Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

''Twente'' uzbrucējs Ruiss: ''Pāriešu tikai uz ''Top 4'' līgu''

''Twente'' uzbrucējs Ruiss: ''Pāriešu tikai uz ''Top 4'' līgu''
Braians Ruiss
Foto: AP/Scanpix

Kostarikas izlases un Nīderlandes futbola kluba "FC Twente" uzbrucējs Braians Ruiss, kurš pagājušajā sezonā bija Nīderlandes čempionāta ''Eredivisie'' otrais rezultatīvākais spēlētājs, paziņojis, ka gadījumā, ja viņam nāksies mainīt klubu, viņš karjeru turpinās tikai un vienīgi vienā no ''Top 4'' līgām.

25 gadus vecais Kostarikas izlases spēlētājs, kurš pagājušajā sezonā ar 24 gūtajiem vārtiem 34 mačos bija čempionāta otrais rezultatīvākais spēlētājs (pirmais – Luiss Suaress ar 35 vārtiem) ''FC Twente'' komandai par pieciem miljoniem eiro pievienojās 2009. gada vasarā, parakstot līgumu uz četriem gadiem. Pirms tam talantīgais uzbrucējs trīs sezonas spēlēja Beļģijā, kur pārstāvēja "Gent". Nenoliedzami, Ruiss ir viens no komandas līderiem, ar kura palīdzību pagājušajā sezonā Enšēdes klubs otro reizi kluba pastāvēšanas vēsturē kļuva par čempioni (pirmo reizi triumfēja 1926.gadā, kad komandas nosaukums vēl bija ''Sportclub Enschede''.

Ņemot vērā Ruisa sniegumu, kurš kopš 2006. gada pārstāv arī Kostarikas izlasi (33 mačos deviņi vārti), sezonas noslēgumā klīda baumas, ka futbolists, iespējams, varētu atstāt Enšēdes kluba rindas. Lai nu kā, Ruiss mērķi ir augsti – spēlētājs atklājis, ka pametīs ''FC Twente'' tikai tad, ja viņam būs iespēja turpināt karjeru vienā no Eiropas ''Top 4'' līgu klubiem, kurš, pie tam, spēlēs arī Čempionu līgā. Pagaidām gan Ruiss nevēlas pamest pašreizējo komandu.

''Man bija saruna kluba vadību un es paziņoju, ka vēlos palikt komandā arī turpmāk. Pie tam, šosezon mums ir iespēja spēlēt Čempionu līgā, un es, tāpat kā jebkurš cits futbolists, vēlos izmēģināt savus spēkus šajā turnīrā. Tāpat mūsu starpā tika noslēgta vienošanās par iespējamo transfēru uz citu komandu. Proti, klubam ir jābūt no Eiropas ''Top 4'' līgas un tam ir jāspēlē Čempionu līgā. Nauda man nav svarīga, galvenais – sportiskās ambīcijas,'' tā Ruiss.

Kā zināms, ''FC Twente'' diezgan veiksmīgi debitējusi Čempionu līgā, otrdien savā laukumā cīnoties neizšķirti 2:2 ar pašreizējo kausa īpašnieci Milānas ''Inter''. Vietējā čempionātā Enšēdes klubs pēc piecām kārtām ar 11 punktiem pašreiz ieņem 3. vietu, divus punktiem atpaliekot no līderēm ''PSV'' un ''Ajax''. Piecos mačos Ruiss izcēlies ar vienu vārtu guvumu.

Izmantotie resursi:
www.fcupdate.com

     [+] [-]

, 2010-09-18 18:31, pirms 14 gadiem
Pagājušā sezona viņam bija tiešām laba. Ja šogad spēlēs arī labi, tad nešaubos, ka TOP 4 līgu klubi ķers pēc viņa.