Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

Par Turcijas kausu cīnīsies "Fenerbahce" un "Trabzonspor"

Par Turcijas kausu cīnīsies "Fenerbahce" un "Trabzonspor"
"Fenerbahce" spēlētāji
Foto: AP/Scanpix

Kļuvis zināms, ka par Turcijas kausa izcīņas galveno trofeju 5. maijā cīnīsies divi Turcijas Superlīgas klubi – pērnā gada fināliste "Fenerbahce" un "Trabzonspor".

Turcijas kausa izcīņas fināls šogad notiks 5. maijā, valsts trešajā lielākajā pilsētā Izmirā. Tāpat kā pērn, arī šogad spēle norisināsies "Izmir Ataturk Stadyumu" stadionā, kura ietilpība ir 60 tūkstoši. Par turnīra galveno trofeju cīnīsies divu Turcijas Superlīgas klubi - "Fenerbahce", kura pērn spēlēja finālā, un "Trabzonspor". Turcijas kausa izcīņa norisinās 48. reizi. Pašreizējā kausa īpašniece ir "Besiktas", kura no turnīra izstājās jau grupu turnīrā. Turnīra formāts paredz, ka pirms ceturtdaļfināla mačiem komandas spēlē grupu turnīrā – četras grupas pa piecām komandām, un tālāk tiek katras grupas divas labākās vienības. Pirms grupu turnīra vēl tiek aizvadītas trīs kārtas, Superlīgas klubiem dalību turnīrā uzsākot no 3. kārtas.

Kā pirmā finālā iekļuva 17-kārtējā valsts čempione un šīs sezonas vietējā čempionāta vicelīdere "Fenerbahce", kura pusfinālā divu spēļu summā ar 3:1 pārspēja citu Superlīgas klubu "Manisaspor" (vietējā čempionātā pašreiz ieņem 14. vietu). Pirmajā mačā savā laukumā "Fenerbahce" uzvarēja ar 2:0, bet otrdien tika fiksēts neizšķirts 1:1. Pēdējos 10 gados "Fenerbahce", kura kopumā kausa izcīņā triumfējusi četras reizes, iekļuvusi finālā piekto reizi, lai gan pēdējo reizi komanda ieguva kausu vien 1983. gadā.

Vakar noskaidrojās, ka cīņā par galveno turnīra trofeju "Fenerbahce" futbolistiem konkurenci sastādīs seškārtējā valsts čempione "Trabzonspor", kura kausa izcīņā triumfējusi septiņas reizes. Pusfināla otrajā mačā trešdien "Trabzonspor" zaudēja ar 0:1, taču, pateicoties uzvarai pirmajā spēlē ar 2:0, divu spēļu summā ar 2:1 pārspēja Superlīgas klubu "Antalyaspor" (12. vieta). Pēdējo reizi "Trabzonspor" kausu ieguva 2004. gadā, pie tam otro gadu pēc kārtas.

Jāatzīmē, ka šosezon vietējā čempionāta ietvaros abas komandas savā starpā tikušās vienu reizi – izbraukumā ar 1:0 pārāki bija "Fenerbahce" futbolisti.

Turcijas kausa izcīņas pēdējo 10 gadu uzvarētāji

GadsKomanda
2009.Besiktas
2008.Kayserispor
2007.Besiktas
2006.Besiktas
2005.Galatasaray
2004.Trabzonspor
2003.Trabzonspor
2002.Kocaelispor
2001.Genclerbirligi
2000.Galatasaray

Turcijas kausu izcīnījušās komandas

VKomandaTitulu skaits
1.Galatasaray14
2.Besiktas8
3.Trabzonspor7
4.Fenerbahce4

Piecas komandas kausu ieguvušas divas reizes, bet četras - vienu.

Izmantotie resursi:
tff.org