Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

Advokāts nepaliks ''AZ Alkmaar'' pēc sezonas beigām

Advokāts nepaliks ''AZ Alkmaar'' pēc sezonas beigām
Diks Advokāts
Foto: EMPICS Sport/Scanpix

Holandiešu speciālists Diks Advokāts, kurš pašreiz ir gan Nīderlandes pašreizējo čempionu ''AZ Alkmaar'', gan Beļģijas izlases galvenais treneris, paziņojis, ka pēc sezonas beigām atstās ''AZ'' kluba rindas.

62 gadus vecais beļģu speciālists pie pašreizējo Nīderlandes čempionu stūres stājās decembra sākumā, pēc tam, kad nepārliecinošā komandas snieguma dēļ no galvenā trenera amata atbrīvots tika holandietis Ronalds Kūmans (46), kurš Nīderlandes pašreizējos čempionus trenēja kopš pērnā gada vasaras (nomainīja savu tautieti Luisu van Gālu, kurš pārcēlās uz Minhenes ''Bayern'').

Kā zināms, Advokāts kopš pērnā gada oktobra strādā arī par Beļģijas izlases galveno treneri (līgums līdz 2012. gadam), taču tas nav traucējis viņam parakstīt līgumu līdz sezonas beigām ar ''AZ Alkmaar''. Lai nu kā, Advokāts paziņojis, ka sezonas beigās viņš atstās kluba rindas, lai pilnībā var koncentrēties darbam Beļģijas izlasē. Lai arī treneris nenoliedz to, ka darbs klubā viņu ļoti aizrauj, tomēr ar divu darbu apvienošanu neesot mierā Beļģijas Futbola federācija.

Kopš Advokāts stājies pie ''AZ Alkmaar'' stūres, visu turnīru ietvaros komanda tikusi pie vienas uzvaras (3:0 pret ''ADO Den Haag'') un piedzīvojusi divus zaudējumus (0:1 pret ''PSV'' un 0:1 pret ''Feyenoord'').

Pirms līguma parakstīšanas ar Beļģijas izlasi iepriekšējos trīs gadus Advokāts trenēja Krievijas Premjerlīgas klubu Sanktpēterburgas ''Zenit'', kura rindās izcīnīja Krievijas zeltu, Krievijas Superkausu, kā arī triumfēja UEFA kausa izcīņā un UEFA Superkausā. Tāpat holandietis agrāk trenējis ''PSV Eindhoven'', Glāzgovas ''Rangers'', ''Borussia Monchengladbach'', kā arī Nīderlandes, Apvienoto Arābu Emirātu un Dienvidkorejas izlases.

Izmantotie resursi:
telegraaf.nl