Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

Igaunijas futbola klubs skandāla ēnā paliek bez sponsora un 340 tūkstošiem

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Igaunijas futbola klubs skandāla ēnā paliek bez sponsora un 340 tūkstošiem
Foto: Ken Mürk/ERR

Igaunijas augstākajā futbola līgā spēlējošais klubs “Nomme Kalju” ticis ierauts skandālā, jo viens no meiteņu komandas treneriem apsūdzēts seksuāla rakstura noziegumos. Vienības sponsors “Paf Estonia” paziņojis par sadarbības pārtraukšanu, tāpēc klubam netiks piešķirti 340 tūkstoši eiro.

“Esam pieņēmuši lēmumu lauzt sponsorēšanas līgumu. Mēs iestājamies par atbildīgu un ētisku rīcību, un sagaidām, ka mūsu partneru vērtības sakritīs. Notikušais ir ļoti nopietns un šausminošs, un varasiestādēm jāveic atbilstoša izmeklēšana. Trenera rīcība ir nepieņemama un neatbilst mūsu sabiedrības standartiem. Laužam līgumu un negribam, lai mums vēl būtu kāds sakars ar klubu,” pauda “Paf Estonia” vadītājs Alars Levandi. Uzņēmums darbojas arī Latvijas tirgū.

Līgums tika noslēgts februārī, un tas būtu bijis spēkā līdz 2023. gada sezonas beigām. Sadarbība paredzēja, ka “Nomme Kalju” šajā laika posmā saņems 340 tūkstošus eiro. Vienība ir 2018. gada Igaunijas čempione, 2019. gadā tā ieguva bronzu, bet pagājušajā sezonā atradās ceturtajā vietā.

Pagājušajā nedēļā viena no “Nomme Kalju” meiteņu komandas futbolistēm pauda, ka kluba sistēmā strādājušais brazīliešu treneris Fredu Aureliu viņu seksuāli izmantojis vairāku gadu garumā. Tas sācies, kad futbolistei bija tikai 14 gadu. Igaunijas Futbola līga paziņojusi, ka pēdējo dienu laikā vēl vairākas sievietes vērsušās ar informāciju, ka Aureliu izmantojis arī viņas.

Policija un ģenerālprokuratūra sākušas izmeklēšanu. Tikmēr tiek uzdoti jautājumi, vai “Nomme Kalju” vadība zinājusi par brazīliešu trenera noziegumiem. Kluba vadība noliegusi, ka iepriekš zinātu par Aureliu noziegumiem. Vadība norādījusi, ka par to pirmo reizi dzirdējusi pagājušajā nedēļā no medijos vēstītā.

Aureliu, kurš Igaunijā pavadījis ilgus gadus, strādājis ar “Nomme Kalju” rezerves komandām un uz laiku bijis arī galvenās komandas treneris. Tāpat viņš vadījis Igaunijas telpu futbola un pludmales futbola izlases. Ticis vēstīts, ka viņš jauno futbolisti izmantojis, solot viņai palīdzēt karjeras izaugsmē. Futboliste no varmācīgās saiknes izrāvusies, kad viņai parādījies variants karjeru turpināt ASV.

Izmantotie resursi:
https://news.err.ee/1608143596/spon...

     [+] [-]

, 2021-03-17 10:18, pirms 3 gadiem
jopc, cerams ka to veco ķēmu kastrēs

Alars Levandi ir tas kadrs kurš slēpoja un lēkāja no tramplīna?

     [+] [-]

, 2021-03-17 11:53, pirms 3 gadiem
Banss rakstīja: jopc, cerams ka to veco ķēmu kastrēs

Alars Levandi ir tas kadrs kurš slēpoja un lēkāja no tramplīna?
Jā.

     [+] [-]

, 2021-03-17 22:03, pirms 3 gadiem
Banss rakstīja: jopc, cerams ka to veco ķēmu kastrēs
Bez tiesas?

Un kādēļ klubam jāpaliek bez finansējuma viena apsūdzēta (ne notiesāta) trenera dēļ? Ar ko visi pārējie vainīgi?

Idiotu ēra pilnā plaukumā.

     [+] [-]

, 2021-03-18 08:11, pirms 3 gadiem
Stulbums jau ir arī tas, ka tagad paceł jautājumu, vai kluba vadība zināja par šiem noziegumiem.
Tjipa zināja un pievēra acis ????