 59 gadus vecajam Olsenam, kurš Dānijas izlasi vada jau kopš 2000. gada. Kļuvis zināms, ka kļūt par Amsterdamas komandas treneri jau attiekušies Jakobsons Adrianse, Franks Rijkārds, Mikaels Laudrups un stīvs Maklārens, kurš pašreiz ir ''FC Twente'' komandas galvenais treneris. Olsens, kurš jau agrāk strādājis par ''Ajax'' treneri laika posmā no 1997. līdz 1998. gadam, atklājis, ka varētu mēģināt apvienot darbu gan klubā, gan izlasē, taču pagaidām savu galavārdu vēl nevēlas teikt.

Tiek lēsts, ka kluba vadības redzeslokā vēl atrodas Gertjans Verbīks (bijušais ''SC Heerenveen'' un ''Feyenoord'' treneris – R.Z.) un Denijs Blinds, kurš pašreiz klubā ieņem sporta direktora amatu. Interesanti, ka Blinds jau bijis komandas galvenais treneris 2005./2006. gada sezonā.

Izmantotie resursi:
soccerway.com