Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

Maskavas "Spartak" vadību pārņem bijušais "Basel" treneris Jakins

Rolands Eliņš

Maskavas "Spartak" vadību pārņem bijušais "Basel" treneris Jakins
Murats Jakins
Foto:AP/Scanpix

Murats Jakins, kurš nesen atstāja Šveices "Basel" galvenā trenera amatu, apstiprināts pie Krievijas futbola komandas Maskavas "Spartak" stūres.

Esmu ļoti priecīgs pārņemt komandas vadību, kurai ir ļoti dziļas futbola tradīcijas," preses konferencē sacījis Murats Jakins. "Redzēju "Spartak" profesionālo pieeju mūsu pārrunām par darba nosacījumiem. Tas man ir liels izaicinājums, un, lai arī konkrēti mērķi vēl nav izvirzīti, ticu, ka mums jātiek vismaz pirmajā trijniekā."

"Spartak" martā atlaida iepriekšējo galveno treneri Valēriju Karpinu un kopš tā brīža atradās Dmitrija Gunko uzraudzībā, Krievijas Premjerlīgā ieņemot vien sesto vietu. Savukārt Jakins aizvadītajā sezonā kļuva par divkārtējo Šveices čempionu kopā ar "Basel" komandu, turklāt aizveda to arī līdz Eiropas līgas pusfinālam 2012./13. gada sezonā un ceturtdaļfinālam šosezon. "Basel" bija tuvu pusfinālam arī šosezon, taču pč 3:0 mājās pamanījās viesos zaudēt "Valencia" ar 0:5.

Vēl tikai 39 gadus vecais Jakins pagaidām strādājis tikai ar Šveices klubiem, bet kā spēlētājs viņš aizvadījis 49 spēles Šveices izlasē.

Iepriekš "Spartak" prezidents Leonīds Feduns bija norādījis, ka jaunā galvenā trenera meklējumos konsultējies ar vairākiem pazīstamiem treneriem, ieskaitot Žuzē Mourinju. Jakins preses konferencē pateicās Mourinju par sniegto rekomendāciju, atgādinot, ka viņam divreiz izdevies uzvarēt Mourinju "Chelsea".

Izmantotie resursi:
НОВОСТИ - МУРАТ ЯКИН — НОВЫЙ ГЛАВНЫЙ ТРЕНЕР...

     [+] [-]

, 2014-06-16 15:42, pirms 10 gadiem
Gaidam paarmainjas !!!

     [+] [-]

, 2014-06-16 15:57, pirms 10 gadiem
Ar ko ta šitais būs labāks?...Starkovs jau pirmajā sezonā klubu pacēla uz 2.vietu...šveices turks izveidos spēli kā spartaks pagājušā gadsimtā?...diez vai..