Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

Kataras FA noraida baumas par Futbola sapņu līgas izveidi

Agris Suveizda

Kataras FA noraida baumas par Futbola sapņu līgas izveidi
Kataras Futbola asociācijas prezidents (pa kreisi) un Karless Pujols
Foto: AFP/Scanpix

Lielbritānijas laikraksts The Times šodien vēstīja, ka Kataras šeihi plānojot Futbola sapņu līgas izveidi, kurā labākajiem pasaules klubiem par piedalīšanos piedāvātu milzu naudu. Tomēr Kataras Futbola asociācija šīs runas kategoriski noraidīja.

"Saistībā ar stāstu, kas publicēts šodienas The Times izdevumā, par Sapņu futbola līgu Kataras Futbola asociācija un citas Kataras futbola organizācijas var kategoriski apstiprināt, ka neesam iesaistīti nekādā šāda veida iniciatīvā un ka neesam dzirdējuši neko, kas liecinātu, ka runas varētu būt patiesas," teikts Kataras Futbola asociācijas oficiālajā paziņojumā.

The Times publicētajā rakstā bija apgalvots, ka varētu tikt izveidota Futbola sapņu līga, kas katrus divus gadus vasarā notiktu Katarā un citās Persijas līča reģiona valstīs, piemēram, Bahreinā, Apvienotajos Arābu Emirātos un, iespējams, arī Saūda Arābijā. Rakstā teikts, ka šajā līgā piedalītos 24 komandas, no kurām 16 būtu pastāvīgās dalībnieces statuss, bet pārējās astoņas piedalītos ar speciāliem ielūgumiem. Līga pirmoreiz varētu notikt 2015.gadā.

Kā vēsta The Times, Futbola sapņu līga, kuru finansiāli atbalstītu Kataras karaliskā ģimene, būtu gatava pasaules superklubiem par piedalīšanos maksāt pat 200 miljonus eiro, tādējādi motivējot Futbola sapņu līgu izvirzīt kā pirmo prioritāti - pat pār UEFA Čempionu līgu un vietējiem čempionātiem. Turnīrs norisinātos vasarā, lai Katara pirms gaidāmās Pasaules kausa izcīņas varētu pierādīt, ka tā spēj arī milzīgā karstumā nodrošināt futbolistiem pienācīgus apstākļus.

Izmantotie resursi:
The Times | UK News, World News and Opinion
QFA | Qatar Football Association - Home

     [+] [-]

, 2013-03-13 23:25, pirms 12 gadiem
Jācer ka šīs runas tiešām nav patiesas
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2013-03-13 23:55, pirms 12 gadiem
kaut nu nebutu tadas ligas!bagatie klubi kluutu vel bagataki un tur jau kedes reakcija

  -1 [+] [-]

, 2013-03-14 00:26, pirms 12 gadiem
no vienas puses vajadzētu tādu lietu tikai nevis līgu bet kausa izcīņu. nu piem kādas 32 komandas kas ir savas valsts čempione un tad uzzinātu kāds katras valsts futbols klubu līmenis ir

     [+] [-]

, 2013-03-14 01:58, pirms 12 gadiem
nu summas jau minētas iespaidīgas,Chelsea par uzvaru CL saņēma no UEFA knapi 50milj,a te piedāvā 150 tikai par piedalīšanos,bet domāju,ka lai ar liela nauda,klubi un pirmāmkārtām spēlētāji atteiktos,tā jau reāli divi ar pus mēneši tikai brīvi un vēl vienu turnīru grib izveidot

     [+] [-]

, 2013-03-14 01:58, pirms 12 gadiem
Testa Colpo rakstīja: no vienas puses vajadzētu tādu lietu tikai nevis līgu bet kausa izcīņu. nu piem kādas 32 komandas kas ir savas valsts čempione un tad uzzinātu kāds katras valsts futbols klubu līmenis ir
tak ir jau viens,katru gadu notiek Tokijā

     [+] [-]

, 2013-03-14 09:54, pirms 12 gadiem
Kaut kāds murgs.
Pirmkārt, tuvajos austrumos vasarā ir neciešams karstums, kas bija arī viens no iemesliem, kādēļ 2022. gada PČ notiks decembrī (lai gan sākotnēji šeihi piedāvāja stadionus mākslīgi atvēsināt).
Otrkārt, šie 16 klubi varētu rēķināties ar stabiliem lieliem ienākumiem, un tādējādi tiem būtu priekšrocības gan nacionālajos turnīros, gan kontinentālajos kausos.
Lai jau veido to sapņu līgu, bet klubus ieinteresēt un piesaistīt vajag ar līgas prestižu, nevis ar miljoniem. Kaut gan vai ar ko citu, izņemot naudu un naftu, viņi līdz šim ir spējuši kādu ieinteresēt?