Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

"Valmiera" zaudē divus aizsardzības balstus, "Liepāja" un "Spartaks" dalās brālīgi

Emils Ozerinskis

"Valmiera" zaudē divus aizsardzības balstus, "Liepāja" un "Spartaks" dalās brālīgi
Romans Jakuba bija lielākā spēles laika īpašnieks Virslīgas čempionkomandā. Foto: Jānis Līgats

Latvijas futbola čempionvienībai "Valmierai" pirms jaunās sezonas nāksies meklēt robu lāpītājus komandas aizsardzības spēlē, jo vidzemnieku rindas atstājuši divi pērnās sezonas pamatsastāva futbolisti, kuru tiešajos pienākumos ietilpa pretinieku uzbrukumu apturēšana.

Jaunajā sezonā "Valmieras" krāsas nepārstāvēs 21 gadu vecais ukrainis Romans Jakuba, kurš duetā ar Danielu Balodi aizvadītajā gadā atbildēja par komandas vārtu drošību centra aizsarga pozīcijā. Jakubam bija lielākais spēles laiks aizvadītajā sezonā starp viesiem "Valmieras" komandas futbolistiem, aizvadot 34 Virslīgas čempionāta spēles, kurās vieniem vārtiem ukrainis pievienoja arī trīs rezultatīvas piespēles.

Latvijas čempiona titulu ieguvušais Jakuba nākamo pusgadu pavadīs Polijas 1. līgas (pēc spēka otrais turnīrs) klubā "Puszcza Niepolomice", kas cīnās par iekļūšanu Ekstraklasē. Jakubas jaunā vienība atrodas trīs punktu iedzinējos pret turnīra līderkomandu "LKS Lodz".

Vasarā "Puszcza Niepolomice" būs tiesības izpirkt ukraiņu centra aizsarga līgumu, iegūstot spēlētāju pilntiesīgi savā rīcībā.

"Valmierai" būs jālūko ne tikai Jakubas aizstājējs centra aizsarga pozīcijā, bet arī centrālais pussargs Masaki Muratas vietā. No diviem "Valmieras" japāņiem Murata bija tas, kurš vidējā zonā krampēja pretiniekus un veica lielu melnā darba apjomu, lai ļautu savam tautietim Daisukem Jokotam veikt mākslinieka cienīgus šedevrus uzbrukuma priekšplānā. Pēc līguma termiņa noslēgšanās ar "Valmieru", Murata savu karjeru turpinās Azerbaidžanas Premjerlīgas komandā "Sumgayit", kas savā čempionātā ieņem devīto pozīciju desmit komandu tabulā.

Murata "Valmierā" pavadīja pusotru sezonu, kopumā sarājot 48 spēles un četrus vārtus. Līdzīgā laika periodā Jakuba vidzemnieku rindās piedalījās 44 mačos.

Iepriekš bija zināms, ka serbu flanga uzbrucējs Nemaņa Belakovičs atgriezies dzimtenē. Viņš savu karjeru turpinās "Radnički Niš" vienības rindās, kas Serbijas Superlīgā atrodas 13. pozīcijā 16 vienību konkurencē. "Radnički Niš" par Belakoviča iegūšanu samaksājusi 60 tūkstošu pārejas maksu, ko Jūrmalas "Spartas" un "Liepāja" brālīgi sadalījušas uz pusēm, katrai tiekot pa 30 tūkstošiem eiro.

Belakovičs kļuvis par vienu no Virslīgas pamanāmākajiem viesspēlētājiem kopš 2019. gada. "Spartaka" sastāvā serbu spārns piedalījies 56 spēlēs, izceļoties ar 29 vārtu guvumiem. Savukārt pagājušājā sezonā "Liepājas" rindās Belakovičs 41 spēlē guva deviņus vārtus.

  +1 [+] [-]

, 2023-01-16 20:35, pirms gada
Izskatās, ka Valmiera pat varētu nepalikt top 3.

  +1 [+] [-]

, 2023-01-16 21:00, pirms gada
Gribi teikt ka ies Spartaka pēdās?

     [+] [-]

, 2023-01-16 21:28, pirms gada
Auda Bauda rakstīja: Izskatās, ka Valmiera pat varētu nepalikt top 3.
Nebūtu jau nekāds pārsteigums, ņemot vērā, ka 4. budžets līgā. Pie tam spēlē ar jauniem spēlētājiem. Ja vien negrasās šosezon paņemt kādu pieredzējušāku uz ČL

     [+] [-]

, 2023-01-16 21:58, pirms gada
Jakubas zaudējums nebūs smags ja progresēs Veips un Birka bet Muratas zaudējums liekas ir lielāks jo ļoti labs balsts bija.

  +2 [+] [-]

, 2023-01-16 22:48, pirms gada
Īsti nesaprotama tā komandas politika.Šosezon jāspēlē čempionlīgas kvalifikācijā,bet komanda jūk pa šuvēm.

     [+] [-]

, 2023-01-17 00:43, pirms gada
alguns rakstīja: Īsti nesaprotama tā komandas politika.Šosezon jāspēlē čempionlīgas kvalifikācijā,bet komanda jūk pa šuvēm.
Jāsaka, jābūt diezgan neaptēstam, lai nesaprastu kluba politiku...šķiet, viss ar melnu uz balta rakstīts.

  +1 [+] [-]

, 2023-01-17 00:51, pirms gada
alguns rakstīja: Īsti nesaprotama tā komandas politika.Šosezon jāspēlē čempionlīgas kvalifikācijā,bet komanda jūk pa šuvēm.
Šogad notiek tas, ko lielākā daļa gaidīja jau pērn. Jau pērn pirms sezonas gaidīja, ka prom būs 4-5 līderi ar Krolli priekšgalā. Nepiepildījās. Politika? Naudu pelna ar transfēriem, attīsta jaunos talantus (gan vietējos, gan ārzemju) Atteikties no, tās politikas, jo sanāca brīnums būtu diezgan muļķīgi.

     [+] [-]

, 2023-01-17 08:48, pirms gada
Auda Bauda rakstīja: Izskatās, ka Valmiera pat varētu nepalikt top 3.
Nesapriecājes par ātru. Valmiera pielasīs vietā citus leģionārus, ar to viņiem nav nekādu problēmu.

  +1 [+] [-]

, 2023-01-17 08:59, pirms gada
alguns rakstīja: Īsti nesaprotama tā komandas politika.Šosezon jāspēlē čempionlīgas kvalifikācijā,bet komanda jūk pa šuvēm.
Gan jā gan nē.. Veiksmīgi atrādot savus spēlētājus ČL un Eirokausos varētu nopelnīt vairāk, bet laikam te iet pēc principa, ka labāk zīle rokā nekā mednis kokā. Tirgo visus, kam kaut kāda vērtība.

     [+] [-]

, 2023-01-17 10:17, pirms gada
Futbols ir netikai sporta spēle , bet arī bizness , tiem kas nesaprot .
Protams žēl šķirties no labiem vadošiem spēlētājiem , protams tas iesitīs robu , bet jāpārdod spēlētāju kad viņš ir labākajā formā , labākajā kondīcijā .
Diezin vai tie būs pēdējie zaudējumi sastāvā .
Tagad viss atkarīgs no tā ko dabūs vietā !

     [+] [-]

, 2023-01-17 11:16, pirms gada
Witslenamitea rakstīja: Jakubas zaudējums nebūs smags ja progresēs Veips un Birka bet Muratas zaudējums liekas ir lielāks jo ļoti labs balsts bija.
Nevaru piekrist par Jakubu ,centra aizsargs ar kreiso kāju ir viena no pieprasītākajām precēm mūsdienu futbolā . Itkā Birka ir kreilis ,tomēr īsti neredzu viņu centrā ,
Šogad redzēsim treneru dueta patiesās spējas ,būs jāmeklē citi/jauni spēlētāji, citi līderi ...,bet latiņa ir pacelta augsti!