Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

Superzvaigzne Mesi beidzot oficiāli kļuvis par Maiami "Inter" spēlētāju

Agris Suveizda

Superzvaigzne Mesi beidzot oficiāli kļuvis par Maiami "Inter" spēlētāju
Lionels Mesi. Foto:intermiamicf.com

MLS futbola klubs Maiami "Inter" šovakar paziņoja, ka 36 gadus vecais argentīnietis Lionels Mesi oficiāli ir kļuvis par komandas spēlētāju. Viņa debija varētu notikt jau nākamnedēļ.

Sezonu nesen beigušais Mesi par lēmumu pievienoties Maiami "Inter" paziņoja jau 7. jūnijā jeb pirms piecām nedēļām, taču juridiskā puse ievilkās un formalitātes ar līguma ratificēšanu no līgas puses beidzot nokārtotas. Maiami "Inter" šonakt viesosies Sentluisā, bet Mesi pirmoreiz pieejams iekļaušanai sastāvā būs naktī uz 22. jūliju, kad Maiami klubs pret Meksikas "Cruz Azul" sāks Līgu kausu, kurā sacenšas MLS un Meksikas komandas. Kauss ilgs gandrīz mēnesi, bet "Inter" būs garantētas divas spēles.

Kopš Mesi paziņojuma par Maiami "Inter" izvēli vienībai pievienojies arī viņa ilggadējais komandas biedrs Barselonā Serhio Busketss, bet par komandas galveno treneri kļuvis bijušais Argentīnas izlases un "Barcelona" vadītājs Herardo Martino.

Austrumu konferences pastarīte gan turpina spēlēt nesekmīgi – visos piecos MLS mačos pēc Mesi paziņojuma gūti vismaz vieni vārti, taču ar to nav pieticis kaut vienai uzvarai (0-3-2, vārti 7:12). "Inter" ar 18 punktiem 21 spēlē ieņem pēdējo jeb 15. vietu Austrumu konferencē un no 9. vietas jeb pārspēļu zonas par tikšanu izslēgšanas spēlēs atpaliek par 11 punktiem.

Pasaules kausa beidzot ieguvušais Mesi iepriekšējās divas sezonas pavadīja Parīzē, aizvadot lieliskus mēnešus šīs sezonas sākumā līdz Pasaules kausa finalturnīram, taču pārējā pusotra sezona bija nesekmīga – līdzjutēji argentīnieti arī bieži izsvilpa. Divu sezonu laikā Mesi Francijas čempionātā un Čempionu līgā 72 spēlēs guva 31 vārtus un izdarīja 34 rezultatīvas piespēles. Ar "Barcelona" viņš četrreiz triumfēja Čempionu līgā, izcīnīja 10 Spānijas titulus, septiņus Spānijas Karaļa kausus un ieguva virkni citu trofeju. Septriņreiz atzīts par FIFA gada labāko futbolistu.

Mesi noslēdzis divarpus gadu līgumu ar iespēju to pagarināt vēl uz gadu.

Izmantotie resursi:
https://www.intermiamicf.com/news/i...